Tuesday, January 29, 2013

Khamis Pagi di Putrajaya

aritu ramai coti, kan?
ari Khamis bersamaan 24 Januari 2013.
wa pun malas nak pegi opis coti juga
tapi wa ke sini...

melihat kubah nih dikala azan Subuh berkumandang


dan dikala waktu subuh berlalu pergi

menantikan 'Blue Hour'
mentorku DrSinga, tiada di sini ketika itu
beliau di rumah tunggu depan TV  nengok siaran langsung moga-moga nampak wa masuk TV lagi?


Di kala ini
Kedengaran sayup-sayup suara ramai
umat Islam di dalam perarakan
berselawat atas nabi junjungan kita..
sangat sejuk telinga ini mendengarnya...
(dan hati berbisik jua..berselawat sama ....)
lama gak wa berdiri di sini

dah puas pipi gebu wa kena angin pagi
(eh..eh..gebu ke pipi ko??-sambil raba picit jerawat..)
wa masuk masjid Putrajaya
jom weh.....

tak ramai....

tinggg...
dah ramai...
(dia dah mula dah..... nak buat majik mcm entry lepas-lepas......)



permandangan dari sudut wa duduk...
meriah dengan pelbagai warna dan corak baju ....


gambo seterusnya
nih BUKAN waktu pagi
nih adalah waktu selepas asar dan sebelum magrib


dan selepas Magrib
Blue Hour berulang kembali.
aik?
lu tak balik-balik dari pagi tadi?
apa lu buat seharian di Putrajaya?

iya.
itu wa
gigih pakai baju kurung
seawal 5.00 pagi sampaila 10.00 malam
habis lenjan baju tajaan opis wa pakai...
alang-alang pakai....kan??
wa rasa sangat manis dan ayu ketika pakai baju ini
(hahahahah.....nah... sila hambek plastik bag untuk muntah kaler pink jua...heheheh..)   


iya
opis masuk bahagian perarakan.
wa tak join perarakan itu

wa duduk dendiam aje dalam masjid
sempena?
jab eh
tunggu entry seterusnya..
anggap entry nih adalah teaser
(teaser amende? punya panjang citer??)



dan kami minum air nih
air nih sedap. nama air : Coconut blog shake
eh? kami?
ramai ke ?
sapa kami?
tungguuu.....
(sambil jeling FB kawan-kawan sume sume pakat jenjalan sana sini luar negara....wa? kat Putrajaya aje....)
.
.
.
best ape Putrajaya?
.
.
.
.
kan?

14 comments:

محمد رازيق said...

wah. nice la pic. permandangan masjid besi tu indah

SheLa^^ZuL said...

Fuyooo..pink kaler...

Dr Singa said...

best pe!!!
wa setuju..

wa pandang.. jeling.. pandang.. jenguk TV
cari baju shocking pink pegang kamera..
hampa..

kat tempat Hapiz ambik gambar tu memang cantik kalau tunggu matahari jatuh dan blue hour senja..[ wa lupa nak ajar...][sama je.. dalam sejam selepas maghrib..adalah blue hour senja lak...]

Janggel / Rain said...

Jangan berani nak kutuk putrajaya tau!!!

Janggel / Rain said...
This comment has been removed by the author.
Anash said...

mohd razik,
err..terima kasih..
gamba sume tekan 'auto' je
hehhe..


adik,
shocking pink
(baju raya tahun nih dah ada..yeayy..)

Vam Lautner said...

wahhhhhhhh....

best yer baca blog akak ni....

terasa nak pergi dan tulis pasal putrajaya plak laaa.....hihihi

Anash said...

Dr Singa,
wa tak masuk TV kali nih
(hahaha...sibuk beno ...)
hehe..iya pot situ memang cantik
bila sunset...
(mujur ada bilik solat tepi cafe tuh...)
blue hour ada 2x dalam sehari..kan?


Janggel,
tu diaaaa...datuk bandar putrajaya sudah sound...
(takutnyer....huhu)

Anash said...

Vam Lautner,
ele..piiirrraaahhh...
sapa dgn akak di Putrajaya??
haaa????
cepat updet blog!
(sambil ketuk pemadam tepi meja...)

CiKPuaNLawA said...

salam kak....

nasib baek tak de abg pakai baju merah sampin hitam halau tak bagi ambil gambar...time2 maulidur rasul...

cantek gambar akak...(eyh.. akak ke..?!)

Dinas Aldi said...

Salam adik yg pakai baju kurung pink tu. Boleh tak mintak email?
zilndnas@gmail.com

Anash said...

CikPuan Lawa,
heheh
tau tak kena halau
tuh yang dok snap sana sini
hehehe
iyee...
rasanya betul dah tuh pangkat panggil akak..(kira balik uban atas pala)

K Dinas..
aww....waalaikumussalam...
ok tunggu email saya...

Janggel / Rain said...

Kbai

Anash said...

Janggel,
Hoit!
(auto reply)