Friday, February 1, 2013

Malidur Rasul 2013

Salam tengahari Jumaat
1 Februari 2013
Hari wilayah...orang yang kije di KL, Putrajaya, Labuan
musti tgh bersuka ria bercuti
kan?
.
tak
wa tak jeles pun
sebab ari nih wa masuk opis agak lambat
gara-gara tangan dan kaki gatal yaaamatttt....
wa ke klinik jumpe DrSinga Dokter Panel Opis, sebelum terjah masuk opis
.
.
 moh nengok baju kurung dan baju melayu warna warni...
kata ari Jumaat....

sambung entry lepas.
Wa di Masjid Putra
seawal jam 6.00 pagi di sini

nih gambo dari blogger lain
blogger bakal meningkat dewasa glamer
heheheh...


kalerful tak?

wa duduk di sini
motif?
leh nampak TV
hehehe 
(tapi tak de sapa pun tegur wa?... Hi nih akak coco ker???)
yang tegur pun...opismate wa je...
(tak cukup glamer...kena gigih lagi...hahaahah..sangat diva!)
alo..alo..al least ada jugak yang sudi tegur lu...kot lu belagak sangat..
tak de kawan..kesunyian le sensorang...huhu
(terus gigih sengeh sana sini-melambangkan keramahan dan keserdehana terpancar di jiwa wa....gitu)
 
Yang Dipertuan Agung sampai...
mana? mana?
tak nampak le pulak.. 

cubaan ke dua...
hulur tangan tinggi-tinggi..
eh tak cukup tinggi...
mmmm
camneh?
ok...
tengok TV tadi...
laaa..lum tiba?
mmmm..tak pe lah ...

thanks to Hafiz...
dapat le wa gamba ini
(untungla dia dok belah sinun...) 
nak baca blog dia?
nahhh...klik sini

moh balik
moh cari geng opis...
ini adalah suasana di luar Masjid Putrajaya


ada kaler putih, hijau...

dan hijau....

oren....putih...

bercorak-corak
(abaikan tong sampah itu)

oren, hijau, merah...(yang warna merah tuh macam dari opis Hang Dhamin aje??)

sapa-sapa ada nampak dirinya di dalam gambo ini?
cer klik 'like'
eh
nih bukan FB...


mana pulak geng opis ???
(terus mencari dan sambil snap gambo sana sini)



haaa....dah nampak dah....
sana..sana...belah sana nunnn....

ok dah sampai.
jom hambek gambar ramai-ramai
jom hambek goodie bag ramai-ramai
jom hambek duit elaun ramai-ramai
pastu bole la
 jom abiskan duit elaun ramai-ramai
hahaha


dah bergambar secara berjemaah tadi
(tak de tepek gambar ramai-ramai..karang ade yang tak suka muka derang masuk blog nih...)
..
.
then
kami bebas bergambar secara solo sukahatila-nak-bergambar-camana
selepas ini
wa dan member-member ke Alamanda
untuk makan
untuk minum
untuk tengok wayang
untuk berborak
senang citer laa.......
untuk abiskan masa


So, korang sume dah ada idea baju raya tahun nih tema apa kaler nyer?
.
.
.
wa dah ada baju raya ...yeayyy....
(terus gantung dalam plastik masuk gobok baju...ikat ubat gegat dalam perca kain supaya lipas tak kokak baju itu)
next entry
2 hari percutian wa di ....... PUTRAJAYA!!!!
yeayyyy (lagi?)
apa?
ingat tak leh bersuka ria di PUTRAJAYA ker?
(terus mencari tiket kapalterbang yang sorok bawah bantal setahun lalu)


14 comments:

Dr Singa said...

tak hilang gatal gak meh sini injek !!
kat gluteus maximus [ sila gugel]

dahhh...
dah pergi dah blog Hapis!!!

Anash said...

Drsinga
ala..ade kesan BCG la kat gluteus maximus!!!
lum nengok kurap
hahahah
maluuuu....
tgh terai ubat dokto bagi nih


iye?
welcome to his blog
hahaha

Dinas Aldi said...

Weh, ayu ah aweks kat sebelah kanan dalam gambaq last tu. *lambai2 ala kuin elizbet*

Vam Lautner said...

wahhhhhh...

saya nampak diri saya disinun...i like...i like..hihihi

Thanks to Dr. Singa kerana sudi menerjah Blog pisang saya yang baru nak tumbuh....hihihi

Thanks to Kak COCO, kerana byk kredit tok saya...nnt saya pun nak Debitkan plak laaa....hihihih

Janggel / Rain said...

Eh gambar saya xda?


Kbai.

Dr Singa said...

choppp..
Lu lahir kat negeri mana ni BCG kat Gluteus Maximus!??

masMZ KaKiJaLaN said...

mana gambar akak berarak????? hahahaha.... ngelat yerrrr????

Anash said...

k. Dinaz,
(sambung balas lambaian persis anak raja pewaris harta banyak)...
hi there!!!!
(tutup muka sebab maluu...)


Lautner,
debit card? akak nagi no acc CIMB, sila masukan duit..TQ
hahah...Drsinga dah terjah...
heheh


Anash said...

Janggel,

iya.
kali nih tak de gambo saudara.
kbai
(tu laaa takmau masuk perarakan...)


DrSinga
haiya
manyak maluuuu...salah nengok dlm google....
hahahhahahaha.........
(sekup muka dengan dua lapis paperbags...)....


Anash said...

masMZ,
manade pompuan plak berarak???
(sambil berarak ke shoping mall)

heheh

Uncle Lee said...

Hi Anash, how you doin'? I enjoyed looking at the pics here. Recognized a previous Agong too.
Very well taken pics too, and love the colourful bajus worn by everyone.
Have a nice day.
Lee.

Anash said...

hi uncle lee
i know
i know
and i know
.
.
i have not drop any comment to your blog...hahah

yes..our current Yang Dipertuan Agong has been our Yang Dipertuan Agong before this...you still can recall eh?

Hang Dhamin said...

adoi baru baca....yg merah tu dari opisku..awat x paparazzi ku disana..adus !

Anash said...

Hang Dhamin

ek ele
tak tadah muka kat akak...manalah akak bole nak paparazzi senang2..
ramai oooorang weehhh...
akak kan pemalu...
hahahah