Thursday, October 18, 2012

Peringatan Untuk Sendiri Pikir

anda mungkin pernah mandi di sini (air tawar)

atau pun


mandi di sini (air masin) ??
tapi yang pastinya
lambat laun
kita akan dimandikan


di sini...




tilam empuk
dok dalam ekon
ada bantal lembut
cadar sejuk....
best kan?



tadi tu aktiviti 'baring sementara'
sebab aktiviti 'baring kekal' kita ada lah
di sini

kita = wa, lu, lu sume-sume lah....


batu keras nih BUKAN wa atau lu punya...
tapi kan... 
satu hari nanti

akan menjadi milik wa dan lu ...


Kematian itu PASTI

Bila? tatau
Di mana? tatau
Bagaimana ? tatau

Hajjah Meriam Ab Rahman... been a wonderful, cheerfull, caring and loving grandmother for me
I'm glad to be one of the grand daughter of yours

Al-Fathihah....

PS: will update soon on my grandmother's time tunnel history...meanwhile do drop by via this  link  and some of this entry and this entry.
pehhh...wa ter'speking hengland' plak...

12 comments:

Hafiz Yusof said...

Al-Fatihah..

Sesungguh yer kita semua milik Allah....

Skrg ni akak and saya serupa kerana dah jd cucu piatu....

Janggel / Rain said...

Semoga rohnya dicucuri rahmat. Alfatihah.

dzuchan said...

takziah atas pemergian nenek akak.
semoga roh beliau dicucuri rahmat
Al-Fatihah

Ayeesha said...

Al-fatihah..

Takziah kak coco...
last day of syawal pun saya kehilangan ibu tersayang...
smpai sekarang rasa sakit kehilangan orang yang kita sayangi...
jaga diri ya..

Dinas Aldi said...

Innalillah..Al-Fatihah buat arwah.

Semoga dik Anash tabah menghadapi perpisahan ini..

gadisBunga™ said...

al Fatihah...

saya dah lama takde nenek dan atuk...

MasZuber said...

al-fatihah..

Wak Gelas™ said...

Innalillah wa-inna ilaihi raji’un – Truly to Allah we belong, and truly to Him shall we return.. alfatiha wat nenek tuuu.. uhhuuuU

BlueEwoke said...

Takziah, dan bagus entry ni, peringatan untuk semua, dari kite kejar2 kan sangat follower di Twitter, page view di blog dan duk belajar segala SoME dan yang seangkatan dengan, baik kita kejar buat amalan baik, dan bertaubat byk2, sebelum kita pun baring selamanya di sana.. esok2 nanti Allah tak tanya berapa byk ilmu SoME kita ada ye dak?? (perghh tibe2 jadi setazah)


Anash said...

hafiz,
sama sama la kita
saling ingat mengingati 'kiamat kecil' kita

Janggel,
Insyallah..terima kasih

dzuchan,
terima kasih...
Amin...

Anash said...

Ayeesha,
adik seorang yang kuat
kerana diberi dugaan begitu hebat
akak belum tentu leh sekuat adik
you too..do take care eh...

K Dinas,
terima kasih
redha dengan pemergian arwah
Insyallah


GadisBunga,
ooo..iye..mm..
sekarang baru terasa camneh tak de atuk n nenek..
at least parent still around..
take care of them now.

Anash said...

Maszuber,
terima kasih


Wak Gelas,
terima kasih dengan ayat2 itu
Insyallah
Perlunya peringatan itu
Amin

Na,
hambek ko
stok setazah masuk komen
hehe...akak like sangat
betul2...