Thursday, October 4, 2012

Banglo Unit




Dulu..wa dodok kat 'rumah teres'
wa tak kisah
sebab dpat permandangan ini 
yang luas


Sekarang... 

wa dapat unit 'banglo'
nih permandangan yang bakal wa tenung
(sambil leh tenung bumbung Giant)
-tiang sidai baju kot tuh dah kena hangkut..tuan lama datang tuntut..hehe
adakah wa gembira?
ntah
tatau lagi
sebab wa belum biasa dengan unit 'banglo' ini
(asyik dok pening pala ..tatau nape...kena pegi bercuti lama nih...kenaaa sangat...)  

nih tempat wa sidai kain kad raya
dari kawan-kawan travelholicawsome dan kawan-kawan lain 
dan
subkontraktor
mahupun pihak bank
(nampak nau ko banyak utang dengan bank?)


sambil wa buat muka riak-belagak-macam-diva
staff lenlain datang jumpa wa
musti singgah nak tumpang belek
tapi sekarang dah tak de kad raya nih
sebab wa simpan
sistem 5S
kena kemas

wa dapat surat layang ini
tercampak dalam unit 'banglo' wa
wah...sapa plak berani buat onar dengan wa?? 

dan wa balas
dengan membalingkan kertas ini kembali ke tuan asalnya
ngada...dah sah-sah wa dok depan mata derang
pun nak guna surat layang???
.
.
.
.
.
maaf
entry kali ini agak bosan
sebab
tuan empunya rasa bosan jugak
bulan 10, 11 & 12
tiada ke mana-mana
hanya pegi keje
balik keje
balik kampung
balik rumah
balik balik muka wa
eh bukan
.
.
ok chau..
(updet entry semata-mata melayan permintaan peminat wa suruh updet entry...)
poyo..ko ada peminat ?
huh...

13 comments:

Janggel / Rain said...

Huntungla ada peminat mendambakan entry setiap hari....

dzuchan said...

untunglaa ada gak tingkap..
rumah I ada dinding je,pintu,tingkap depan (nampak terus bilik bos)

Jom..I need a break too...:-P

Lisya said...

uish. room warming tadak ka? nk kene visit neh banglo baru. masyukkkkkk!

BlueEwoke said...

wah untungla dapat duk bangelo, lepas tu main surat2 layang plak tu, classic sgt, org skrg sibuk main twitter je, langsung tak trill dah...

emm jom main surat layang nak???

Dr Singa said...

kad raya wa tak boleh sidaiii!!!!

Dinas Aldi said...

Fewit dah dodok banglo sekarang! Tabiklah boss! :D

Anash said...

Janggel,
so? jeles?
sila lah jeles...

dzuchan,
ada pintu pun ok ape
janji leh kuar masuk..
nak kemana jenjalan???

Lisya,
nih saje le nih
tak nak dtg ziarah akak..
cis..(sila bawak buah tangan sebagai door gift akak..hahah)

Anash said...

Na,
sbb tak de tweter le maka surat layang digunapakai..
hehe
nasib baling kertas..
dibuatnya baling batu/cat...
err
jom main surat layang,kan..kan??

Dr Singa
iya kad raya lu wa tepek ..
ala
lupa nak hambek gambo..


K Dinaz,
ha
a ..cukai pintu tinggi dok bangla..eh...banglo...
hehe

dzuchan said...

kak coco...
pegi tengganu haha..
x puas pun pegi marathon 24 jam 2 mggu lepas..
ehh, bila kite nak menyetarbucks sesama ni :-)

norh said...

tahniah...bestnya dapat 'banglo'..tapi best lagi dpt tido hotel kat negara orang kan..he he

Anash said...

dzuchan,
hehe..ok ape..janji kuar dari kajang..
leh ripit lagi tganu tuh
ntahnyer..menyetarbucks? haha akak suka word itu..jumaat aje yg ada ofer?


norh,
kan? bila la nak dapat tido hotel luar negara??
best la dapat gi hk..tak pernah ke sana..

dzuchan said...

yup..jumaat je offer..
tp nk hari2 lain pun boleh..:-)

Anash said...

dzuchan
oooo
gitu plak
mmm
leh la buat hari lain jumpanye..
hehe