Friday, October 5, 2012

Room Warming

wa tau...
wa tak mampu nak panggil sume staff masuk dalam bilik 'banglo' wa
untuk makan kek nih
(abislaaa...sapa yang baca blog nih...tuntut plak suruh buat lagi 'room warming'????)
-nyorok...


hanya yang terdekat yang ada
yang sempat wa panggil
15 minit sebelum abis waktu pejabat


masa nih wa sebenarnya dah 'mentally restless'..kenapa?
wa cepat-cepat potong
dengan kadar segera ...
wa rasa letih...
emosi dan mental

permandangan yang bakal wa selalu tenung
pabila tensi melanda
abaikan samurai burger tuh
(kotaknyer dah buang..., isi dah abis makan...)



hari ini
hari sibuk wa
walaupun bos tiada di pejabat
tapi ada tanggungjawab wa kena buat
PAGI : ke rumah keluarga arwah staff wa, untuk serahan sebahagian pampasan insuran, wa ganti bos untuk mewakili department kami.
Secara otomatik, jejak aje kaki wa di rumah keluarga arwah...terus air mata kuar.
Wa cuba kawal
Makin dikawal, makin menjadi-jadi keluarnya...
Akhirnya..bila nak balik dari rumah, wa peluk adik perempuan arwah kuat-kuat
dan
wa peluk mak arwah lagi kuat...lagi lama...
dan lagi lama wa pandang muka mak arwah...lagi merah mata wa ...
Emosi wa letih pada ketika itu....

PETANG : takala balik pejabat...
wa disoal siasat oleh auditor
tentang projek wa jaga
selama 2jam terusan
dan juga mendapat email dari pihak perundangan dan amanat dari bos
membalas sesuatu
mengira sesuatu


dan dikala wa potong kek tadi
"Emotionally tired, mentally restless..hope on physical"
sebab malam nih
wa nak balik kampung
melihat keluarga wa pulak...

Semoga perjalanan wa berjalan dengan selamatnya.
I want to meet my parent...dearly..deeply...

"akak..nanti saya beli biskut, kita buat stok makan dalam bilik akak..port minum petang kita kat sini....tunggu saya balik dari kuching"
.........................................................................................................................................................  

16 comments:

Danny / John said...

semoga akak bertabah...take care akak. bwk kete elok2. ;)

Anash said...

Danny
TQ ....
Insyallah
enjoy your weekend...

dzuchan said...

It happened sometimes, Maybe Allah nak uji how strong kita,
masa my dearest friend meninggal, I cried my heart out, then suddenly thinking, kalau terjadi kat family member, camne la nak menghadapi benda ni

I believe u are strong enough to handle all of ur problems :-)

*speakinglak*

Lily Riani said...

take care & be strong

SheLa^^ZuL said...

be strong my sis...nnt kiter jumpa kt kg ek...

Dr Singa said...

selamat balik kampung awak...

BlueEwoke said...

akak cantiknya tulisan kak kek tu, akak kena ajar saya nih, saya buat semua senget2..eeeee

take care jugakkkkk

Dinas Aldi said...

Take care dik. Semoga balik kampung minggu ni dapat mengubat kesedihan tu. Yg pergi, tetap dah pergi. Kita doakan dia selalu.

Ely Hasrul said...

tu last tuh dia email ke dia sms.. salam takziah (seb beik cite sedih aku tgk gambo dh nk tuntut dh kek tuh..)

2-3 arinih sy asik tingat kat kak coco, mungkin hasil dari melantak popia ikat yg manis tuh.. drive safely.. kalu nk duk hotel idaman bleh check in anytime (ko ade hotel idaman? gila kelasss hihihi)

Fatt said...

sedihnya...rasa cam baru lagi akak citer opismet akak meninggal...ini yg kedua pulak ke? sy tak penah lagi rasa org2 terdekat meninggal (i mean kawan2 rapat)...soon akan sampai jgk detik tu dan rasanya sy pun akan berjurai menangis. sbb kita sama2 membesar dan berkongsi sebahagian kehidupan kita dengan dia...bila arwah pegi mmg kita akan rasa kehilangan seorang kwn & sahabat.

kuatkan semangat ye akak...kami ada...insya Allah sampai ke akhir hayat persahabatan kita. ameen :)

gadisBunga™ said...

akak, tabahkan hati. u should go back and meet ur parents fast. di situ adalah tempat melepaskan stress terbaik di dunia.

Hafiz Yusof said...

salam...
akhir yer dapat juga saya rasa kek room warming yang dibuat oleh ex-Bos saya..mmg terbaik dan sedap la...next month nak beli la juga...hihihi..

Akak ni jgn la emosi2,yang pergi tu biarkan pergi,kita yg masih idup ni terus kan idup dgn kenangan2 manis yang arwah tinggal pada kita..saya pun windu gak,rasa yer kalau saya join pergi rumah arwah tu masa tu,mau saya yg menangis giler bagaikan lautan yang tidak pernah kering (bermadah helah skjap..)...sabar kak yer....saya kan adaaaa...sebagai penganti penghabis biskut2 akak nnt..hihihi
sabar kak yer...

Anash said...

dzuchan,
thanks dik for the wish and thoughts
iye..will try to be more stronger
..same goes to you..be tougher

Lily,
thank you very much.
will do

shelaZul,
iye..jumpa di kampung nanti

Anash said...

Dr Singa,
thank you awak...
awak jugak..bebaik drive kete

Na,
itu bukan akak yg tulis
akak ode
kawan akak yg buat
heheh
TQ for the wish

K Dinas,
Thank you
iye..yang pergi takan kembali
Semoga ruhnya dicucuri rahmat


Anash said...

Ely,
tuh sms dia sebelum dia 'pergi'
terasa gak bila dah dapat bilik, dia tak de..
haa..kan dah kena bomoh dgn akak..tak pasal asyik ingatkan akak aje?
hehe
wah...rumahidaman itu leh dilepak lagikah?? wah..wah...bestttt


Fatt,
rapat sangat nih le jadinyer
iye..korang ada ...jadi pengganti, walaupun tak sama tapi akak redha...
harap kekal hendaknya persahabatan kita nih

Anash said...

gB,
iye..balik kampung kurang stress
masuk kije..datang balik stress
tapi dah leh recover..ok la nih
thanks

Fiz,
pengganti? bole aje..meh la datang lepak 'banglo' akak ramai2.
hehe
emosi tu kekadang datang jugak
tapi sekarang leh kontrol dah.
Thanks fiz.