Tuesday, October 9, 2012

441007 Bukan poskod


aritu kan wa kata nak balik kampung.
Iye..wa tiba kampung kul 10 malam dari opis
Hari Ahad, wa jadi supir / tukang pegang beg plastik / tukang bayar 
dan juga tukang kritik komen  bagi pendapat nak beli apa untuk makan sarapan / tengahari dan petang


pasar pagi Alor Gajah. Sotong RM14/kilo dan udang RM18/kilo. murah ke mahal? wa manale tau..

Petang itu
kami tunjuk kek nih kat mak

dengan dihadiri mak lang wa (kakak mak wa)
kami nyanyi secara jemaah dan juga sumbang bunyi nyer
"hepi birthday to youuu"
mak wa tatau nak buat makan-makan nih ada kek
Ingatkan makan biasa-biasa aje
nih satay ..habuan makan malam sebelumnyer
sepupu wa singgah anta
walaupun kami dah makan satay adik & hubby beli di pasar malam
kiranya 'double satay party' untuk kami

antara yang hadir
sempoi
simple
dan
sengal
sweet
(thanks to mak lang's family and half of my family whom attended the small party)

malam tuh
umpama retis ...mak wa baca facebook
bukan...mak wa tak de akaun facebook
mak wa baca ucapan happy birthday melalui akaun wa
"nih sapa? ooooo..."
"nih mesti org negeri sembilan...oooo"
" hehe..tak tido rupanya derang nih?"
"mmm rajin betul komen tulis-tulis?"
mak wa bersuara
(..jangan mak wa mintak bukak akaun FB ..udah le...jenuh wa nak ingatkan password ) 


nih hadiah untuk mak wa.
er...
bukan nih
nih wa PUNYA


haaa...nih
senang mak wa nak dengar radio Melaka FM
dan
dengar CD orang mengaji
sesekali layan HotzFM (tuh bila wa dan adik balik kampung...)

kasih ibu tiada tandingi
walaupun anak totally tidak ikut muka mak
or kulit mak
or 'bulu' mak (for this case anak kucing nih ikut bulu bapak dia ...)
but still
mak sapa tak sayang anak...??
and anak mana tak sayang mak???
cer pikir... 

Happy 68th year birthday mommy.
You always the queen in our heart.

PS: Baca blog lenlain, sume citer pasal bejalan sana sini...
wa? dok ajela kat malaya dendiam...
jangan nak ngada-ngada...
PS lagi : gambar guna hp sebab ...macam biasa..bawak kamera tapi tak de memori kad.
bijak le sangat


15 comments:

Dr Singa said...

lu beli dua tiga memory kad boleh tak..?
lu simpan satu dalam kereta..
satu dalam beg
satu dalam kamera..
:P

kampung lu macam kat canada laaa..
ada maple leaf!

bErrY sTraWbErRy said...

same la.. anna pun selalu tertinggal memory card. so, beli spare la.. semua ada dua..

memory card ada 2 sbb selalu tertinggal dlm laptop, batery camera ada 2 sbb selalu tertinggal kat charger...

Lisya said...

asal kek tu same ngn kek room warming? means bleh la kot anta kek yg same yg tulis 'utk budak kiut lebel faif'?

:p

Ely Hasrul said...

udang tu harga ok lah.. sotong leh dpt murah lagik.. tp sume2 tgk size, ewahh pandainyee maklum lah surirumah hahahha..

haa baca komen kt fb?? kalu tau mmg buat karangan tau! hahaha..

sy lagik la xbjln mana kak coco.. blk sekinchan pon idak.. nk update blog pon xreti dh skang ewah haha.. dok baca entry travelholics secara senyap dan dendam.. eh hahahhaa

(smpai ke sudah xdpt poskad DAN dr Danang yg diperkatakan itu ciss!)

Janggel / Rain said...

Wah ada daun Maple la last skali tu! Ntah dari mana tah dapat tu kan?

HAPPY BESDAY AUNTY VOGUE!

Kekekee

Fatt said...

pitamlah...klu kena create ekaun pesbuk pasni...hihihi..

ha baru nak tanya pasaipa kek sama...ni kali ketiga sy tgk gmbr kek yg sama tapi sat segi empat, sat segi bulat (eh ada ke?).

kak, tu yg memori harddisk tu cer cari wayar yg bleh sambung ke kamera. kot2 la bulih..pasni takyah risau klu tinggai sebab beso dah memori kad tu...hehehehe

*larikkk*

gadisBunga™ said...

kene spare memori kad bebanyak banyak nih kak anash... :D

Dinas Aldi said...

Happy 68th birthday kat mak lu, eh bukan, kat mak Anash yeh! Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, bahagia selalu & dikurniakan kesihatan yg baik olehNya, amin!

Tetiba ja akak teringat mak akak dah lama suruh beli redio cenggitu..hampes la akak nih..

Hafiz Yusof said...

wahhhhh....
Sedap yer kek...nak lagi boleh x?...x puas la makan masa room warming akak tu.....
Bila kak nak buaat room worming sesi ke-2 lagi..hihihi...

Happy birthdys to unty a.k.a mak kak coco..semoga sehat slalu dan diberkati..amin ya rabb...

MasZuber said...

semuga makcik dimurahkan rejki dan diberkati selalu..

happy birthday kepada kak coco's mommyy!!!!

Anash said...

Dr Singa,
akan masuk dalam budget tahun nih
membeli memori kad banyak2

ish..tuh daun bukan kat kampung..tuh mari dari jepun..hehe

anna,
kes sama aje dgn akak?
hahaah
sabo ajela
sila jangan minum air ade semut..

Anash said...

Lisya,
err..laa..ada ker budak kuit di lebel faif???tatau plak???
hahah..nanti dtg tau singgah 'banglo' akak..jgn malu2..
kek sama sebab akak suka kek tuh

ely,
jom kita baca blog mereka dengan perasaan dendam..hahah
nih ely dah start kije
lagi le tak leh suka suki ambik cuti,kan?
poskad Dan tuh musti ke bkt Antarabangsa...


Anash said...

Janggel,
iye
daun tuh datang dari seseorang yang telah bercanda 5 minggu di Jepun...huh...
tq for the wishhh

Fatt,
hamboi suruh pi cucuk suka suka kat harddisc?
iye kek yang sama
sebab akak memang suka kek itu

Anash said...

GadisBunga,
tu la kena beli banyak2
pastu
jual
ahahahha
apa daaa..


K Dinaz,
tq tq tq tq..
iye sila beli radio itu
murah aje tak sampai ribu pun
mesti mak suka


Anash said...

Fiz,
suka ek kek tu?
second room warming?
wah
ape
hari2 nak berparty..marah karang bos akak tau!!
tqtqtq for the wish

Maszuber,
TQ TQ for the wish mas...
balik kl hati2 eh