Monday, October 1, 2012

Kucing dan Lukisan


Tajuk?
bukan kucing buat lukisan
cuma ada gambo kucing
dan lukisan


Lu pe hal? ada masalah dengan wa ker?
baik lu blah...blah cepat!!!



malas la nak layan lu
tak de makna..
sudah....blah lu dari sini
blahh..blah...
tak mau nengok lu kat kawasan wa..



pe sal ada lagi kat sini?
lu memang sengaja cari pasal dengan wa,kan??
wa nampak lu kecikkkkkkk aje...
.
.
.
.
.
(adegan seterusnya tidak dirakam kerana ganas bebenor...)...
er..
errr...
.
.
..
wa buntu idea nih
gambar kucing tu wa tangkap bila wa balik rumah rumah, nengok-nengok kucing nih bersantai
tapi tak tahan cara renungan kucing tuh kat wa...
macam la dia yang bayar utang rumah kat bank bulan-bulan??
.
.

well, at least kucing-kucing nih 'jaga' rumah wa sepeninggalan wa pegi kije
hehe..
..
.

meh kita nengok lukisan, nak?
(lukisan le pulakkk?)



dilukis oleh kanak-kanak berusia 4tahun ++
Sami boy


comel kan tomato itu?
siap ada 'shine-shining colour effect'

kiut kan?
kalau zaman wa bebudak...
tak tercapai akal wa nak lukis kapal selam gitu
or sotong berbentuk macam sotong kat bank CIMB
or ikan siap ada molot ikan dan 'crown' ikan

wa nengok gambar tu semua
kat rumah Ely & Hasrul
sempena
Belated Raya Open House
dan
Belated Birthday to Biqque, Shahrul, Ely (September's babies)
dan
Selamat Pulang Janggel dari Jepun
.
.
hamboi..celebrate bagai...)
(mana kek untuk August's babies?? huh???)
NOTA : Kek di-homemade-kan oleh Na
(entry seterusnya menyusul kendian)
iye
wa masih bekerja di Shah Alam
"aik kak? kata tak kije sini dah? Sabtu aritu dok kemas-kemas tempat?"
sapa polis bantuan pada wa pagi tadi, takala wa tengah swipe-in kedatangan 
 "err....err....heheh...masih kije sini ..heheh...tukar tempat workstation je..." 
Jahatnyer wa..nipu orang ...
cis..
dush..dush...
peace iye !!!
heheh...
(tiada niat nak tipu ...miscommunication aje...nanti akak belanja ko roti PappaRich, ek???)





14 comments:

bErrY sTraWbErRy said...

ganas betul muka kucing tu.. macam abang kawasan je dia punya style...

ni kawasan gua.. lu jgn berani masuk.. ahahahah...

Dinas Aldi said...

Betoi muka ganeh macam rimau ja kucen horen tu.

Wehhh memang ingat dik Anash tukaq keja kat tempat lain or berenti ka apaaa! Err akak dapat roti PappaRich tak? Heheheh..

BlueEwoke said...

kejap kucing, kejap open house, kejap ada kek, kejap pasal kerja.. HAHAAHHAHA, ni dh carca merba ni..p bercuti kak oi...

pandai sammy lukis kan? terpaksa antar aqilah p art kelas jugak (time kite dulu takde sapa kisah nk antar p art class...ciss)

MasZuber said...

wah dari kucing ke lukisan dan seterusnya kek buatan NA?

macam2 ada kak..heheeee

nways, mmg cantik la lukisan sammy tue!!!

Cawan said...

tak silap, ely pun birthday august!!

Dr Singa said...

kerana taik mata dua-dua belah mata tu lah nampak ke samsengannya!!

Anash said...

Berry,
yes..dah macam kucing gangster
suka gaduh sebenarnya kucing nih
ala-ala akak ada 'bull-dog' versi kucing.

k Dinas,
hehe
tukar tempat duduk aje
sori aaa..
nak roti paparich? meh sini email, nak tepek gambo roti, leh?

Anash said...

Na,
nak pegi bercuti camneh?
fulus mulus kudus pilu(s)...
so dendiam ajela

iye entry campur aduk
sume nak citer
tu jadinyer
hehe

iye..zaman dulu tak de ke hal mak bapak kita nak anta kelas lukisan
sebab tau
bukan terre pun..
hehe

Maszuber,
akak rangkumkan semua (wah..akak guna perkataan 'rangkum'?)
sebab akak tamak entry
hehe
iye sami seorg yg kreatif boy

Anash said...

CAwan,
iye?
kira ramai gak kan babies august?
Leo...aummmm


DrSinga
Aummm...
eh silap
ha a...wa pun ada taik mata..
(tapi wa tak samseng pun??)

Biqque said...

owhkayyyyy mmg lari tajuk dari perlis sampai johor hahaha!

kucing ni mmg bagus, jaga rumah. mcm kiki :D kan best if diorang leh gigit penjahat!

Anash said...

biqque,
iye..lariiii sangat jauh..tapi relevant ,kan???
hehe
memang terasa macam nak ajar kucing tuh gigit penyangak..
takut dia konfius...dgn akak2 sekali dia gigit..huhu

gadisBunga™ said...

berparut bagai. kompem samseng! kucing tu laa... hahaha!

Aidah said...

Otainya kucing tu. Sikiiiiit lagi kalau dikacau....haa ngaplah jawapnya. Parut kat muka pun dah macam taiko gangster. Hihihi.
Anash, terimakasih doakan mak akak ya. Semoga doa para malaikat utk Anash juga dimakbulkan Allah. Amin.

Anash said...

gadisBunga,
iye
kucing jantan yang samseng
hehe
suka gaduh kat laman
kompom


Kak Aidah,
kucing jiran sebenarnya
Suka lepak rumah anash
hehe..memang rupa samsung..eh samseng...
Sama-sama..most welcome kak aidah
Insyallah kita doakan yang terbaik untuk semua umat Islam