Thursday, June 21, 2012

Sungai Panjang ada Kenduri Kawen

17 June 2012.
Adik kawan opismet wa kawen
Wa datang dan tido 2 malam di rumah perantin pompuan

Sarapan wa di sini...
Memang sedapppp.....

Ini lah pasangan perantin itu.
Wa sangat suka deko ini
Simple and sweet.
Wa rasa cam nak kawen plak...hahahah


Multi-taskingkah wa?
Pegang kamera, sambil pegang kotak kapkek yang BUKAN wa buat,
sambil agih2 pada keluarga pihak perantin lelaki...
(ko ada 4 pasang tangan kah?)
 


ha aaa...
rebut gula-gula dalam tepung bila perantin baling dari pintu rumah.
Wa layan aje kutip.
leh buat kudapan dalam kete nanti.


Perantin buat photo-shoot kat luar.
Wa pun sibuk jugak nak ikut
heheh


Pastu wa dan kawan buat photo-shoot sendiri.
Pegi la sawah sapa ntah.


 "ok.....sila jalan macam biasa..."
"macam mana kak? macam nih ker?"
"iye...jalan tak yah nengok akak la...."
"ok...ok..."
Sila nengok kat langit itu...
dibandingkan...

..dengan gambar ini...
Lain kan? langit biru vs langit jerebu...
Sungguh berbeza...
Pasrah dengan cuaca sebab kebakaran terbuka di Sumatera terlalu banyak...
huh...please..no open-burning!!!! see what human have done to nature???
(pehh..cakap omputih koo?)   

Malam, wa belasah makan ini.
Pun wa suka .
Ntah bape ulas dah diproses dalam usus besar dan usus kecil wa...

Esok, wa dan kawan sambung lagi hambek gambo.
Kali nih pegi jauh sket...
Still, jerebu ...
Still, sedih gambo tak cantik...
Kalau la awan nano sebegini...



Nih kat Pantai Klebang, Melaka

kan....sungguh cantik...


Wa termenung
Memikirkan masa depan (hahah...poyo..)


 Sebenarnya kawan wa sedang seronok nak belajar cara-cara bergambar ...
wa yang amatur hanya leh ajar mana yang wa tau...
sebab wa bukan nyer pro sangat...
kannn....???? (sambil buat muka cute-cute persis CocoLee...)

 sorang lagi mangsa model utk wa jadikan bahan ujikaji...
heheh
sori Zal...pasnih ko plak glamer...hahah

Tapi kalau dibandingkan gambo nih...
wa suka aje.
berbeza, kan?



Another attemp to be a profesional photographer...
ala-ala kisah Nur Kasih gituuuu...
heheh



...yang nih tak leh lawan laaa...siap ada reflection kat sungai...
kamera tukang hambek gambo nih jenis 'kekabommm-canggih'


 yeap...
wa dah pandai suruh derang lompat
dan wa dah pandai tangkap moment ini...

still, wa kecewa dengan langit yang tidak biru itu.
cishh...cishhh....

sebab wa tak leh lompat ...
karang bumi terbelah 4 plak
hehehe...
(see..tudung pun senget..ada hati nak lompat-lompat girang ker??)
but when blue sky above you...mmmm...sooooo coolll indeed, right?


Sepupu Gary yang meninggalkan 'rumah'nyer


Itu aje citer wa di Sungai Panjang, Selangor
....biasa-biasa aje entry kali nih, kan?....
sebab wa baru abis mesyuarat di pejabat (padahal lu tukang bancuh air teh aje...mesyuarat kunun..)
dan wa termanggu bila balik rumah..memikirkan...banyak nyer 'dateline' kena tempuhi.
huhu
bertabahlah...

jab eh...nih entry pasal kenduri kawen kerrr...pasal bergambo di sawah???
blurrrrr.................

14 comments:

Janggel said...

Pasrahjelakankak (senapas)
Takbestnya jerebu, gambo pon suram je..tepaksa edit pakai potoshop.

Tahniah pada Peranten.

masMZ said...

wahhhhhh tahniah kak #advance kekdahnya.......

Bumi terbelah 4???? ok bai terus lapo teringat apam senyum......

cepat aaaaa jerebu nih berlalu..... lama dah tak jupe langit biru dengan awan berkepuk-kepuk.

BlueEwoke said...

Hahahahhah... tak leh blah... sedara gary tu nk pegi mana tingalkan rumah??

Ely Hasrul said...

TAKNAK KAWAN!


durian oh durian

Dinas Aldi said...

Pelamin tu simple & tak serabut, cantek! Akak pun tetiba ja rasa nak kawen. Ehh..kahkah!

Suka tengok gambaq2 kat bendang tuh! Durian tu akak buat2 tak nampak, hehe.

Dan sepupu Gary..meowww! :D

dzuchan said...

gambar best...
durian best
cupcake nmpk best..
tudung senget??? tp tudung bawal rose tu tren terkini lagiiii..

gadisBunga™ said...

tuh. selipar cekelat tuh.

legend wacakapluuu!

Anash said...

Janggel,
kan? kena plak edit gambo...huhu
tahniah dari Janggel sekeluarga??
heheh

masMZ,
awan nano ...kepul2 cantik,kan?
tahniah in advance??
(wow..sambil menung sapa le mr right tuh?mmm)

Anash said...

Na,
ntah..dah mati tuh..
huhu
siap panggil gary bila nampak siput tuh..
hahah

Ely,
tak mo kawan...sudahhh..
heheh
(rambai tak mau?)

Anash said...

K Dinaz,
kan..pelamin tuh sangat manis (sweet?)
kan..terasa nak dodok lama-lama kat kerusi tuh tapi malu...
meauuuww...garryyy...hahah
(tutup mata bila nampak gambo durian ..tau!!)

dzuchan,
sume best
tudung senget pun best.
tudung bawal rose?
camneh plak rupanyer?

Anash said...

GadisBunga
Kasut cekelet lagend?
macam jenama motor aje?
(blur balik...)

dzuchan said...

huu..sorry kak anash..ingat U pakai tudung bawal rose, salah tengok.
*setelahgigihzoomgambar*
bawal rose camne? boleh gugel ataupun ke uptown berhampiran...
ala tepi dia bunga rose sekuntum-sekuntum ada besar ada kecik

Anash said...

dzuchan
oooo
tudung tuh...ha a
pernah nampak...heheh
tq la sbb sanggup 'zoomingambo' (senapas gak nih)
hahah

SheLa^^ZuL said...

terima kasih kepada yg snap gambo akk saya di tepi bendang dgn payung itu...