Monday, June 25, 2012

Musim Kawen Di Mana-mana

Nih bunga idup...bukan bunga pelsu...
22 June 2012- wa dan kawan-kawan seperjuangan sepejabat sepelaung sekereta ke sini.
Untuk menyaksikan pernikahan anak bos besar kami.

Selepas setengah jam wa sesat di depan Tol Bukit Kiara (macam biasa....get myself lost behind the wheel is my professional job...)
Selepas setengah jam melanggar peraturan guna henpon call rakan cop gps tanya lokasi sebenar Sime Darby Convention Centre, akhirnya wa dan rakan berjaya tiba 2 jam awal di sini.



Wa park kete belok belah kiri kanan....sebab wa BUKAN saudara mara bos besar.


Disebabkan wa terrrdatang awal...maka...wa mula la aktiviti kejakunan wa terhadap senireka pelamin.
Eh, nih bukan pelamin untuk bersanding.
nih akad nikah aje.



Wa feeling-feeling nak dodok kat kerusi itu
Waa...................  
macam nak kawen aje masa tuh jugak...
(ko pesal? pantang nampak pelamin aje, ko nak kawen...pantang nak kawen aje, ko nampak pelamin?)
err...normal le tuh,kan?
err..tak normal ker?
mmmmm..

 
Nih kawasan untuk pengarah syarikat dan  ketua jabatan duduk makan...
Kawasan non-executive director ....adalah di.....  


sini....
luar dewan...
hahahhahahaa....
sapa ko sibuk bebeno nak duduk dalam dewan?
kan....???
Janji dapat makan...free?
Apa menu?


tarraaa....
eh
silap tepek...
sorry...tuh makan tengahari dengan my staff..hahaha



haa..nih baru betul
rendang rusa, udang goreng dan kari ayam...sume masyuk dalam perut.
Iya, kuantiti yang dilihat ini adalah yang benar..tidak ditambah langsung kerana tuan empunya badan sedang mengalami ilusi menguruskan badan.... ( dengan ayat lain : Diet le -konon nyer...)



Balik dari majlis itu, wa dapat ni....
Wow....
kenyang la seminggu makan cekelat....
Wangi la setahun dapat minyak wangi....

dulu wa pun dapat hadiah mcm nih...
pun wa suka...
nih pun wa pernah dapat
balik dari kenduri kawen
korang pernah?
wa pernah...
jangan jeles...
kenyang la wa sebulan makan maggie...


Wa tak kira,
apa level kenduri kawen dijemput.....


Wa tetap datang...
Sirap tetap rasa sirap..walaupun berbeza bentuk
gelas kaca maupun cawan pelastik

kadang-kadang wa balik dari kenduri kawen
 dapat bunga manggar buah mangga...
wa sudi sangat...
rezeki beb 



Apa wa nak buat dengan bekas nih?
mmmm......


Setiap kejadian , setiap majlis maupun setiap moment /event yang jarang-jarang berlaku
Pasti diingati / dirai
Kepada kawan yang bakal melangkah keluar dari pejabat...
wa ucapkan " SELAMAT MAJU JAYA-kawen sok jangan lupa jemput wa..."
hehe
kenduri kawen lagi?

Yea...this cupcake for my friend who is leaving us behind
and also
for friends whoms having baby...
for friends working together as a team...
I appreciate friends as much as they appreciate our friendship.
The world is round...you will never know how small the world is 


Bunga segar tuh!! ..rasa cam nak angkut bawak balik buat mandi bunga
kenapa..
tetiba wa terasa
ada taman munge dalam hati?
sila abaikan perasan wa itu
hehe..

16 comments:

Dinas Aldi said...

Dik, entri ni buat akak gelak dari mula baca sampai habes laaa! Yu are veri de kelakar one!

Betoi la, kenduri orang kayas ka, orang sederhanas ka, orang susahs ka, semua ada keistimewaan tersendiri, semua pun sama akak pi jugak.

dzuchan said...

seriously door gift dia perfume chanel....seriouslyyy?
wahh..lepas ni kalo ada bos2 jemput anak diorang kawin..I gerenti nak p

Janggel said...

Hamboi beraneka jenisnya doorgift tansri??? Megi pon ada? Omai siyes unik. Kekkekee akak! Sila kawin cepat saya nak doorgift macam tu! Tak kira!

Anash said...

k Dinaz,
yea..happy to know that you happy to read this blog merapu..hehe
kan, tak yah la nak pilih2 kenduri kawen..mana sempat kita datang..kan

dzuchan,
yeap..minyak wangi tuh
sila..sila..jangan tak pergi tau!! rugi..haha

janggel,
apa paksa2 suruh kawen nih?
nak doorgift camtuh, sila le pegi kenduri kerabat diraja nenda anda...
hehehe
(larikkkk...sorokan diri)

Biqque said...

jgn kata u je nak kawin, i yg dah kawin pun rasa cam nak kawin lagi bila tgk pelamin! jeles ok!

shah_rule said...

gituh je datang orang kawin sekotak fererooooo ngan perfume.. ni tauke lombong emas mane kawen nie???? kalau tau datang je walopun tak berjemput.. haha

makan pun mewah..

thanks kak anash for the idea, nanti saye kawen merasa la korang makan buffet mcD pastu utk berkat ambik la sebungkus meggi sorang satu..

LARIKKKKKKK

gadisBunga™ said...

mati mati wa ingat betul2 makan mekdi. haiyaaaa!!! hahaha!

Ely Hasrul said...

kawin?? oh no kalah sinetron aku nk kawin so cukup lah hahahaha tp bile tgk majelis gini cm gerem aje goodie packnye

Anash said...

Biqque,
tu aaaa...sekali pandang mcm pelamin, dua kali pandang, pentas musabaqa membaca al-quran peringkat kebangsaan...

shahrule,
haip
apa kelas dokte kawen pakai package macD dengan magiee???
jangan! tak dibuat orang, ok?
(mana nak larik tuh???huh!!!)

gadisBunga,
tersilap tepek gambo
gitu le jadinyer


ely,
standard dato' and tansri aje..
set2 akak nanti, korang dapat le sorang sebijik telur ayam rebus balut dengan tisu...terimalah seadanyer...

Izuan Kunang-Kunang said...

Dapat Chance Chanel?? Melampau!!! Kenapa tak ambik 18 botol???

Hafiz Yusof said...

saya baru sempat membaca blog akak ni..biasa la kan bz..tp yg pasti "BFF" akak yg terbaru lagi advance superb baca blog ni dari saya...hahahaha...

c Raja Puteri Farah tu sapa kak?...adakah dia dan Raja Puteri Norhafizah orang yang sama..?

Anash said...

en Izuan,
mana la berani nak sambar sampai 18 botol?...huhu
karang kena potong gaji plak
...hehe

Piz,
hahah
salah tulis nama kat puteri
hehe
siapakah BFF akak itu? (jeng jeng..jenggg...)heheheh
malu tapi...mahu?
awww

Azizan Zolkipli said...

Walaweiiii, lauk kenduri ada rendang rusa. gift dapat pulak Ferrero Roche, perfume & mee segera. Macam2 ekk ...

apa2pun, moga yang memberi ikhlas, yang datang menghadiri pun ikhlas juga. kerana kehadiran kita adalah sebesar2 hadiah yang kita berikan pada penjemput walimatul urus tersebut ...

p/s: tengah fikir, doorgift unik apa nak bagi masa kenduri kahwin Wakjan nanti hehehe ...

Anash said...

Wak Jan
kan
memang sedap
Insyallah ...ikhlas is the tagline

wah...
jgn lupa jemput kami bila wat kenduri kawen tuh
sila bagitau awal sket
leh reserve the day
doorgift? saya terima seadanyer..
hehe

none said...

haha,,, lawak la anash ni... saya silent reader... semua blog travelholic saya layan... syokk... oke bai

Anash said...

none,
selamat datang
dah tak jadi silent reader dah...heheh
tq sudi baca blog kami sume..

saya memang sengal (kadang2..haha)