Tuesday, October 4, 2011

Hah? Nak Cuti??

Tanpa ragu-ragu..sambil wat muka comel ala-ala Lisa Surihani...wa pun dengan gagahnyer bertanya....
"...err..boleh nak ambik cuti panjang tak? dalam seminggu bulan seploh nih..."
"hah...?"
"sebab ada banyak 'unrecorded leave' kena abiskan. Lagipun aritu ada pekeliling opis kata kena abiskan dalam masa 2 minggu..." - yang nih wa belasah aje bagitau, padahal...wa sendiri tak pasti...heheh..amat la jahat perlakuan ko...
Nampak kan? wa banyyyyaaakkkk unrecorded leave sebab wa kena datang pejabat waktu orang lain sedang seronok bersama-sama keluarga....



"ala..bole laaa..." (nih wa bisik dalam ati...)
"kena tengok keje banyak lagi tuh tak abis...yang nih tak buat lagi, yang tuh masih pending, yang ....etc..etc.."



mmmmm.......



(keraguan mula mengaruk hati wa....wa nih dilahirkan jadi robot ke?)



wa dah agak jawapan nyer...
aisey...
macam berat aje nak bagi wa lepas cuti...
sampai bila laaa wa ada masa sendiri nak berlibur ?????



Stress beb....stress....


Hobi wa suka jenjalan kena cantas macam tuh aje?

Setahun lepas mana ada wa gi jalan yang jauh-jauh belaka?

Dah nama pun kerja, memang tak pernah abis sehingga lu berhenti...
Wa ingatkan kalau wa tak de kat opis lama-lama, tak de la selalu dia naik hangin aje nak marah wa....



Kerrr...wa kena berhenti baru dia pun berhenti nak marah....



Possible ...possible...

oh lupa..
wa cuma seekor sesumpah....
huhu....

6 comments:

Janggel said...

Haish sesumpah le pulop....sepatutnya sambung yg ni skali kat ayat tu..."yg mengejar sipot babi".

Ala sian kak anash nak apply cuti pon payah eh...Apa kata tetibe amek mc seminggu? cakap la kat doktor tu pakat2 kata demam malaria..amacam?

*adakah harapan untuk dapat poskad obersi dan FM omputeh akan musnah berkecai???? oh tidakkkk!

fatt said...

akak kena hentak meja dia buat gaya penumbuk...hentak kuat sikit smpai terangkat file2 yg konon menimbun atas meja tu. takpun akak buat2 muka monyok ala2 mogok kat dia..klu dia suh buat something slow kan progress...klu tanya ckp sy tensen. lagi bagus pura2 migrain & mintak leave..biar dia tau..melampau benar nak tekan jek..iskk

akak punye email sy baru nak baca..hehe...harini gak sy balas. sori naaa

Anash said...

janggel
hahaahah
sesumpah yang mengejar sipot babi..
sah sesumpah itu bersumpah tak mo kejar siput babi ...sebab harrraaammm...hehehe..
ada terdetik juga nak wat gitu...tapi tu la...doktor mana nak pakat dgn akak?
Jangan risau..harapan menggunung itu tidak akan berkecai..akak dah mula tukar duit omputih itu skit..skit...

Anash said...

fatt,
gelihati plak bagi suggestion camtuh..tapi macam leh jadi aje...hehe
akan buat percubaan pertama...
tapi kalau tak jadi, jalan terakhir...meletakan sabun di mulut dan terus berbuih...(jgn telan sabun..sakit perut plak..)
no hal...email tuh last minit sebelum akak bertolak pun ok lagi kalau nak balas...
pepepun tq bagi moral support ....
tersengeh-sengeh akak pagi nih...

Janggel said...

Omg!!!! Tak sabarnya nak tgu cite di negara omputeh tu!!!!

*haiiii negara mana la tu....

Anash said...

janggel
sabarrrrr...
sabar....
(akak plak rasa gemuruh..)