Tuesday, October 11, 2011

9 Days

Sila laksanakan apa-apa yang disukai

yang wa rasa kreatif
yang wa rasa simbolik
yang wa rasa ....err...'one-of-the-kind feel'
...apa itu?






tarrraaa...my masterpiece!!!!!!
For a friend yang dah graduate with fly colours kat Uitm.



Kekonon nak wat kad tahniah...but once your eyes & hands started to move around, with the help of your kekonon 'creative brain'....this masterpiece is the end product....apa? serabut?
ada wa kesah?
hehe...
puas hati plak main gunting-gunting kertas, tampal-tampal ....



those kindergarden spirit still alive...and kicking....i believe.....

Dalam kehidupan seharian, wa nampak, kita kena enjoy wat apa yang kita enjoy...
Contoh di sini, wa suka trim pokok...meng'bonzai'kan pokok pagar ini...
(there...main gunting lagi???)






Kekadang ..dalam satu ranting, ada bannnnnyyaaakkkk buah-buahan....



sume sama warna...dok rapat-rapat....



ibarat kerjasama...



ibarat.."bagaikan aur dengan tebing"...



ibarat "melentur buluh biar dari rebungnyer".(nih apa plak relevant??)





..tapi kekadang ada yang tetiba menyerlah...dalam kes nih, tukar warna jadi merah...



warna lain dari yang lain...



semua mata tertumpu dengan terselahnyer warna itu...



dan buah warna hijau yang lain merasa tersisih....
warna merah terus membanggakan diri...



tak sedar...



mata si burung mengintai di celah daun...



"rezeki..." kata si burung.... lalu pupusla si buah merah..menjadi santapan si burunng itu..


moral of the story: jangan dok belagak tetiba ko cantik dari yang lain...(nih pehal emo plak??)






Ingat 5 perkara sebelum tiba 5 perkara...dah biasa dengar...dan juga selalu kita lupa..



Ntah sapa artis dalam sokabar minggu lepas..wa ternampak tarikh yang unik..9hb September 2011...aka : 09.10.11 ...nombor menaik ...kan? usia pun menaik..jangan lupa...






My grandma was having roti canai for her brunch...(breakfast + lunch)..sebab lewat bangun...bukan sebab cucu dia malas nak masak, ok...



..plan ahead...BIG ACTION....seriusly BIG PLAN...and apparently....BIG SUSPEN....
why?
me with another 9 days and counting down..
(atoi...beg lum kemas, cuti masih tak approve dan most pening...tetiba banyak jerawat timbul...arrrgghhh....menchiii..nanti tak cute bila hambek gambar....waaaaa.....)
ps...dah tetua pun ada lagi jerawat???...huhu-terimalah seadanyer..Alhamdullilah..

4 comments:

Uncle Lee said...

Hi Anash, very creative. Nothing like letting lose your imagination....
And our life today is not a dress rehearsal. We only get to play one round.
So live your life without any excuses, love with no regrets.
And have fun....keep a song in your heart.
Lee.

Anash said...

Uncle lee,
thanks for dropping..
miss your comment so much..
full of good advice
full of words to ponder...
yea...agreed no more

Janggel said...

SAkak saya suka sangat dengan citer ni! so creative dan penuh maksud tersurat! Cewahhh *ada gaya pengkritik tak? hahahha


Yeay 7 hr tu go!!!! enjoy!

Bak kata OMPUTEH = live life to the fullest!

Anash said...

janggel
la...tolong kirakan masa/hari untuk akak ker? ma kasih nooo....terharu ada tolong ingatkan..hahaha
yeas leh jadi pengkritik hebat satu hari nanti..(satu hari aje tau..tak leh 2,3,4 hari..)