Monday, June 30, 2014

santai BPS - Taman Botani Negara Shah Alam

Assalamualaikum ...sume sume posa ker?
Amacam..hari kedua nih?
kata dah biasa dengan ibadah puasa sunat...
(hehehe)

Jom baca entry tentang aktiviti anjuran pihak pengurusan pejabat wa cari makan.
(kije sebagai pembancuh teh nih...kadang-kala susah jugak..haiiii....)

25 Jun 2014 - sebelum mula posa
Wa ke sini
(jenuh googlemapkan 'Taman Botani Negara Shah Alam', tapi tak jumpa. Asyik la dok tunjuk arah pi Sunway Lagoon? pesal ntah?)

Selepas sesat tahap minima , akhirnya kami-kami-kami tiba di sini jam 7 pagi
*asal cadangan, kul 6.30 pagi kena terpacak di depan pintu masuk Taman..nan-hado*



wa tak bayar RM3
pak guard tu tak mintak? dah tiba awal sangat ....
(la.la.la.la.la......)


kawasan letak kereta yang besar
dah
jangan rebut-rebut
nah..model wa kali nih
siap le ko Piz...banyak la muka bersepah-sepah dalam entry kali nih
hahaahah


kami menjemput murid sekolah menengah dari 2 buah sekolah.
Menunggu mereka tiba, tukar baju dan juga....
bergambar secara berkumpulan
cikgu derang sangat comel..tenggelam dek ketinggian anak murid
*tu yang pakai tudung cekelat*
ayuh panaskan badan
'warming up'
sebelum mulakan aktiviti santai di Taman

pengagihan murid-murid mengikut Facilitator


wa ? tukang iring pihak pengurusan.
naik beskal?
NOOOOOOO.....
(oh lututku!...dan oh skillku dah hilang)


jom tengok binatang apa yang ada di sini

jauhnyer ko?
acaner nak pegang dekat-dekat nih
ada gak yang dok di bangsal
ok
jinak sangat kuda ini
(usap-usap hidung kuda sambil borak..."Deee...ko dah makan? Deee... ko nanti posa tak?")

burung itu BUKAN katagori binatang peliharaan di Taman ini
maskot burung untuk Kelab Bridget Penyelamat Sungai (BPS)
*berpeluh mamat yang dok dalam sarung tuh*    
kata Selfie?
maka
ramai la yang kuarkan monopod
oh ya..memang ada peraduan dalam Instagram untuk aktiviti ini
*wa tak masuk pun..tak de monopod...mmmm*

pantang sempat
ada je monopod sana sini
tak de monopod?
tak pe
no problem
acara seterusnya
mereka-mereka ke sini
lihat persembahan kawan-kawan mereka
"ini pokok kektus..pokok kektus keluarkan / bekalkan air di padang pasir"
"bla...bla...."
"I love beach...I am beach surfer...kalau suka...bole ....."
hahaahah
whatever la dik huittt...


next activities
sambung paip untuk salurkan air


ultimate activity
main air!!!!

kena kumpulkan bebola untuk kutip mata


disuruh lompat lagi
demi untuk mengambil gambar moment mereka
apa lagi
kemain suka derang


tu adalah petugas-petugas yang berdedikasi
datang member khidmat
apa tugas kami?
ambik gambo?
NOOO...


diwawancara oleh pihak media?
NOOOOOO


tukang ceduk nasik?
YESSSS!!!!!!
dan juga tukang makan nasik


sila bawa bekas sendiri
kami tak sediakan pinggan
haahahaha
(ada yang makan guna tutup tupperware ...nasib la labuuu....)


kami dah berusia 16 tahun
oh dah tingkatan 4 rupanya usia kelab ini
wa tak dapat makan kapkek tu
tapi
wa dapat merasa kek ini
nyam nyam..nomm nomm
(abisla diet...-tepuk perut sendiri)
walaupun wa bertugas pegang senduk nasi
tapi wa sempat meninjau kawasan sekitar
ooooooo...papantanda nih agak jauh lokasinya dari tempat kami beraktiviti
wa cuma dapat tangkap gambar papantanda je la

agak terbiar kawasan ini
mmmm...sayang sekali
iya
wa ke sini seharian
panas
berbelak muka 



dari pagi sampai ......
petang terik ...
mujur wa dok bawah pokok leh lindung dari sinaran UV
*tepek bedak sejuk demi gain beauty sleep*
sapa kata pokok tak penting?
huh?


yang penting
kami gembira di sini
walaupun sehari je pi Taman Botani Negara, Shah Alam

anda?
dah sampai sini?
belum?
wa dah....

(terus pi basuh senduk nasi...pastu balik ke kerja hakiki di pejabat , ie. tukang bancuh teh)

SELAMAT BERPUASA
dan
SEMOGA AMALAN KITA SEMUA DITERIMA OLEHNYA...



(tutup lampu bilik, cergas pergi terkam pasar ramadhan)



5 comments:

mrs.smile said...

Hi akak! selamat berpuasa..

ahaaaa saya salah teka, kurang markah dah nie, oop saya belum sampai lagi sini

bila nak beli monopod, nanti kita selfie sesama, kata nak date, bila tu? :)

Dr Singa said...

ha ah ...banyak gambo dak hapis! mana dia ?.. blog dia dah berkulat!!

Anash said...

mrs smile,
hi there dik..selamat berpuasa jugak
ooo..nak teka taman apa dik?
kiki
monopod? adik akak kat rumah dah belikan..tapi akak tanak.hahah

date? haaa? bile eh


DrSinga,
dak hapis tu student part time
sibuk katanyer...tu yang berkulat blog dia
ehheeheh
haa aa..lalek tatau hapizzz huiiitt

Hafiz Yusof said...

fulamak...

fofular plak saya...saya suka..saya suka....hehehe

alamak Dr.Singa dah mengaum la...ok2...nnt apis update k...relax...chill..peace yoo....pisangsetandan most wanted yoooo...hahahahha

ngah cr mood jer ni nak update blog..citer belabak..tp otak jem ngan ayat2 akedemik..hahahahaha

selamat berpuasa Dr. Singa n Kak Anash.....

Anash said...

Hapiz,
hahahahha
kan dah kena sound
hheheheh
sila buang sawang di blog anda

selamat berpuasa jugak piz