Wednesday, June 18, 2014

Floria Putrajaya 2014

Hui...cuaca panas sungguh  ...
eh..lupa
bagi salam..
Assalamualaikum semua

disebabkan cuaca panas dan bilik wa memang tak de aircon 
(mujur ada kipas dinding dalam bilik sewa nih)
wa cepat melatah nak maaarahhh aje
nak mengeluhhh 
nak mengamuk
haish
tak elok tul, kan..kan..kan

Tahun 2013 Floria Putrajaya, wa bersama sidia menghirup udara yang berjerebu
sapa sidia? pi jenguk kembali di SINI
(sekarang sidia berada di  Teluk Kemang, .........)
*untungla dapat ber-tanned di kalangan mat n minah salleh*

dan tahun nih....wa tak keseorangan ...
(sebab Duta Putrajaya pulak ada hal lain masa nih)

wa dengan sapa?
ada leeee....
si dia 
yang lain
hahahaha

15 Jun 2014, Jam 7.15 pagi, wa keluar rumah
jumpa sekumpulan mereka-mereka ini takala lalu Putrajaya


dan bila wa sampai Precinct 4, tempat letak kereta dibuka berhampiran dengan pintu masuk 
*tip di sini : sila datang awal pagi..sebab selepas jam 10pagi, tempat yang wa park kete tu dah ditutup..
maka sila park jejauh eh para pelawat sekalian*

Kali nih kena bayar RM3 untuk dewasa
dan RM1 untuk kanak-kanak
(yea..ada orang tu belanja-TQ !!!)
*kesat peluh*

kami memulakan langkah aktiviti 
dengan terjumpanya ini
wowwww....
kami dok ketik gambo


kejab-kejab wa pegang henpon
kejap-kejap wa pegang kamera


itulah  si dia...nampak tak?

si dia bawak si dia lagi satu dan si kakak juga ada

tuu...nampak..nampak?

baca eh korang
malas nyer nak citer
hehe

kotak kayu yang digunapakai kembali menjadi bangku kayu


wa dok enjut-enjut spring kaki bangu nih..kot-kot wa nak test try duduk
errr..macam tak leh tampung berat wa je?
ok..tayah duduk...
next


gremlins?
critters?



kami berjalan
sambil melihat
dan
mengambil gambar

wedding in the garden...


I lap U
*memang panas..memang patut lap peluh ketika ini*


Love is in the air


ada senam robik
kami-kami tengok je

pi naik kontena yang bertingkat...
sini sejuk sebab ada air-con kecik
sila sua muka di sini
aarggghhh....best...

kanak-kanak yang datang-ntah anak sapa 

kanak-kanak yang sporting
bagi pose istimewa untuk wa
mak ayah pandang dari belakang sambil bagi galakan suruh diri situ
hehe
hijabstar in the making..


dan kanak-kanak nih sedang syok dok bermain tepi gasing gergasi

dan juga kanak-kanak ini seronok menyonteng sana sini
I was here-katanya
ops...
BUKAN kanak-kanak...


sebahagian kawasan yang boleh dilihat di atas kontena didirikan khas 

ok jom
kita zoom gambar bunga pulak
*gigil pegang erat kamera*

cubaan... 

siap ada nama bunga

haip..blur le plak
*berpinar jugak rupanya mata wa jadinyer*

one third concept?
belasah

bunga nih kecik je
jenuh nonggeng


P = professional (kata si dia)
bagi wa
P = pening

huhu...


itulah kami...yang kiri, yang nampak tudung kaler biru...dan yang pegang henpon

ok..panas ...panas nyer Malaysia nih
meh kita masuk esbox yang besar tu
jom


patung omputih


patung omputih betul-hidup-bergerak


dari China


wa yakin..taman wa di rumah tu berkonsepkan Afrika Selatan
tak de bunga lawa-lawa
huhu


dari negara...???? errr...???

pun wa dah lupa dari negara mana
hahahaah
tengok ajelah 



wa terpana nengok helicornia tu 
gile besar weh!!!
cer bandingkan saiz yang biasa helicornia belah kiri 

hai gajah!!!
eh
ada gajah????
.
.
.

hai gajahhhhh!!!


hai patung anjing!!!



"bang..tolong ambik gamba kami bang"
"ooo bole bole..."

dah..dah..jom kita keluar
cukup setakat nih kita ronda
ada tempat lain lagi nak terjah


sapa nak pi tengok Floria Putrajaya 2014, sampai Ahad nih dibuka 
Ahad nih = 22 June 2014

si dia sempat raba lutut wa di depan kuda ini
sebab kuda nih ada knee-guard
wa...tak pakai plak knee-guard 
heheh
*standby dengan krim sapu dan ubat pil telan*
(inilah untungnyer kuar dengan para Dokter...hahah)

Jom kita langgar sempadan
melihat ...

tikar mengkuang nih pulak

versi si dia...leh tengok di SINI
*perah towel goodmorning-peluh haiiit*

idea wa tak mencurah keluar dengan banyaknya malam ini
sebab
dah diganti dengan peluh   

*rasa cam nak peluk baldi ada air bila tido nanti*

(ada sapa nak derma air-con 1 horse power?)

entry seterusnya...tunggu tau
*letak tuala basah atas kepala*

nih baru panas donia....mmmmmm.....
(renung-renungkanlah)

UPDATE YANG BARU- perlukan derma dengan segera
sila KLIK DI SINI

Jika anda hulurkan bantuan hari ini
jangan kata anda
anak anda / mak ayah anda / keluarga anda / kawan anda akan dibantu pada satu hari kemudian
oleh orang lain
percayalah

 

17 comments:

CT Humairah said...

yeaah tahu info :D
bercadang nak pergi esok.

dzuchan said...

eh..macam Dr.Singa je yg sedang menembak tu

lupa bagi salam, Hai Kak Coco..
lama I tak datang mengomen. entry2 akak masih dibaca. :-D

Tahun ni saya pencen la pegi Floria. Tak sempat huhuu

Dr Singa said...

hahahaaaa!!

jangan sesekali guna Auto!
Gunalah P [ bukan Programme ! PROFESSIONAL !!! ]


er..
Rule of third hehehheheeee...
One third pun okeh aaaa

masMZ KaKiJaLaN said...

kak anash

oooooo dendiammmm....
kamera baru larrr tu

ct7775 said...

as salam kak coco..
cantiknya mungaaa...konsep umah kita sama lahh, hahhha konsep afrika selatan ..heheheh

SUhaz sulaiman said...

pasaipa la floria ni tak buat kat kulim .... hukhuk ( tetibajakan )

Anash said...

CT Humairah,

Kalau memang dok putrajaya lagi ok tak yah pikir2 jem ...

enjoy tau dik..pi masuk bilik hawa dingin dok lama-lama sket situ..heheh

Anash said...

dzuchan,
hai dik...
akak tak kisah la kalau tak drop komen..janji baca (sambil acu pisau plastik)

hehe...laa.awat nak pencen pi Floria? tak sempat eh?

Sidia adalah DrSinga! BETUL!!!
hehe

Anash said...

DrSinga,
ha..Rule of Third
(jenuh pikir ayat)

Professional..professional..
(hafal dalam hati)

still..tembakan agak ke laut..

Anash said...

masMZ,
BUKAN aaa kamera baru
(lari ke sudut bilik nanges sensorang)

dan BUKAN gopro..

Anash said...

ct7775,
Hi-five!! konsep taman yang sama...
jom tukar2 anak pokok nak?

Waalaikummusalam dik...

Anash said...

SUhaz Sulaiman,
sebab nak suruh orang Kulim turun ke Putrajaya...
kot

*sambil singgah Alamada*

mrs.smile said...

hi akak!
alaa..ingatkan dah habis, semalam kat putrajaya..rugi tak pegi!
hari ni last...kalau rajin nak terjah gak japgi! harap2 tak panas sangat karang

Anash said...

mrs smile,
haiii there!
laaa..sempat tak pi sebenarnyer?

acaner lupa eh?

Ren said...

Huntunglaaaaa....

mrs.smile said...

nasib baik sempat pegi kak! umat manusia punyalah ramai, mebi sebab last day...

Anash said...

Ren,
dia pun untung laaa..
dapat makan sedap2 kat rumah makcik dia
huh


mrs smile,
last day selalunya ramai
tahun depan pi awal-awal hari
bunga pun masih segar masa tu kot