Tuesday, May 7, 2013

Overland Trip China - Vietnam : Teaser 1

Assalamualaikum...
(sopan nyer wa?)
Pe kabar sume?
(eceh...tanya kabar la pulak?)

I'm back!!!!!
yippie....!!!
(seronok sensorang?)
Cer tekan 'like' jika rindukan entry sengal wa...
(ok..fine...jangan layan....)

Sepertimana yang telah dimaklumkan pada episod lepas...
wa bercuti selama 8 hari berkelana di negara orang

berjalan di sini

melihat ini

menyaksikan ini

bercakap bahasa 'ayam dan itik' dengan ah long ini

melihat persembahan ini

dan juga ini

menyusuri sungai ini di dalam gua

menaiki van

melintasi sempadan 2 negeri yang asing

iya...kami ke sini sambil pegang kamera

dan juga pegang 'semakphone'
(sambil melayani perasaan rindu...*wink..wink*-lambai kat Maszuber) 

kami sentiasa bergerak
dari satu tempat
ke satu tempat
kami?
bukan 4 orang
tapi 8 orang

walaupun gelap
namun kami yakin
ada warna warni di setiap gelap yang kami lalui
(pehhh.....main bahasa le pulak wa nih???)
-sambil selitkan pensil 2B kat telinga kanan wa-

dan perjalanan kami disudahi dengan
balik ke Malaysia
ngam-ngam untuk mengundi
ngam-ngam untuk dapatkan jari kiri kami kena calit dengan dakwat kekal


wa kekonon nak travel lite
tak nak bawak beg banyak
akan tetapi...
hujung-hujung...
hehehe
beg wa beranak akhirnya
hahahahah

tunggu eh entry wa seterusnya


dan iya...
itulah kalender kuda wa
yang wa usung ke hulu hilir dalam henbeg wa

ps..ps... wa masih OK ...


20 comments:

Dr Singa said...

hai awak....

jarimanis said...

wah bestnya,..dah balik..
tak sabar nak baca citer penuh, menunggu dengan penuh sabar :-)

Emy Tak Kecik said...

cepat hupdate kak :)

Anash said...

Dr Singa,
hai awak .....
(lambai dengan tisu)


jarimanis,
sabar eh...
sila baca edisi Janggel...
hehe

Emy Tak Kecik,
sabarrr..
(hui ..berdebo plak rasa..hahah)
ps..poskad lain akak pos nanti..
tunggu

dzuchan said...

tahun melawat guilin ke 2013 ni kak coco..heheee


saya yakin kak coco masih dibawah pengaruh jet lag..

Vam Lautner said...

wahhhh..akhir yer..8 hari menghilang kan diri...penantian yg penuh harapan....ringing2 tak dijawab,tek tut text tak dibalas..rupa2 yer dia ke sana situ sinun..ok saya menunggu ceritera seterus yer...............................................................sekian....anteeeeek gambaaaar...

Janggel / Rain said...

Wow pegi Guilin tak HAJAK!!!!!
kbai..

cantiknya gambo....jeles.

mrs.smile said...

menunggu entry penuh tak sabarnya!

Dinas Aldi said...

Haa, terbukti ok. Ni yg ditunggu2 ni, kisah seterusnya. Tak sabaq.

Pasai rindu la yg tanya ok ka tidak tu. Hehehehhh.

anakomak said...

Ni mesti pegi Hanoi ni!!
Tengok sungai tu teringat Running Man hehehee

anakomak said...

tengok sungai plak.. tengok gua tu hehe

Anash said...

dzuchan,
tahun melawat terengganu 2013
tahun melawat guilin? tak pasti le pulak..hehe

jet lag dah abis...
sekarang tgh work lag...huhu

vam lautner,
apa daaa..bukan ke dah bagitau nak coti seminggu???
(ker akak sendiri yang terlupa?)
hehehe...
sudah!!! akak tunggu kek velvet? mana? mana???

gambo? biasa je...(maluuu)

Anash said...

Janggel,
motif kata tak ajak?
kbai!
(gambo yg pegang kamera tuh..sapa? huh??)


mrs. smile,
sabo ...sabo...
ok...gementar nak updet haaaa

Anash said...

Kak Dinas,
dah ilang rindunyer?
thanks sebab ambik berat ttg anash nih..heheh
(terharu siot..opss..)

anakomak,
iya betul...
Hanoi salah satu tempat kami terjah

f i d a j a c o b said...

Assalamualaikum.. hehe..

sorry tumpang menyibuk tapi yang gmbar menyusuri sungai di dlm gua tuh naik apa and adakah itu dekat hanoiii??

Teringat RunningMan sejibik sgt aksi ni..

Anash said...

fidajacob,
waalaikumussalam...
tak pe..sila la komen..no problem

bukan di hanoi
itu di Shangri-La, China

tak pernah plak tengok cite Running Man...huhu
cc anakomak

masMZ KaKiJaLaN said...

teaser dah macam entry dah ni kak! kikiki.... cepat siapkan supaya saya boleh kopipes jer.....

Anash said...

masMZ,
heheh
apa plak kopipes...
lain tempat mula,kan???

Henry Fox said...

wahhhh!!! ada dinasour ke kt guilin tuh! pegi tak ajak ye.. pasni xmo ajak dah! kbai!

Anash said...

Henry Fox,
ala...
jangan le cenggini...
ajak la lagiiiii...
kbai...
(kesat air idung..)