Thursday, February 14, 2013

Wa Dah Balik Malaya dari Cuti Raya Cina

(sambil pegang penyapu lidi....buang sawang dalam blog)
Wa dah balik Malaya!!!
...
..
.
(ade ker orang lain kesah ko dah balik dari cuti ke lum...???)
.
.
.
(kedengaran bunyi nyamuk-bukan-aedes lalu lalang tepi telinga wa..)
.
.
.
Wa ke mana?
wa pergi ke sini....

tengok air terjun


tengok kebun sayur

tengok gunung

pijak pasir ini

nengok matahari terbit

tengok matahari terbenam

nampak mereka di atas sana

nampak pokok mati

nampak lanskape yang .......(isi tempat kosong dengan sendiri) 

nampak mereka bekerja pikul tanggungan demi rezeki  

semua ini dirakam
dan bakal diceritakan entry seterusnya
(wah...terasa macam crew NatGeo plak wa?)
Wa pegi bukan seorang.
Wa pergi dengan mereka.... 

mereka...

mereka....dan...

dan juga mereka....

gambar cantik sebab ciptaan Allah yang Maha Agung
Melihat dari mata hati
bukan dari mata kasar


Jika wa jalan sensorang ....
wa rasa bosan.....
maka... 

lebih meriah jika dengan kawan-kawan-kawan....

kan...
kan......
kan....
tunggu kemunculan aksi drama kami berempat kali nih di Pulau Jawa

oh iye
nak mintak sokongan padu tidak berbelah bagi dari peminat wa
(ko ada peminat jugak ker????*pengsan jab*)

sila vote untuk mereka-mereka-mereka ini 
demi mempertabatkan industri pelancongan
(wah..ko guna ayat mempertabatkan? macam terre je ko...)

SILA KLIK SINI UNTUK CARA-CARA PENGUNDIAN DIBUAT .....

Wa ucapkan terima kasih sebab walaupun 1 undian tetapi memberi makna yang besar bagi mereka.
HUGE IMPACT
and
HUGE THANKS FROM ME TO ALL VOTERS
.
.
.
(nope..I'm not one of the nominated blogger but I dont care..)
As long they happy...me also happy
(selak kamus dwibahasa ...)

22 comments:

Dr Singa said...

tolong..
wa tak boleh katup mulut wa..


Dinas Aldi said...

Subhanallah..cantik. Suka tengok gambaq gunung & ayaq teghojon tu..

Dik Anash, akak pun baru balik & ada beli poskad untuk lu, eh, untuk Anash. Nanti akak email eh.

bErrY sTraWbErRy said...

jenggel ade ckap kat akak tak sy kirim salam.. hahahah...

Biqque said...

spongebob tu buku cite ke buku tulis?

bestnyerrrrrrrrrrrr! tx for ur support suh org vote :)

http://www.mitbca.com/category.php?id=13 VOTE FOR BIQQUE.BLOGSPOT.COM

Janggel / Rain said...

Wowwwww mcmna saya pon boleh ada kat sana????

Nganga

Cantiknya gambo2 akak!

Please vote Janggeltrekker's Life Blog at http://www.mitbca.com/category.php?id=10

Chawanna Na said...

Wow cantek nye, saya kesal kerana tidak dpt turut bersama dlm expedisi ini..cewah! balik nanti saya nk pukul suami saya, kerana dialah saya tidak dapat join, tuntutan kerja katanyaaa

Anash said...

DrSinga,
ishh...
tu ..pesakit nampak tu..
terus tak jadi nak jumpa doktor karang...
hehe


K Dinas,
yeayyy dapat poskad oversea!!!
yeayy....sila pos (haha)
yeayy... memang gambo alam sungguh cantik,kan?


Anash said...

Anna,
laaa.....anna ke rupanyer?
hahaha
ada
Janggel ada bagitau kat akak...
heheeh

Biqque,
spongebox tuh cover pasport sebenarnya
heheeh

most welcome dear...
want to see you on the stage!

Anash said...

Janggel,
ala..gambo akak biasa2 je
gambo korang lagi cun....

harap ada org itu naik pentas juga pada march 2013...


ChawanaNa,
itu domestic violence namanyer jika pukul suami...cian Cawan..nanti nak naik motor sama-sama camneh??.
Lenkali boleh lagi ikut derangnyer expedisi..ada byk lagi masa...

dzuchan said...

akak...i tak sabarrrr



eh, kami tak kena vote2 akak ke?

Anash said...

dzuchan,

sila sabar...
dan sila enjoy your trip nanti


sila vote kawan2 akak..BUKAN vote akak tau...
hehe

SUhaz sulaiman said...

salam,,,,,

semalam dah tgk,,, pg nih tgk lagi gambaq2 awak,,,,, canteks,,,, saya suke saya suke,,,,,,

x sabo nak baca ntry pasai nih.....

btw,,,,, salam kenal,,,,:)

Dinas Aldi said...

Anash, jangan lupa check email tau :)

zila said...

fuhh..cara penulis penuh creativity..pengisian gambar2 pulak fantastivity (eh ada ke word ni..hehehe)

shah_rule said...

wahhhhhhhh

rasa hati tersentuh tgk gamba2 kak anash... prophotographer rupe nye (sampil tekup muka dgn bantal dan menjerit!!))'

SheLa^^ZuL said...

akhirnya akk dpt bercuti..satu kepuasan dan keseronokan d awal tahun 2013..hilang jap stress akk kan? ...
sedang gigih vote kawan2 akak...

Anash said...

SUhaz Sulaiman,
wah..
pagi,,petang menatap blog ini?
gigih..hehe
sabar eh nak upload entry seterusnya...

salam perkenalan jua....TQ!!!

K Dinaz,
dah reply email..cer check...hehe


Anash said...

Zila,
air fanta grape pernah le minum...
err...ayat tuhh...ada kot?
hahah...


Shah-rule,
(sambil tarik bantal dari muka dokter...)
hoit!!! lemas karang!! sapa nak bagi CPU??? er.. CPR???hahah
akak BUKAN photograper la!!!

Anash said...

Adik,
yes!!! TQ for voting them...
sila teruskan kempen di sekolah..suruh sekali makcik kantin vote tau!!!
iye..permulaan cuti yg ...meletihkan...hehe

Fatt said...

HAHAHAHA (gelap tutup mulut). sy rasa tergelak sebab Na nak pukul Cawan. betoi ke? kang takleh pi Langkawi nanti..opsss!!

koleksi gambar akak dan susunan cerita mmg selalu buat sy tersengih. cepatlah sambung!!

chop, spongebob tu kaver passport ke?

Dr Singa said...

Wa tunggu cerita makankaripuripura ni!!!

Anash said...

Fatt,
akak tak reti susun ayat panjang-panjang...
banyak tepek gambo aje
mudah
iya..Cawan Best akan dipukul oleh Na...sekian melaporkan dari tempat kejadian...
heheh
yes, pasport kaver -kawan belikan kat beijing




DrSinga,
dah updet..cer tengok...
heheeh