Friday, February 10, 2012

My Close Cousin's Wedding

Attn to all  alien travelholic..this is nothing to do with Temasik yet...
so, bertabahlah membacanyer..
hehehe..

3 Februari 2012, wa hambek cuti nak guna kepakaran yang ada untuk membuat 'masterpiece' ini.
Well, not bad , eh? (walaupun nampak comot sana sini.....)
Bak kata kawan wa, "Just bake with love, then it will shines with love too"
Wow....cepat cari bentuk 'love' letak atas kapkek...



Am I fit to receive more orders after this????
 

Items to be given away to a bunch of happy people

Sambil itu, wa sempat buat kira-kira item ini...sebagai 'goodies pack' untuk memberi tenaga kepada 'mereka' yang bakal membuang tenaga di USS nanti...
Buang tenaga bukan perkara sia-sia di sana kerana mereka juga akan buang tabiat sekali...
(tunggu entry seterusnyer...)

Sayangi alam sekitar - Let's Recycle!!! (kedekut betul la kan? hahah) 
4 packs for 4 cars....


Permandangan yang permai sebelum bermula kenduri

Sepupu rapat wa akan melangsungkan perkahwinannyer di sini.


Kapkek hantaran


Nih hasil keje wa (dalam kotak) yang dihias oleh sepupu wa yang dah berkahwin...
(laa..cantik plak bila dah susun dalam kotak....hahhahaha...giler perasann!!!!)

malam sebelum nak pacakkan papantanda ini.
Kiri : Abang kepada perantin pompuan...
Kanan : Adik kepada perantin pompuan nyer sepupu...


pemberian kepada pihak lelaki yang datang ke kenduri

berinai pada malam hari
Pada waktu ni, wa tengah sibuk jadi operator pengeluaran untuk membungkus 'door gift' untuk para tetamu.
Sambil jeling ...kotak mana yang kosong boleh wa susunkan 'door gift' untuk 'happy-hour-with-fren' kelak.
Bukan sekarang...tunggu majlis abis laaa...
Itu yang best jadi AJK Door Gift..heheh


Ada kumbang di taman bunga..Janggel, awas jgn nak cari gambar lain..

Bunga pahar.
Alahai....lupa wa nak simpan satu wat kenangan....


Saat nak diijabkabulkan




Selepas diijabkabulkan




Flower Girls on that very day : Bak kata Mak Lang..


Me also that cute during thossseeee days ..ok? (hahah..tak mo kalah...)


Melalui gerbang perkahwinan

Wa baru perasan yang wa tak hambek gambar perantin ...banyak gambar ntah apa-apa..selipar la, khemah la, bunga la, kompang la, kek la, kerusi meja la, lauk pauk la....hujung-hujung hari..nih je wa sempat snap?
err..sorry sepupuku...heheh


Ini BUKAN wa yang bikin

Sepupu wa yang anaknyer 5 orang (+2 kembar) telah berjaya dengan gigihyer menghasilkan kek dan kapkek ini. Wa yang ada anak cacing seramai 500 ekor dalam perut wa, pun tak mampu membuat demikian...(err..betul ke ada 500 ekor cacing dalam perut? sapa leh clarify eh??)







Selepas makan kek...
Selepas hambek gambar kek..
Selepas sendawa perasa kek...


Wa pun turut serta kemas ...
Majlis dah selesai..
Tahniah Mak Lang
Dapat Menantu persis Nash penyanyi itu...
heheh

Dengan sisa -sisa tenaga dan kederat yang ada...akhirnya wa meng'declare'kan diri kepada saudara mara wa malam itu yang wa nak gi oversea....
"flight kul bape? ke mana? bape lama? nak wat pe ?"
hahahah
naik kete je, gi Singapore, saja nak berjimba lara....
wa jawab sambil berlalu pergi...(a.k.a. mencabutkan diri ke rumah 'homestay'...heheheheh)

Wa kemas beg, anta kete ke rumah nenek, kuarkan duit, angkut 'goodies bag' (selepas mendapat kelulusan dan keizinan dari pihak perantin perempuan)....
dan wa mula baring atas katil..kejab2 tengok hp, kejab2 tengok siling rumah, kejab2 tepuk bantal, kejab2 tarik selimut, kejab2 nengok adik nak pastikan dia tak tido nyenyak-leh kejut mintak tolong ...heheh, kejab2 genggam hp, tengok tingkap , tengok almari baju...sehinggalaa.....panggilan dari Biqque wa terima...(pada masa itu keadaan wa dalam separuh sedar...) Wa memang tak boleh tido..kalau tido..terbalik kan katil baru leh wa terbangun...hehe..

Apa lagi..bingkas, gi tandas. angkut beg,..dan mula ber BBM memberi arahan jalan ....
Sekumpulan 'penyelamat' ie. John, Janggel, MasMZ dan Lily tiba di lokasi ...lalu menculik wa untuk dibawa lari ke luar negara...(memperdagangkan manusia??? no...no..no...)



Double happines are waiting for me ....



Ke mana kali ini?

Somewhere over the rainbow
Way up high,
There's a land that I heard of
Once in a lullaby.

Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.

Someday I'll wish upon a star
And wake up where the clouds are far
Behind me.
Where troubles melt like lemon drops
Away above the chimney tops
That's where you'll find me.

Somewhere over the rainbow
Bluebirds fly.
Birds fly over the rainbow.
Why then, oh why can't I?

If happy little bluebirds fly
Beyond the rainbow
Why, oh why can't I?

(from strory : wizard of OZ)
tunggu kemunculan entry ini...
hehe...

18 comments:

masMZ said...

kekkkkkkkkk,,,,,,,
yeahhhhh i'm first!!@@

Ely Hasrul said...

ciss xdpt firsttt cisss

Ely Hasrul said...

500ekor cacing?? hoii tuh dh over hahahahha

Cawan said...

nice pic! tidak menghampakan.. cayalahhhh!!

Cawan said...

eh jap, ha ah, xde pic pengantin?! im lost!

masMZ said...

saper yang kena dagang kak????? hahahahaha...... kami baik-baik taw........

naper kitaorang tak dapat ledibird tu kak???? ekekekekekeke... *nak jugak tuh!!!!

BlueEwoke said...

Wah sedapnya tgk kek itu semua!! kak coco, thanks bebanyak sb kasi kitorg door gift tu semuaaaaaaaaaaa..bekalan makan dlm keta & uss tuh hahahah

Word Veri hari ni: Misbuli
Gila betul, tapi saya tak buli sesapa pun!!

Anash said...

MasMZ,
iye..tahniah..anda pertama..hehe

Ely,
jangan mengaku kalah..berusahalah..

Ely,
500? over ker? sapa leh clarify bape ekor cacing dlm perut orang dewasa???

Cawan,
iye? cantik pic? (sambil lap tali kamera...)


Cawan,
kan?? gambar perantin yang tak banyak..nih kenduri kawen ke..hape?

masMZ,
tak de sapa kena dagang pun..
ledibird???akak pun tak dapat daaa...huhu

Na,
untuk tambah tenaga kalori yang telah dibakar semasa latihan insentive berjalan di temasik...
cekelat kan bagus..hehe
buli? jgn buli lagi ek?
hehehe

Janggel said...

wow panjangnya entry!!!!! Hahahhahaa...kek tu NAMPAK SEDAP LA.
KALAU GUAVA MESTI LAGI SEDAP KAN!!!!!

Biqque said...

first time gi obersi sambil bawak bungkusan A4 yg ada makanan didalamnyer bersama mug muka perantin hahahaha!

SheLa^^ZuL said...

ha'ah la kak.. x byk gambo perantin..hehehe... :)

shah_rule said...

macam pernah nampak je red valvet with white cream topping tuh.. haha rupenye cam kami yg merasmikan dulu kt satay station tuh.. haha

Anash said...

Janggel,
manade panjang entry?
lelebih tuh senikata lagu jer...
hahah
Guava??? haiya..sabar..sabar...

Biqque,
hahaah..kan berguna pembalut A4 paper tuh? cantik pun cantik..tak mudah koyak, kalis air gitu..hehe..
weh? bukan ke mug tuh simpan kat kete? bwk sekali ke USS ker???

Adik,
kan? ntah apa2 la..gambar adik banyak tak muka perantin? or banyak muka adik je???

Shahrule,
haaa...betul...betulll..korang dah balun dulu sebelum perantin rasmikan...hehehe....

gadisBunga said...

kek kawin tu cantik!!!! minat nih minat!

Lily Riani said...

berkat gift kcc bawak, semua kenyang & happy kat sana. eh! tak da julang2 ke kenduri nih... dgr kata orang melaka julang2, my cousin dulu julang, we all jakun giler.

dzuchan said...

hi..1st time commenting here.
mula2 ingat anash ni my friend sbb cara penulisan korang cam sama, then baca balik oh..anash qs..bukanlah tu..
enjoy reading ur blog

babyarisha said...

kak anash.. nak kek lagi... lapaq nih...

Anash said...

GB,
kek yang minat kerr...atau kawen??
heheh

Lily,
tiada event julang, tak larat nak oder orang angkat pengantin..hehe
tqtq..alhamdullilah sume orang dapat alas perut...

dzuchan,
selamat datang dan selamat komen...
hehe..
errr..mana plak tau QS eh?
(tetiba blur dengan keje sendiri..)

Lin,
nak kek?
leh..jom jumpa ramai-ramai...
heheh