Tuesday, February 21, 2012

Larkin, JPO, Alor Gajah (USS semi finale)

Selepas berjalan menjejakan kaki di tanahair dan tanpa mengalami sindrom 'jetlag', maka wa dan geng lain terus mencari tempat makan di Larkin. (jetlag? pirah!!..setakat melintas Selat Tebrau je..)

Lupa plak nak citer.
Entry nih sambungan entry sebelum ini (apa itu uss) , sebelum ini (apa itu uss rev1)  dan sebelum ini.(tiada link..sebab wa tiada kepandaian untuk menbuat link..sekian harap maklum)

nasik ayam menu wa

Icam (berbaju biru) nampak girang pabila dapat makan tengahari pada pukul 3.30 petang.
Manakala Chawan dan Na kena bergegas balik KL demi tugasan hakiki Chawan...(di mana Icam kena ikut balik jugakkk....)
Biqque dan Shahrul ke Johor Premiun Outlet nak cari baju...nak cari baju...nak cari baju...nak cari baju..... (Lin kena ikut sama....),

Tinggal la wa di masjid..menantikan keluarga memimang datang mereka geng Chinatown Singapore itu balik ke pangkal jalan di Malaya...


Wa dok di sini sensorang....tapi wa no hal...ok aje..idup lagi..
Sambil tunggu dijemput oleh mereka, wa dok godek2 hp wa yang baterinyer hampir hujung nyawa.



Byya dan Lily (sorry, gamba kocik bona..) 
Selepas solat Asar, kami bergerak kuar dari komplek ini...menuju ke kete yang telah diparkir selama semalaman...
Lapar? sememangnyer ......wa? tak lapar sebab dah makan .



Menengok kan cara buka pintu kete pun, dah tau...naga-naga di dalam perut masing-masing sedang mengaum....(naga = mengaum? abis tuh...harimau????)



Kami bertujuh terus mencari tempat yang popular di Danga Bay , ie. Singgah Selalu.
Itupun teeeerrr sesat silap masuk kona lain....tak pe...
Janji sampai...



nih adalah apa yang wa order. Tadi kan dah makan nasik ayam..tak reti-reti kenyang?
Sambil melayan kacang rebus dan otak-otak...wa mendengar citer dari mereka sume.
Derang nih memang peramah..kalau sapa-sapa jumpa mereka, sila la tegur...tak kira jumpa di Ikea, Bangsar Uptown, Midvalley maupun di Giant.


Kan? nafsu nak makan dalam keadaan separa sedar....

Bakal retis (kecuali John sebab dia dah retis) yang bisa gegarkan donia blog

Happy faces due to happy tummies...


Agreed....
Dan kami meneruskan perjalanan ke sini.
Ada apa?


JPO - Jangan Peningkan Otak....
nope..
Johor Premium Outlet...
At last, wa dah pun merasa datang ke sini .
Yes, wa pening nengok harga barang di sini.
Meninjau harga yang...glup...walaupun katanya murah, tapi ...wa adalah cheapskate type.
Kekadang pegi opis pun jinjing beg plastik warna merah letak hp dan purse (yang penuh dengan resit).
Harga barang di sini..kekadang leh mencecah ...sebulan wa bayar duit rumah...or sebulan bayar utang kad kredit..
Tak pe la...nengok-nengok aje le teman deme-deme di sini...
Dapat pegang henbeg rege RM5,000.00 pun suka dah...
Tudung comei pun rege RM350.00....pas diskaun pun..wa masih terkaku nengok pricetag nyer...


John On The Move

"Kak, nak tak beli nih?"
"Nah..pegi beli...pastu share..share rasa..".
"OK..."

Kan, bawah seploh hengget wa mampu la belanja....
Kami kongsi makan biskut-wafle-ntah-apa-nama-sebenar-wa-cepat-lupa itu.

While Janggel waiting 'sweetly'  
Sweet?
Bakal menantu sapa le nih...
Hahaaaaa....
(Ps: pandai potong timun, potong daun salad maupun cucuk anggur di lidi...selain dari menangkap gambo...)
Selepas kami makan anggur, eh..silap
Selepas kami puas berjalan di sini... dan ada la sorang tuh terjebak membeli barang yang diimpikan itu..(clue : nama dia MasMZ...heheh..dah bukan clue lagi tuh...), kami teruskan perjalanan ke Alor Gajah, menghantar wa balik kampung nenek wa. Singgah makan (lagi?) di kedai makan Paya Datuk sebelum mereka tiba dirumah nenek wa. Memang kami dok memekak borak di kedai itu sehinggakan orang sekeliling dok pandang-pandang (pada waktu itu wa harap tiada sapa sedara-mara bau-bau bachang perasan wa nih cucu kepada sapa di Alor Gajah...heheh....)

Sempat mereka berkenalan dengan mak wa di rumah 2006 itu.
...and have a sneak preview on the homepage..err...homestay in Alor Gajah.
 Dan mereka teruskan perjalanan pulang ke KL malam itu juga.
Maka tamatla sudah ekpidisi  kami yang melambangkan "anak jutawan yang sengaja memilih jalan susah" TM by Janggel. ehehehheee  

My late supper with them
Serius letih
Serius sakit badan
Serius pening pala.....
but
Serius Suka
Serius Enjoy
Serius Happening.....

Esoknyer wa bangun lewat sebabkan 'jetlag'. Tapi wa dah memohon (memohon? ayat skema berunsurkan sopan)  cuti terlebih dahulu dari bos wa...karang tertanya-tanya plak nape wa tak masuk kije...(hehe-saya adalah staff contoh, ok?hahahah....)

12 comments:

Ely Hasrul said...

firsttt!!!

Anash said...

hahahahahahah
aduiiii
senak perut

Cawan said...

hoyeahhh! saye suke update mcm ni!

Ely Hasrul said...

hahaha sebab john dh retis so dia bgambo selamba aje lah.. yg lein2 sume overst haha..

dok mkn bising2 tu mmg jeling2 ah takut tjumpak sedara hahaha bila la masa dpt masuk homestay tuhhh beshnyeee

bdk2 @ John said...

hahaha..jetlag ape jadahnyeee akak ooiiiii! hahaha. lawakkk seyyy.

jgn peningkan otak ok! masuk jejalan jek, jgn beli pape. terima kasih sbb belanja!!!

MasZuber said...

yuhuuuuu

mak kak coco bole join travelholics nih!

masMZ said...

JPO ~ Jangan Pening Otak tu terbaik aaa kak....

psst : memimang tu apa??? hahahaahahaha

Janggel said...

Wow glamer nya saya di blog ini!!! Adakah saya dah retisss? hikssss malula...

Saya kalo org tegur dalam toilet pon dah kire bersyukur dah.... hehehe

Janggel said...

Eh eh...saya rasa skg pukul 12.53 pagi tapi nape kat situ tulis kul 8,53 am???? kompius

dzuchan said...

tudia..usha JPO :-)

Biqque said...

ooooo buat link tak reti, tutup no. plat retiiiiiiii? hahahaha! lawak tau!

LIKE seribu enam ratus empat puluh dua setengah kali kat entry USS kak anash!

Anash said...

Cawan,
suka? motif?

Ely,
iye aaa..saudara mara ramai di sana..huhu..
homestay saya tak de la cantik mana pun ..*wink..wink..*

JOhn,
betul ape..jetlag..
hehe

maszuber,
pening korang kena tarbiah nanti, nak ker?

masMZ,
meminang tuh kaedah tanam pokok pinang depan rumah.

Janggel,
yang tegur kat toilet tuh..mesti nak kutip duit bayar toilet laa..
hehe
hamboi suke...

dzuchan,
tinjau je JPO, beli idak

Biqque
motif 1642 setengah kali like?
pelik no tuh...
hehe..tqtq