Friday, February 24, 2012

Sapa Qilah, angkat tangan..

Wa tatau nape
Sejak balik obe-c tempohari
(walaupun Selat Teberau, bila pegang paspot..pastinya wa gi o-be-c, kan?)
Wa dah ter'attached' dengan group Workholic Travelholic ini
11 February 2012, wa dan lenlain berjumpa di rumah yang ada balconi nampak KLCC dan KL Tower.



Kami ke sini untuk tukar-tukar gambar di USS hasil tangkapan masing-masing. Sambil itu buat senaman mata,telinga dan mulut secara berjemaah di rumah ini. Demi nak tunjuk kat Adik Santek ie. Ely yang tak dapat ikut rombongan Cik Ro ke USS, kami berkumpul di sini.


Byya dan Maszuber tengah baca blog 'retis'..blog sapakah itu?

Dan meneliti blog masing-masing, mengutuk blog sendiri mahupun memuji blog sendiri kembali...
Amatla synchronise perbuatan masing-masing ketika itu.


John sedang membantu membuka bekas popkon..pastu bole telambak atas kapet?..

Qilah menjadi host kepada aktiviti 'potluck' ini.


Manja dengan Maszuber

Menjadi tumpuan dan perhatian.

Dengan dokte yang bakal Qilah jumpa kalau sakit.
 Dengan Shahrule, dok la suapkan popkon / buah mangga / err..apa lagi eh....
Aik, pandai beli jiwa nampak Qilah????


Dengan Janggel, dok la klik sana klik sini
Mengetahui kebolehan Janggel mengambil gambo, Qilah cuba menunjukkan kebolehan beliau untuk menjadi protege Janggel.



Biasalah..kalau dah berjumpa ramai-ramai..mana boleh 1.32 jam aje.....




Sampai malam, tak reti-reti nak balik ke wehh???




Sekurang-kurangnye wa dapat snap gamba ini pada waktu malam.
Iye la..wa mana ada balconi kat rumah....
huhu



Qilah suka aje dengan kami.
Walaupun kami datang buat bising, buat kecah sana sini, buat onar..er..tuh tak de...
Qilah tak kesah...mak bapak nyer...kesah tak???


Pepepun, kami suka datang sini.
Dalam sebulan , dah 2 kali wa jejak kaki di rumah ini.
Dengan tahap kekerapan itu, wa rasa wa tak pernah buat kat rumah mak saudara wa di KL.
(Nih kalau deme baca blog wa...abis laaa...ada tak ngaku saudara nanti...)
Terima kasih atas kesudian dan layanan ikhlas tuan rumah ini iaitu Chawan dan Na.
Nah..ambik la bunga itu tanda ke-terima-kasih-an kami kepada tuan rumah.
(gamba curi..tuh pun bunga tuan rumah sendiri...heheheh)

Ini detik nak tunggu waktu Magrib
Dan ini adalah gambo 'sunset'...kat Kuching, demi membalas dendam sebab gamba dia lagi lawa dari wa ...ala...tak aci lee... gambar 'sunset' pada entry Na.

..di mana wa sayu je rasa pabila nengok susana ini...
Cantik sungguh ciptaan Allah.
Baik ngaku cepat...haaa..cepat ngaku.....
heheh...


16 comments:

Janggel said...

Ahahhaha

Janggel said...

Oh mai saya first ke???

Janggel said...

Wahhhh aqilah mmg protege saya ye! ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮.. Nantikan kemunculan entry sunset saya jugak. Baru plan tulis separuh jalan td hahahah. Tepaksa tulis bg habis malam ni hehehe....

masMZ said...

ishkkk tak kua2 dalam henpon tuh.....

Qilah tu cam muka saya kan kak?! comey je kan??? hahahahaha

bdk2 @ John said...

kekeke...entry ni pendek besttt! cite akak ade kesinambungan lah! kekeke

Anash said...

janggel
..tak de orang lain ke yg leh jadi first? heran akak...ade pasang entena ke hape ???

Iye..akak tgu sunset ituu...cepat upload

masmz,
jab..akak tengah bayangkan..comel qillah..comel masmz..comel qillah...comel masmz..comel qillah..comel akak lagi...hahahah

John,
pendek je kan.kesinambungan? tang mana? gambo ker?

BlueEwoke said...

(Wakil kepada aqilah) alahaii malunya saya..femes gitu ehem ehem..masuk blog uweee..

Camera hello kitty aqilah dah pecah, nampak gayanya kena cari camera ganti la, kang tak jadi photographer la aqilah plak nanti..pandai dia amik ati photographer, ati doctor hehehe..

Nanti lain kali dtg la umah lagi, tapi tuan rumah goyang kaki, korang la pulak tlg masak utk kitorg yek muahahahaha

Anash said...

Na,
hehe..terasa glamer tak masuk dalam entry blog 'suam-suam kuku' nih?
hihi
ala camera hello kitty pecah?
nanti mommy n daddy beli lagi canggih ...kan?

Masak? beranikah bagi kami masak? ada yang tercalar sinki, tertebuk almari dan terkopak peti sejuk???
hujung2 hari, makan kat johnny steamboat...hahah

Janggel said...

Johny steambot????? Wow nak!!!!!

Ely Hasrul said...

alaaa qilah nih mmg adorable lah.. aritu dia hulur bubble suh blow.. comel sgt!!

Anash said...

Janggel,
sebut je..makan ntah bila...mmmm

Ely,
kan..so comel...
gerammm...
hehe

Cawan said...

oh besttt siap dpt bunge :)

eh silap jugak, mmng bunge tuan rumah, he he..

jemput2 laa dtng lagi.. insaAllah aqilah akan melayan anda..

shah_rule said...

alah minggu depan tuan rumah pergi travel baru free ingat nak datang~ haha

bestkan tempat lepak camni, makan baring makan baring balek.. ambik air pun baring balek lepas tuh~ haha mmg xnak balek ke?

Anash said...

Cawan,
TQ tuan rumah dan tuan tanah....
kami akan tanpa segan silu
akan terjah rumah tuan tanah lagi...
(Waah..perasaan amat tidak malu di situ!!)
hehe

Shahrule
kan..makan, baring balik
minum, baring balik
kena suap by Qilah, baring balik..
tuh le tak nak balik-balik...

hahaha

Biqque said...

wa suka lu!

Anash said...

biq,
wa pun suka lu jugak..
heheh