Tuesday, December 20, 2011

Jamboree vs Konsert Search

Wa aritu tak dapat gi nengok konsert rock lembing....
.....bukan...(macam tak kena aje..)
er..
rock kapak...haaa....
baru betul..

kira burn aje tiket 2 keping nih. (ala...lu dapat pun...free...apa kes nak sedih-sedih,kan?)
Kenapa wa tak pegi? sebab....

..jamboree nih le.

Apa? naik beskal? ko mampu ker?




memang wa tak mampu pun.

Wa cuma tukang hambek gambar sana sini...saja suka-suki sibukan diri...

heheheheee...

hambek feel ..


Jamboree nih berlangsung di Dataran Kris, Alor Gajah, Melaka.

Wa balik rumah nenek sebab homestay wa ada orang duduk, kena balik nengok rumah la...


Peserta dalam 1300 orang.


Ramai...memang ramai....



dan bermula la acara beskal bergerak...



melalui depan opis Majlis Perbandaran Alor Gajah (bersebelahan homestay family wa)




..nampak tak tuh Esso???? haaaa...belakang Esso le homestay itu berlokasi...


(jab, nih citer apa? beskal ke ...rumah???)




selepas 45km on-road dan off-road, akhirnya kesemua peserta sampai ke garisan penamat.



Abaikan gambar belah kiri tuh.....


Focuskan basikal sahaja....fokusss....





Ekceli, wa dah daftar nama masuk ride nih, tapi sebab basikal yang bakal wa nak pinjam dari kawan ...ada masalah teknikal, maka...wa layan aje ambik gambar tepi jalan....


Ni no wa...tinggal kenangan aje...huhu





..tapi dapat la sarung baju jersi beskal...


bergambar dengan mamat-mamat polis cyclist nih ....


layan aje leee....



..masa untuk mandikan kenderaan....




Wa rasa wa belum betul-betul fit untuk menjadi macam mereka...


1.5 jam ride 45km??? giler laju...giler fit...


track kat ladang kelapa sawit la, atas palong la, ....tak termampu wa nak pikir nak tempuh tu sume....


tapi wa happy...homestay wa silih beganti orang masuk....hahahaaha...


wa mampu gigih kemas bilik tukar cadar, sarung bantal, cuci toilet....


suka..suka...Alhamdullilah....


(Ps: tu le sebab wa tak dapat nak join another mini gathering di MekD Ampang demi mencari rezeki di kampung...huhu...)

































10 comments:

fatt said...

rock lembing? hahahaha....klu kwn sy taula akak ada tiket tapi tak pegi mesti dia terjun klcc. sbb dia tu kipas-susah-mati search.

ala takpe la kak, sy pun tak pegi. kita 5 org senasib. huhu

Janggel said...

Akak ada homestay eh di Melaka? Waaaaa boleh la saya nak sewa arang semalam dua nanti. :)

Beskal???? hmmm zaman beskal saya dah berlalu.

Lily Riani said...

janggel,

i baru nak chup home stay tuh ok! awat i slalu miss ketepi.

kak anash,

konsert fenomena tuh! awat tak baling sini!

Anash said...

Fatt,
laa...peminat search ker? jenuh akak dok cari sapa nak tiket nih..
pesal 5 org? lagi 3 sapa???

Janggel,
ha a..baru berjinak-jinak gitu...ok aje kalau nak sewa...
beskal mana? dah gantung kat dlm bilik ker?

Lily,
jgn rebut2 dgn janggel...heheh
er...lahai...tatau nak pegi...kalau tak memang nak bagi aje tiket tuh (siap lelong kat FB...huhu)

DrSinga said...

Terbongkang !!

beskal dan orang....

wa tak ada fb..
(tetiba..)

Anash said...

DrSinga
terlena?
haaa...takde FB? laaaa..

Ely Hasrul said...

K Anash,
nih nak hangin nih apesal la entry baru tak updated kt page.. hishh.. dh tlps tau cis..(kes salah setting patu nk marah org haha)

tak bleh la nk abaikan gambo kemut terlebih tuu.. la la la la la la

Anash said...

Ely,
laaa..lagi sekali tak updet??
haish..pesal eh?

mana ada gambar kemut? (err..yg mana satu???)

Ainul Arina Madhiah said...

wooo sayang giler akak tak dapat nak join naik basikal tu. kalau tak mesti power! daebak ah~ aktif akak eh. hehe.. ^^

Anash said...

ainul,
tu la...
sebenarnya akak pun bukan fit sangat...
yoyo ooo aje ...
hahahah
next time ...(kalau ada org sudi pinjamkan beskal..hahah)