Monday, December 5, 2011

Boraque Kopitiam -Mini Gathering Blogger

Dapat jemputan tidak rasmi dari En Janggel ke Jungle..
errr...
tak..
ke Danau Kota...untuk makan malam sesantai yang mungkin dengan blogger lain..
Wa cek 'diari-kehidupan' aka kalender kuda....ok..wa free...
So, bermula la episod wa ke tempat yang dijanjikan...


6.30petang..dah mula jem kat tol sungai besi...nampak tuh..awan nano dah mula menunjukan tanda-tanda hujan ....






..kul 7.30 malam...selepas Ampang Point...(mak aiii...sejam nak tiba sini?)...







..Boraque Kopitiam..kekonon bersantai kat Bora-bora Island la kekdahnyer...





Wa dgn Janggel tunggu luar kedai (sambil citer pasal isu semasa, macam kisah asia market rose due to the boost of performance from the external markets, from 1,431.55 which lessen by 16.44%, furthermore, the commodities such as rubber, has increased +14 sen to 1,018 sen as of 25Nov.....etc...)-heheh..percaya la...tak ke tinggi beno ilmu kami berdua....haha..ilmiah sangat la tuh...





Manakala Chawana plak dok dalam kedai..pun sama menunggu ...





Kalau memasing tak call, langsung tak berjumpa le kami sume.....











Happy adhoc group / mini gathering of us....


Adik si Na otomatik jadi cameraman masa nih....(nengok muka dia pun semacam aje cuak..takut beno kami nak marah kalau tak jadi gambar nih..heheh..soriii dikk...)




..dan muka gembira...... (ekceli baru lepas penat sebab dok gelakkkkkk aje...)



Tempat nih baru...Flamming Steamboat????





Not bad huh???







kan...borak non-stop dari 9 malam hingga 12.15 tengah malam.....





Kalau tak sedar diri lagi, mau disambung borak tuh sampai ari Ahad, terus cari breakfast......







..dan wa balik rumah, tepat 2 pagi baru leh tido sebab otak penat nak susun info yang dapat dari perjumpaan tersebut....
Sume citer / pengalaman 'durjana' / pengalaman manis / info am dikongsi bersama.



Best jugak jumpa kawan blog yang selama ini nengok dalam PC aje...



Ikutkan 'tiada adab malu bertapa di hati', wa nih jenis ketawa main hantuk kepala atas meja..tak puas, dinding kedai pun leh ...(banyak le ko punya hantuk pala...meh sini, ko hantuk kat depan PC, apa rasa......)


Mengilai ketawa? ..toksah citer laa....adaaaaa...dan pernah terjadi...ketawa mengilai dalam kete dengan kawan ex-roomate (sambil tangan dok pukul2 dashboard ....), mujur pak guard sekolah tak ketuk tingkap suruh senyap...



Cuma malam tuh first time jumpa..wajib kena kontrol ayu dan tatasusila...
Thanks to : Lily, Chawana, Budak2 @ John, Janggel for making this happen....


Thanks to Fatt...yang telah menyambungkan silaturahim ini....



Wa rasa terharu...walaupun ada kawan dah tak mo 'geng' dengan wa, tapi ....


wa dapat kawan baru yang lagi best....


Syukur Alhamdullilah......








Sorry aaa tak bawak kapkek yang cukup untuk semua...


Next time ...wa bawak brownies le pulak..(Insyallah...dear my oven, please take care, I'm counting on you......)



(heheh....)
I know ...I'm not alone here in this world.....














28 comments:

bdk2 @ John said...

Kak anashhh!!! tak sangka ni, dari kul6.30 ptg dah gerak dari umah? wallaweyyyy....awal gilerr! tp berbaloi kan redah hujan. hihi.

actually, sy ni jenis ckp kuat. mlm tu ade perasan a few tables duk perati kat kita sbb cakap kuat giler. itu adalah sy ok...hahaha. what to do..duk bercerita punye la berkobar. tak ingt dunia dah time tu..hahahaha...

waaa...muka waa dalam gambar siottt!!! *hepy*

bErrY sTraWbErRy said...

woahhhhhhh... brownies... hebat!!!

Anash said...

bdk2 @ john,
abistuh..akak dok nun kat sempadan negeri sembilan...kena la kuar awal (tambahan plak kl area nih...akak suka beno sesat...)
ala..lantak pi la deme yang dok meja lain nengok2 kita..sebenarnyer..derang mesti nak join..cuma kita aje tak pelawa...heheheh...
dah 'save' gambar tuh? simpan wat kenangan tau...

bErrY sTraWbErRy,

apa ke payah nau nak taip nama nih ana wooii..(heheh)..
brownies tuh buat memain makan aje..bukan nak jual ..hehe

Janggel said...

Kak Anashy siyes saya baru pasan ada Flaming Steambot kat situ!!! Huaaaa naseb ada gambo tu kalo tak sumpah tak tau hahahaha.

Best kan malam tu. Rasa taknak balik tapi apakan daya.....takut kena halo ngan tokey kedai hahahaha.

saya link kan dengan entry saya tau.

Janggel said...

Tapi kan...saya tak ingat la kite diskass pasal ekonomi masa tu? eh? market growth bagai? hahahhaaaa

Ely Hasrul said...

agak merah disini sbb pelik sungguh entry k anash xmasuk dlm list blog folo saya so tiap kali ade update sure xtau eerr geremmm...

so hows the market today? hahhaha

Anash said...

Janggel,
gambar tuh sengaja diambil, kan sebab camera akak tetiba tunjuk gambar screen itam (ingat tak??)..dok pakai snap aje le masa tuh...terus tau ada flaming steamboat..
balik...jgn wat pasal nak khemah situ plak...
lupa le tuh ...diskas pasal market growth,kan? (heheh..padahal...mengumpat..hahah)
...dah link? ok

Anash said...

Ely,
nape plak ek tak masuk list entry blog?
or blog nih yang 'megong' sket?
(secara jujurnyer...masih tak pandai nak guna applikasi blog sepenuhnyer....nih pop-up comment pun, Fatt ajar..nak wat link, ada sorng blogger dok pantai timur, yang ajar...namun nak mengodek sendiri...tak akan pandai punya la..)
market today? mmm...Nikkei turun 5.17 ke 8,160.01, Hang Seng turun 245.62 ke 17,689.48 dan SukatiHang baru masuk dalam Asia Market...(jgn layan ...heheh)

Biqque said...

gigih tu dari bangi! hebak!

*tepuk tangan sambil lompat2*

perghhhhh main saham nampakkkk! hahahaha! takpe, tak cukup oven, kami hulurkan oven sedia ada :D

"u r not aloneeeee" tetiba nyanyi lagu MJ...i lap u lah MJ!

Anash said...

Biqque,
bangi kira dekat...kalau dok seremban...mmm.tak dapat datang la jawabnyer...
tqtqtq for the cheering..

ntah, jumpa Janggel aje terus citer pasal saham...
(*wink..wink...*)
satu oven cukup dah..karang terover plak bil letrek...

"...tho' we were/are apart..I'm here with you...you are not aloneee...." karok le pulak..

Cawan said...

camera same bawak travel ke? cantik jugak muka2 masing2 dlm ni.. ha ah, cantikkk..

sis, nanti email group pic original size kat kami ye.. mungkin mau edit muka masing2 lebih botox.. he he, lawak jek..

cawanz@yahoo.com.sg

Anash said...

cawan,
yeap..guna camera tu aje usung sana sini ...
almaklum full DSLR tak pandai guna
so, tangkap nih ajela...
email gambar? no hal...
tunggu eh..
(ps..ps..tolong 'botox'kan jua muka kami...hahaha...)

gadisBunga said...

tak ajak saya! majuk ah! :p

tapi siyes ke borak pasal world market bagai ni????

Anash said...

gadisBunga,
ala...ala...akak pun diajak...bukan jadi co-organiser..huhu..
jangan majuk eh?

market growth/share???
tak laaa...saja wat gimik ilmiah je...kami sebenarnyer mengumpat..hahahah....

Next time nak join ker? no hal...kalau sudi apa salahnyer.
The more the merrier kata orang Jawa...(akak jawa celup..heh..)

shah_rule said...

kak anash ni pakar saham ke? boleh tolong saya invest in the future~haha (berangan lagi tuh nak bersaham bagai..) hahaha

Anash said...

shah_rule
ishh..tak laaa...akak bukan pakar saham....tuh akak 'kopi-pes' dari laman mana ntah...nampak bijak padahal...(sila rujuk pada Janggel sebab dia pun bukan pakar saham...)
kami memang mengumpat masa tuh..serius..tak tipu..(ayat John..)...heheh

wak gelas said...

wak pon sukak kalo jumpee kawan2 jugakkk.... eeeeE wak dh dateng niii nk komen komennnn.....

Anash said...

Wak gelas,
sila komen wak..silaaa...jemput laaa...
suka jumpa kawan? waaa...kalau gitu wak pasti ada ramai kawan ...bagus tidak sombong...

DrSinga said...

Wa studi gilakkk blog chawana dan Biqque before wa pergi Delhi Agra...

kim salam diorang...

Anash said...

DrSinga

giler study tak pe....
Agra?...huhu
cantik...
Insyallah..salam dikirimkan kelak..
hehe

BlueEwoke said...

Hahahaha, semangat nih, dari 6,30 pm dah kuar umah, kental!!

Memang best jumpe malam tu, memang kena control cun semua, maklum la first time la katakan, tapi sekali sekala gelak time lawak tak tercontrol dah hahahahah..ilang ayu semua!!

Ler ada flaming steamboat ke situ, aku yg duk sana dah dekat setahun lebih pn tak tau hahahahahha... leh la cube pas nih!

Anash said...

BlueEwoke,
aik? adun kawasan pun taktau ada flaming steamboat situ? heheh..
pasnih best la leh layan makan situ plak...

memang..sume kekonon control ayu..tapi..hujung2 dok gelak kuat2

btw, tuh DrSinga kirim salam haa...

محمد رازيق said...

seronoknya gathering ramai2.. hehe.. free2 jmput dtg blog sy :)

Anash said...

en raziq
terima kasih sudi baca blog.
gathering memang best..kalau semua satu kepala...

Uncle Lee said...

Hello Anash, thats really fun meeting other bloggers. I have only met 1, so far.
I can imagine the chats, exchanging views...
Love the kopitiam, looks very cozy.
I can't recognise Sg. Besi anymore. Been away 24 years.
Have a nice day, Anash.
Lee.

Anash said...

Hi uncle Lee...
really I have a great day with them...still smiling here.
The area is newly open to public.
Aik..so long stay in Canada, cant recall the Sungai Besi eh? hehe
Anyway, nice to hear from you again...Actually I missed your dearly comment ......

Lily Riani said...

i just got back baru perasan blog2 di update. ni spore dollar masih di tahap sama manakalaswedish kroner meningkat naik sebanyak 1.3694, so rasa mungkin gi scandi ctry ler kot.

hahhahah.... best best dpt jumpa semua orang.... gue gumbira. but kesian lak duk jawuh. but semangat tuh respect!

cawan, awat email add .sg? ko migrate ke? ehheheh....

Anash said...

Lily,
you gi mana? I lupa...USS eh?
gigih weh nak jumpa orang yang selama ini di alam blog...

tuh la...cawannyer email ada sg. kat belakang...tapi reply email ok aje dapat