Thursday, December 15, 2011

Gol & Gincu Alor Setar

111211...11hb Dis 2011..wa join rombongan-ala-makcik-kiah ke Alor Star..untuk mengikuti perlawanan persahabatan futsal di antara penduduk ladang kelapa sawit dan dun kawasan bukit bukau...






kan?...





masa sampai tuh, gelanggang lum ada orang datang lagi nih...kosongggg....





sejam kendian..pelawanan pun bermula....





masa nih mak wa tengah 'scan' mana-mana yang leh wat calon menantu untuk anak nyer yang 'liat' bebeno nak dapat laki...(hahahaaa...)





...sedang mencapai kunci untuk masuk tido....





Sebenarnya , tujuan wa join rombongan nih adalah untuk memeriahkan suasana menghantar rombongan pihak perantin lelaki iaitu anak buah wa (anak sepupu wa) ke Alor Star. Futsal tuh tempat kami bermalam. Bilik ok, besar.



Tugasan wa untuk memeriahkan suasana tidak dapat dijalankan dengan mudah sebab...wa tengah layan sakit pala wa yang menyerang sejak ari Jumaat lagi...stress datang kembali jenguk wa...adeh!



Muka wa monyok gilerrrr....serius, sampai sepupu ramai takut nak tegur...anak buah apatah lagi...sebab kening wa pun dah pandai cantum tuh....heheh.....





Alhamdullilah, sekali lafaz, anak buah wa itu pun sah jadi somi orang .......dan kami pun gi makan kat rumah pihak perempuan...time nih memasing baru aje abis makan nasik, nengok deme ambik gambar depan hantaran. Wa suka nengok ukiran kayu kat rumah nih...cantik dan berseni.





sori aaa...gambar tak memuaskan...mood wa 'kacau'.





...tapi bab makan....laluuuu aje... mood ok ke, tak ok ke....rezeki jangan ditolak Jah oiiii...





nih sarapan pagi...kuih koci / kuih apa eh??



Lebar sungguh daun itu.



Kalau kat KL, dengan kelebaran daun camtuh, dah leh wat 8 biji kuih koci kot...
Ntah-ntah, 18 bijik pun....muat lagi nak dibungkusnyer.




nih baru 3 ketul kuih koci tapi daun pisangnyer...meriah!!!....





Wa datang ke Kedah ngam-ngam hari pertabalan Yang Di-Pertuan Agong ke 14 pada esok harinya..13 Dis 2011.
Sana sini banner kuning tepi jalan...



Again, mood kurang bertenaga wa menyebabkan wa malas nak ambik gambar.





Memang betul



Time kita sihat, kita gagah, kita kuat, kita lawa (err...relevant ke?)



Time kita sakit, kita lemah, kita lembik, dan kita dah tak cantik...(ye???)



Nih baru kena uji pala sakit...habis satu badan kena penangan mood tak baik....



Esok wa and 'the geng-budak-bas' ke mana? Tungguuuuu....
































13 comments:

Ely Hasrul said...

kahkahkahkahkahkahkahkah!!! sumpah nk carut bile baca g kedah semata2 nk main futsal hahahhahahhahahah

xbleh la k anashhhhh!!! hahahahhahahahhahahahha


rombongan pengantin ropenye hahahhaa binawe tull.. sodapnye apam dot dot tuuuu

Anash said...

Ely,
Kalau nulis rombongan kenduri kawen....dah macam biasa aje ayat tuh...bosan orang nak baca....
futsal?..nampak bertenaga sket...
padahal....
Apam dot tuh biasa je, lawa n menarik..but kek marble cekelat tuh yang best ekceli...

hehehehe...sory saja wat anti-climax nyer citer....
(menjadik plak tuh..hahaha)

Ely Hasrul said...

kek marble? mana xnmpak pong?

tp sy mmg suka apam, lelagik kalu panas2 mkn dgn kelapa.. alamakkk dapnyeeee

masMZ said...

K.Anash,

Sudah ok kah blom???? Amboiiii skrip mak tengah skodeng cari calon menantu!!! Ahaksssss... Sungguh ke stay kat dengan tempat futsal tu????

Anash said...

ely,
tak de rupa marble kek tapi yang kaler kuninng tuh ...haa..tu le keknyer...
apam kaler makan dengan kelapa..panas-panas???memang sedap...setuju bangat tuh

masMZ,
ok dah..kening tak bercantum..
yeap..memang stay kat futsal..homestay di situ.

Janggel said...

Kak Anash!!! Ada eh tempat tido kat gelanggang putsal??? Interesting! Leh mimpi sambil main putsal!

Tu nama kuih tu kuih tepung bungkus tau kak.

Anash said...

Janggel,
ooo...bukan 'puteri 2 beradik berendam'? ke hape nama eh?

memang ada bilik utk pemain putsal tido kalau depa tak mau balik tido rumah depe...heheh

Hafiz Yusof said...

kuih koci yang akak makan tu bukan ke nama yer kuih puteri sebilik... sbb tu besaw......kat gaint ada jual la kak..time bulan pose lagi meriah kat seksyen 13 tu..

cakap kat mak akak,x yah cari jauh2 calon menantu sampai nunnnn main futsal..hahahaha,assitant baru kan ada....comel jer....kecik mcm akak gak..hahaha....ok apa..hihihi

Anash said...

Piz,
Haiiippppppp!!!!
budak muda la .....
ciskek betul piz nih (dan tetiba terasa cam nak makan kek keju...)

fatt said...

KUIH ITU SGT SEDAP!!! sy pun suka mkn tapi tatau nama

rumah dolu2 mmg cantik lelagi yg ada ukir2 tu...akak ok ke? nape pning pale? cer citer

Anash said...

Fatt,
ntah..pesal pening pala masa tuh..tak leh nak kabo camneh...
tapi akak pegi gak rombongan ..mana leh kena tinggal kat rumah sensorang...

ukiran rumah tuh memang akak suka..tapi kamera biasa2 tak dapat la nak zoomm cecantik,so itu aje la hasilnyerr

Lily Riani said...

teaser yg hebat, baca slow2 supaya tak terlepas info. rupa nye sleeping kat situ.... phew... suspense yg cekap.

dah sehat? rindu!!

Anash said...

lily,
ayat lintang pukang...tuh kena baca elok2 & slow2.
sihat dah...
pun sama...rindu le kat awak!!!
hahaha