Wednesday, September 14, 2011

Membalak dan Membakar

Mood raya ada lagi ker?
Wa ada not-so-good-mood pas raya...lepas satu-satu ujian matawang Malaysia wa disusutnilaikan...
aritu kena wat gerudi inul kat gigi...terbang RM200 ++
pastu...

'anak gajah' wa yang lama nih kena 'overhaul' gara-gara gasket terbakar...
nasib tak terbakar 'anak gajah' wa....
tapi
hati n jiwa terbakar..sebab org lain guna, wa kena tanggung...
terbakar RM2200++....

(bape banyak kali terbakar daaa....)




pastu plak, ..wa kena bawak service 'anak tenuk' wa yang lagi satu...



tu la..banyak sangat binatang ko jaga...ko keje kat zoo kaa?



terbang lagi RM250++....





then, wa buat operasi membalak di rumah...



pokok hutan wa dah meninggi...





..nengok keadaan pasunyer...



halamak...



kalau tak timpa rumah..mau ditimpa 'anak tenuk' wa...



or timpa wa sendiri....




upah le orang potong dahan...dalam hati..bape plak kali nih kena bayar....









dari semak hutan cam nih...transformed to...





..transformer...(heheh)...
aik...



tak jauh beza pun ...



masih berlatar belakang kan semak gak rumah ko

Mat indon nih tak mintak bayaran...adoi..takan free plak ???


tak mo rasa bersalah, wa bagi le kuih kapit sebungkus (mood raya maa...) dan RM10 buat penat membalak di rumah nih...





kan?...memang la ko nih bela binatang....rumah dah macam hutan Belum kat Perak..





jab





lawa lagi hutan Belum.... (rasa cam nak pegi sana..but bila kenangkan pacat...err....)







wa kemas (konon-konon aje..) dalam rumah..terjumpa poskad nih...





dah jadi sejarah bangunan tuh...





11sept kan genap 10 tahun bangunan ini hilang....





wa tak pernah ke sini...poskad nih pun ada kawan yang tolong belikan...






nih lagi satu poskad kawan wa tolong belikan...





hehehe





rasanya wujud lagi kambing nih....






..jumpa plak buku sewa bilik ...





tetiba terkenangkan 'landlord' yang muka baik waktu siang tapi bila malam bertukar menjadi 'serigala jadian"





nope..'singa jadian' (sebab masa tuh rambut dia macam rambut Diana Ross...)





garang beb....





tapi salah kami gak...yang diampai kain batik kat atas pokok pagar dia wat pe???





ala...dah terbiasa nak sidai kain mengadap matahari....





kan..dah kena marah....





wakakakakakaaa.....










Lum masuk bab kena marah dengan housemate 'mat & minah saleh' yang sewa sesama dengan kami...kami stay-up wat assignment...rupanya depa dok bilik bawah tak boleh tido disebabkan leh dengar bunyi kami berjalan sana sini dalam bilik....oooo lantai kayu ..padan laaa...





apa lagi...kena marah laagiii...










lum masuk bab masak (baeek punya tumis bawang dengan sambal....)





merah idung deme...





hahaahahahahah....

(sesungguhnya ...jauh perjalanan..baru tau nasib ko di perantauan...)









nih pakwe wa yang tak jadi



hensem? bole laaa...



hehehe



bukan pakwe...mamat afgan nih tegur wa tanya mana perpustakaan Uni wa..dia belajar Uni lain...dan wa masa tuh lagi 4 bulan nak balik malaya dah...



so tak de nak feeling-feeling romantik bagai....



tau, bukan leh angkut balik malaya buat laki pun...



heheheeee.....




apa-apa yang terjadi ada hikmahnyer...



wa yang hangin satu badan bila mengenangkan RM banyak guna...



bila kenangkan pulak kisah lama yang manis....



ilang jab tension wa....



balancing your negative mood with positive memories ....I manage to control myself...



bak kata Mr bean : Thank you for being you...



hehehe (again..)




























3 comments:

Uncle Lee said...
This comment has been removed by the author.
Uncle Lee said...

Hi Anash, regret to read about your car problems.....
but I sure am impressed with your lively humour.
And that's the first time I see a tree growing from a pot.

Holy Smoke! That pot is small, that tree easy more than 12 feet high!
Anash....in spite of some hiccups you experiencing, you are still able to laugh and joke.

Not many are like you.
Outstanding, Anash. You the kind of person the last to panic even if Titanic going down....the kind of person who'll ask, "can anyone teach me to swim"? Ha ha ha.
Anash, you my kind of lady.
Have a nice day. And keep a song in your heart.
Lee.
PS, I deleted that comment, misspelling.

Anash said...

uncle lee.
again you have a good sense of comment to drop by...
i believe Canadian's pine trees are more taller than malaysian's jungle trees, but just not been plant in a pot (and what am i doing with jungle tree in my porchyard??)
yeap..more than double storey high ...
if titanic is sinking...i do know how to swim unless I start panicing...definately..start sinking too...hahah
have a nice day uncle lee..