Sunday, December 1, 2013

DAY 2 - Kobe to Capsule Hotel

Sambung dari entry sebelum
masih dalam DAY 2 di KOBE
kami ber'sun set' di tepi pelabuhan ini

nampak bangunan ini dengan kapal ...er..apa ntah
kapal selam ker?
overcraft?


bas yang kami naiki berhenti di sini.
Tukar shift 
dan merupakan shift terakhir . 
Pastu dah tak de perkhidmatan bas selepas jam 5 petang



dongak ke atas
boleh naik ker?
ada apa?


oooo..ada panorama view
mmmm tak pe..kita layan view dari tepi pelabuhan

bila malam
cenggini rupanyer?
lama kan kami lepak sini
kami buat apa?


mmmm..
addicted with photos
and modelling photoshoots???
what?
sapa model?

tuuuu...sorang

demi sorang


dan sorang lagi..
apa? penat berjalan?
kita duduk aje


duduk pose
kan senang?
apa? gamba wa?

errrrrrr...
*
*
*
*
*



(operasi agihan plastik beg muntah dimulakan)

heheheheh
iya..tu kasut besar...dan juga berat

ehhh
bukan kami aje yang nak bergambar di sini


kami juga beri khidmat percuma untuk warga tempatan 
yang teringin bergambar disini
dan juga 

kami pun mintak derang bagi perkhidmatan free
err
tolong hambek gambar kami, bole? bole?
thanks 
arigato!!! hait hait!!!
*tertunduk tunduk kembali dengan bersungguh*

dah pun malam.
kami pun berkemas
dan sempat updet 
Facebook / Instagram
dan updet citer alo alo dengan mereka di Malaysia via Wasap
sebab di Kobe Port tu ada WIFI Free
weeeeeeeee.....pantang tul, kan?

kami berjalan balik ke station keretapi
di mana kami telah susun 'anak tapir' kami di dalam loker
lalu ChinaTown... 

pose lagi?
asyik asyik muka dia ajeee

apa ada di sini?

kedai cenderamata

jumpa gerai jual Kobe Beef tu yang glamer
tak terasa nak makan
tengok je
*iye ke tu Kobe Beef? nampak daging je terus kata Beef...hahah*


di tengah-tengah kawasan ChinaTown
ok
tak de la ramai sangat
akhirnya kami tiba di stesen keretapi dan bermulalah angkutan 'anaktapir' kami tersebut
*adeh* 

suasana orang balik dari kije

suka tengok stesen keretapi 
ada lebih dari 5 keretapi disusun di sini
lantai pun bersih

apabila kami keliru / sesat / tanya orang tempatan pun tak leh nak jawab
maka
pelbagai jenis orang kami tanya
kali ini kami terus tanya mamat hitam manis ini...sah sah leh kabo dalam bahasa omputih,kan??

keperhatinan mamat yang berasal dari Texas, US nih sangat bagus
sambil sorong beskal, sambil ikut kami jalan sama-sama
ke arah di mana Hotel Capsule tu terletak
"dont worry..we are going to the same direction. It's not a hassle to us"
pabila wa tanya kot kot la kami nih menyusahkan

sepanjang perjalanan kami bertujuh ini
wa nampak macam2 jenis hantu yang lagiii banyak keluar 
halloween night!!!
dengan makeup-tengkorak la, dengan muka berdarah la
kami tak larat nak tangkap gambo derang
tengok ajela gelagat deme deme nih
*tercari jugak..tak de ke yang nak buat style macam pocong?*


yeaa dah sampai
yeaa...akhirnya


kaunter depan

tu diaaa..tempat tido!!!
tempat tido KASUT...
hahaha
sila letak kasut di sini
dan berstokin di dalam hotel ini

camneh rupa katil capsule di hotel nih?



nak ker??
dah macam bilik mayat di spital kah?
wa sempat baca 'DO and DON'T regulation' untuk penyewa bilik macam nih
ok..sangat tidak praktikal jika dapat penyewa macam kami nih
maka
perbincangan 'ayam dan itik' berlaku
diantara en John dan Cik Byya dengan penjaga kaunter tadi


akhirnya kami berjaya dapat bilik rupa cenggini



yeaaa...


keadaan katil
ok
kompom tak sesak nafas 
haha  

nak ada ruangan persendirian?
sila tarik bidai ini
dan tido le sepuas hati mu

loker dalam bilik kami
yea...tak kongsi dengan penyewa yang lain
bilik ini kami yang punya

jom tengok apa yang ada dalam hotel ini


tempat tengok TV
common area
tempat dapat WIFI juga
dan 
tempat kami makan magie
hhahah



peta bangunan hotel ini

anda suka membaca?
ada haaa ruang membaca
ok
wa letih
dah tukar baju yang hotel sediakan
maka jom kita 
tidooooooooooooo 


untuk kisah hotel review ini dengan lebih lanjut, sila baca di SINI....
esok?
kami ke mana?


melihat pokok
sambil melihat bangunan
dan melihat orang
dan orang melihat kami 


melihat kedai 
sambil tabur tabur duit yen
persis orang kaya


wah
banyak sungguh kami nak terokai
sume sume tempat nih kami nak terjah
tapi
tak semua kami berpeluang
huhu

oh ya
ingat lagi tak 
yang wa kata ada orang jepun tu cun?
wa tepek balik gambo tu

dah nampak?
sweet  kan
tu je 
ehhe

26 comments:

Henry Fox said...

amboihhhh yang pakai baju jaket hijau tu! sakan bergaya ye... kalah org lain~

Muhammad Khairuddin Lim said...

Bestnya.....bergaya sakan semuanya.

EijA:) said...

wow.bestnya:)

Anash said...

Henry Fox,
sakan ke...?

hahahahha
bertabahlah
bukan selalu pi sana

Anash said...

Muhammad Khairuddin Lim,

sume sume yg sakan bergambo

hahah

nak wat camneh..

Anash said...

EijA,

ok memang best.
sila ke Jepun.
(menabung kembali selepas tabung arnab aritu dah abis digunakan)

Janggel / Rain said...

Huntungla rajin nulis blog. Saya stop dah kot.

Anash said...

Janggel,
apa stop stop?
jangan nak ngada!
pi sambung citer pi

Biqque said...

byya was blending well in the last pic hahaha!

Anash said...

Biqque,
ha a
dah macam local dah
kan?

Time Traveller said...

oh ho perkhidmatan percuma mengambil gambar yer.. pandai berbahsa jepung la akak ni :D

Kenapa tak tido dlm bilik mayat tu huhuh.. :P

mrs.smile said...

apa dipandang diseberang sana tu k.anash?? memalu siput nampaknya :) sekali sekala k.anash bergaya sakan kalah yg muda2 tu okeh :)

suker dengan gambar last akak sorang2 tu..follow me??

bersihnya bas tu! yes ms memang kagum dengan orang2 jepun bab menjaga kebersihan...
eer terpanjang lak komen

Anash said...

Time Travel,

haish..tak mau la akak weh tido cenggitu nyer katil

sesak nafas karang

hehe

manade akak pandai speking jepang?
(tenung buku kamus dwibahasa)

Jari Masam said...

hi kak anash, seronoknya travel ramai-ramai! ayat akak guna pun lawak. mesti ramai pembaca sangat sayang akak. harap dapat jumpa akak nanti.

Anash said...

mrs smile,
tu la rupanyer malu-malu siput sedut...
kikiki

kan akak kata ..datang sengal akak..mengalahkan orang muda

jom follow me??

iya akak pun suka ..bersih nyerrr...

tak pe komen panjang2 pun ...
akak tak marah la..

Anash said...

Jari Masam,
haiiii...
memang seronok travel dengan kawan yang ok

nak jumpa?

bila la agaknyer tu???

pembaca sayang kat akak??
hahahah...*musykil*

Dr Singa said...

bilik mandi pompuan konsep yang sama dengan bilik mandi lelaki tak??

soalan curious..

Anash said...

DrSinga,
sama konsep
hahahaha

soklan kurios jugak...
err penampilan blog baru itu tak reti la camneh nak drop komen...

huhu

Jari Manis said...

suka tgk model baju hijau tu pose..nampak AYU lah..

Kak Anash..Kobe Port Tower tu sekali pandang seperti Guangzhou tower lah cuma ak tukar color je

Kat sini pun ada CHian Town..ingatkan Sydney je hiksss

Dinas Aldi said...

Cantik betoi bangunan pinggang ramping tu waktu malam, kehkeh. I like.

Claustrophobia jugak akak tengok tempat tidoq pesen pertama tu. Kalau akak tidoq dalam tu, mau terbeliak bijik mata sepanjang malam tak bleh lena. Yg pesen kedua macam tidoq dalam coach ketapi tu baru la lega sket. I like.

Anash said...

Jari Manis,
AYU???
tang mana plak???
thanks

Guangzhou Tower? tak pernah tengok...ooo sama eh???

Chinatown tu pun bukan dalam itenary kami tapi terjumpa...bergamba laa apa lagi..
hehe

Anash said...

Kak Dinas,
dah macam jam pasir rupa bentuknyer,kan?

wah ayat baru tuh..phobia phobia amende???

sebab tamau tido bukak matalah maka kami hambek katil style koc keretapi ...
ahahah

Chawanna Na said...

tu diaa..baju ijau tu kemainnnnnnnnnnnnnnnn..tak sia2 make over uols..me likey!! pokok ijau dpn castle tu pn cun la..terang bersinar wanenye ngn langit biru dibekground huhuhu..

*sedih bukan first..

Anash said...

Chawanna Na,
eeeeeeee mak Aqilla drop comment sini

eeeeeeee *gigil suka*

hehehehe

sapa? sapa baju ijau tuh???
anak sapa ntah?


thank you na for the compliment..
*best lagi time dia pergi jepun..huhu*-pasrah

anakomak said...

kak,

katil dalam bilik tu dah mcm tido dalam ketapi lak tgk an hhhehe

Anash said...

anakomak,

betul..mcm katil dalam koc ketapi kan?