Friday, December 13, 2013

DAY 4 - Arasiyama, Kyoto

Salam tengahari Jumaat
Alo
alo
ade ke sapa-sapa rindu kat penulis blog nih?

kekangan kerja dan tanggungajawab menyebabkan wa tidak gigih menatap blog ini
haiii....

Demi peminat (katanya..) maka
sila layan entry wa yang hampir lemau ditelan waktu



hari ke 4 - kelihatan John dan Byya berbincang sambil tunjuk langit

ke manakah kami ? tuuu...ke stesen keretapi bernama SAGA

kami berjalan dari stesen tadi ke jambatan Arashiyama...rumah nih wa rasa sangat comel..sangat sempoi..sukaaa

bercirikan rumah di negara omputih...kami terus kan perjalanan kami 

pokok plum? yang pasti bukan pokok kelapa 
sambil lalu di sini
sambil sempat cuci mata
tengok abang beca yang tegap..sasa..pekasa..pewira..err..
jab..tepek gambo


mengintai dari celah dedaun yang rendang...hai abeee!!!!! 

pekan yang dipenuhi oleh para pelancong.

eh...orang Malaysia la !!! *cepat...cepat buat muka kekwat* (sambil jalan nyombongkan diri sendiri)

suasana sekitar di atas jambatan tersebut
ok
jom kita terjah tempat pertama di sini
iaitu


selepas puas bergambar di tiang jambatan, kami terus perjalanan ke..... 


sila baca. wa malas. sekian.

Add caption
pokok di sini mula tukar ke merah-merahan
sepanjang perjalanan ke pintu masuk disini
kami tak abis abis bergamba


cantik kan? ntah rumah sapa ntah....tapi ...lagi cantik kalau ada model bergaya di sini...

tarrraaaaa....... korang mampu berdiri satu kaki? wa mampu........

rupa tiket di sini...(sekarang, ntah mana wa simpan tiket tu?) 
dah beratur beli tiket
dah dapat tiket tersebut
dah makan kacang gajus tadi buat bekal sebagai makan tengahari (budget sungguh travel kali ini..)
dah ada tenaga untuk mulakan perjalanan?
jom!!!


bersihnya !!! hai semua pasir-pasir putih!!!!

sebahagian daripada permandangan taman

jom pi belah sana pulak?

terpana dengan seliratnya dahan ini..dah macam akar plak coraknyer

sebenarnya, taman nih cantik. tatau nape dalam gamba nih nampak hambar?(lap lense)



moso bamboo namanye....oooooooooooooo
ok ...dah sampai akhirnya di penghujung taman tadi
bila dah jumpa kawasan banyak pokok buluh
tau dah
akhirnya kami berada di tempat yang kami teringin bergambo
iaitu....
arashiyama Bamboo Grove

hambek ko!!! punya la ramai umat manusia ketika ini!!!!
haiii..macamana nak bergambar sensorang weh!!!

ada orang tua bermain alat musik.

sila fokus kepada ketinggian buluh itu. model tudung biru hanyalah tempelan semata-mata. Abaikan beliau

di sini..kami tidak berputus asa untuk bergambar dan mengambil gambar...
dah tak kisah orang ramai lalu lalang

korang!!! pandang sini cepat!!! tengah kosong nih takde orang laluuuuu!!!!


akak!!! cepatttt diri situ....(kata Janggel)...
oh ya
ini adalah OOTD wa untuk hari ke 4
*ada orang kata dah macam shiela amzah*
huk...huk..
batuk le pulak?

ramai kan orang di belakang kami?
dah puas bergamba ?
setelah kami berjalan dalam beberapa ratus meter jugak la di lorong buluh ini
kami sampai di sini
di mana
stesen keretapi Romatik Tren akan lalu

err..
romantik ker ?



k bai buluh....never know when will come back and visit you again...
*hembus air hidung secara lembut-sedih la konon*

selepas kami rehat...dan beli tiket untuk naik keretapi, akhirnya kami ke sini
ramainya manusia (again?)

route keretapi ini. banyak jugak terowong yang bakal kami lalui

yea yea...keretapi dah sampai....tahan ...tahan dengan tangan !!!!!

sebahagian daripada permandangan yang kami lihat
dok kat keretapi nih
gegar je yang lebih

so, tala mana tah romantiknyer?
hehehe

next entry kisah hari ke empat kami di Jepun.

(hoooo...bila masa nak abis entry 'selipa Jepun' nih????)







24 comments:

Dr Singa said...

peh..

ada sinaran mentari memancar dari celah-celah buluh maso eh mosa eh jap.. skrol balik .. moso


Anash said...

DrSinga,

hehehe
tu gambo guna henpon jeee

huhuh

Jari Manis said...

Mestilah windu..lama tggu nak baca entry baru..model kat pintu masuk dengan handbag you ouls..bukan backpack hari ni heee

Gambar yg di ambil oleh Janggel utk OOTD hari ke 4 tu mmg cantik lah

Anash said...

JariManis,

sungguh2 rindu ka ??
henbeg adalah eksesori utk bergaya pada travel kali ini

hehee

*mesti Janggel bangga semacam sbb ade org puji*

Orga said...

ramai betoi orang dekat bamboo groves tu kak, boleh bergerak ke, ahaha...ada event pape kot dekat situ?

Dinas Aldi said...

Kalau akak, mungkin tak dapat menahan keterujaan sambil lompat2 katak tengok pokok buah tu walaupun tak cam itu pokok buah apa, kehkeh. Over akak ni.

Pokok ranting berselirat tu cantik! *berangan pakai gaun kembang bergambar kat bawah pokok tu dengan deniel kreg*

Cantik la bergambar kat pokok2 buluh tu, kat situ rasa romantis kalau ambik gambaq hanimun dengan deniel kreg. Ehh. Apa kes asyik sebut deniel kreg ja.

dzuchan said...

Ya Ampunn..

chanteknyaaa

apasal la jepun ni chantek sangat

*tapi mahal sangat*

Kenari Putih said...

Antara tmp yg mmg sy nak pergi memang jepun. Kalau boleh tu nak bermastautin di jepun. Tapi sekarang belum cukup persiapan nak hidup di jepun. Ahaha.. msia ni pon mcm2 yang perlu kita survival.. hihi

Biqque said...

train tu akan romantik kalo di kiri kanan trek tu penuh dgn bunga sakura wahai akak...hehehe :D

Hafiz Yusof said...

Kak Shilaaaaa nakkkk signnnnnn.....hihihi..(oh yaaaa..refereee form dah signnnn dah...tq...)

syafiq sholihin said...

aan! aan! best kann tgk design2 rumah especially rumah2 kt jepun & korea.. rasa macam tenang jaa..

*psst! psst! deroyan tak berbuah lagi .. pesta penang ja sedang berlangsung skrg ..

nana tron said...

ya ampunnn kat blog peserta wanita jugak baru la bleh skodeng lelaki jepun. hehe. mmg slim shady abg beca tersebut.


Anash said...

Orga,
tak pasti event apa
yang pasti
ramai beno orang datang
huhu
weekend kot? (udah lupa)

tak de jem di sini..heheh

Anash said...

kak dinas,
haish
buat malu kat katak la akak nih..
hehehe

sapa plak deniel kreg nih?
*terpaksa google*

oooo pakwe akak eh? sorok-sorok nape?



Anash said...

dzulichan,

harga mahal menjanjikan permandangan yang cantik

berbaloi...

tak kurang lawa jugak sebenarnya negara kita ...

*sila isi tabung pelahan-lahan*

Anash said...

kenari putih,
nak dok Jepun? wahh..pi laaa...
leh tumpang dok bila nak jenjalan lagi ke sana...
kui kui..

ps: jgn lupa klu dah bermastautin di sana...

Anash said...

biqque,
ooooo haa aa la
time pi BUKAN sakura
so
tak de la romantik mana pun..
*jeling Byya*
sebab duduk sebelah byya

Anash said...

Hafiz,
ala..dah datang plak peminat fanatik !!!
*lari bawak pen segengam*

Anash said...

syafiq,
pesta pulau pinang kah?
tak kira...akak nak jugak makan buah deroyan org utara belanja...
heheeh

kek durian pun akak sudi

nih mesti dah sampai korea,eh?

Anash said...

nana tron,
peserta wanita?
dah macam masuk sukan sea plak gayanyer dik...

hehe kena la gagah abang beca itu
klu tak, terbalik beca tu bila tarik..heheh

Chawanna Na said...

Wah bestnye time ni tak pack sgt mcm time saya pegi..tp kat bamboo tu mcm ramai la pulekkkk..

Begitu skali byya n president tgk train route dlm tu ha..traveller giteww ahahaha

Time Traveller said...

Tak amik gambar peluk batang buluh ke macam dalam cerita korea tu?? hahahha :P

Anash said...

Chawanna Na,
ha a laa...akak tengok gambo dlm blog na...hui apa ke sesak melampau dgn org ramai?

tapi cantik melampau jugak daun luruh ketika itu..berbaloi la na.

mereka berdua tunjang travel kami kali ini..hehehe

Anash said...

Time Traveller,

nak kena miang buluh...bole la pi peluk buluh tu pih....

akak tak tengok citer korea.
sungguh