Thursday, December 5, 2013

DAY 3 - Gion, Kyoto

Sambung dari hari ketiga

Kami lapar...sejuk..letih...
(penuh perasaan)
kami ke sini mencari makanan
*sambil merangkak tepi jalan*

ini Gion, Kyoto
terdapat banyak kedai yang menarik di sini
menarik?? ada apa???

bila lapar
makanan olok-olok pun dah macam sedapppppp je...
*sambil lekapkan muka di cermin kedai ini*
jom..jom...cari makanan lain
kena makan nasik jugak malam nih
tapi, sebelum tu..meh cari makanan alas perut...
iaitu

ROTI!!!!!
setelah masing-masing beli dan makan tanpa ajak orang ramai
dan kami kembali segar
dan bertenaga
maka
ayuh...kita mulakan
serangan sopping!!!!!!!
yeaaaa...
tabur tabur duit semua iya kawan-kawan sekalian!!!
kempeskan purse anda..
dan mula kembungkan beg *a.k.a.anak tapir* anda dengan barang!!!

di sini
ada WIFI percuma
tu..nampak tak kain rentang warna biru??
tapi semakin kami gerak jauh dari kain rentang tersebut
terus WIFI ilang
hahahaah
kedekutnyer service WIFI...
hihihih
jom tengok ada apa di sini..

kedai kipas....bukan di Nilai 3

macam nak beli selai buat ikat tudung stail Cikgu Bedah
sapa cikgu Bedah?
pi tengok citer 'Adik Manja'...


tongkat yang cantik
(tak terpikir pulak nak beli sebatang buat ampaian baju?)


cutenya stokin kat sini!!!

anda ahli mujik (muzik)?
oooo..ahli nujum...
ok..kedai ini bukan untuk anda wahai ahli nujum

miniture minyak wangi
tatau la murah ke mahal klu rege cenggitu


karikatur pun ada
ok kita masuk kedai idaman para pelancong yang ingat sanak saudara kawan handai di kampung


mempersembahkan ....kedai cenderahati/cenderamata... 



wa dok sini
nak tercedera mata dan hati melihat harga
lama jugak dok kira-kira
nak belikan untuk sapa
nak beli banyak mana
nak beli buat apa
nak beli ke tak nak beli
karang beli...nyesal
karang tak beli...lagi kesal
aduii...

lepas satu kedai ke kedai lain kami pegi
dah malas nak banding-bandingkan harga
karang bernanah je jiwa kenang kalau harga tu pada mulanya macam murah dan terus beli
tetiba jumpa yang lagi murah kat kedai lain...

rezeki masing-masing
*redha*

ada orang tuuu dah rembat jaket di sini
disebabkan musim sejuk hampir tiba
pelbagai jenis jaket dijual
cantik cantik
secantik harganya
tapi masih lagi berbaloi beli


i love taroja!!! pss..pss...calling DrSinga...
ini adalah wa 
sebelum pegang beg 'hasil tuaian'


dan sesudah purse kempis dan beg bakal mengelembung
kami pulang ke hostel
baru tau rasa lapar
tadi? masa belek-belek sopping...
tak lapar,kan???kan????

kami pun balik ke Bakpak Gion Hostel
dan singgah beli telur ayam  dan roti
untuk sarapan pagi
makan malam?
nasi ..tau!!! 
kami John yang masak nasi
kami makan je
hahahah
*ingat lagi entry kami beli beras di Kobe? haaa..jauh beras tu datang,kan?*

tapi ada kesah kelakar tentang masak nasi nih
biarlah KakiBerangan cerita dalam blog dia
sebab blog dia lagggggiiiiiiiiii best
lagggggggggiiii femes
heheheheh

dah kenyang
jom tidooooooo


tu katil wa (yang ada anak panah)
yang tido bawah nampak kaki tu..ntah sapa..memang tak kenal
*zzzzz*




esok....
DAY 4


tak de magie
ada menu nih
sila masak sendiri

nikmatnyaaaaa!!!!
jemput makan semua
nommm nommm

selepas makan, kami akan terjah bahagian lain 
tapi masih di kawasan Kyoto

kawan baru Byya dan John
semalam sempat berborak bertukar pendapat masa makan malam

Datang dari Sapporo
memang sempoi mamat dua orang nih
ok..lenkali kalau nak pi Sapporo...dah ada kawan dah...

macam biasa
kami ini peramah
suka bertanya sana sini
ehehhehehe
ke mana?


ke sini...

dan sini...

agak sedu tengok pokok masih hijau
nak 'extrem colour?' daun pokok tersebut.
sila terjah blog SINI.
*saya wa sakit mata tengok gamba dalam blog itu sebab lawa sangat!!!*
(untungla pegi masa kemuncak musim luruh)


kami juga ke sini

dan ke sini


oh ya..kali nih wa bawak bekal

teruja berjalan 
tersuka bergamba
lupa nak makan
*kunyah kacang dengan aman*


mana?
jab eh
kena ingatkan kembali apa nama tempat nih?
*selak buku latihan sekolah perlahan lahan*

sementara tu pi layan blog yang wa tepek tadi....
best tau blog dia
komen la apa yang patut
beliau tak sombong...
(kikikikikkiiiii...)

29 comments:

Ren said...

Itu aje?

Kbai.

Iye

Ren said...

Eh first?????

Kbai

Ren said...

Laaaa memang betol2 first ke??? Ingatkan tipu2 tadi.

Kbai

Anash said...

Janggel,
ya ampunnnnnn
sah
tak de keje le nih!!!!!

sampai 3 komen?
kbai!!

masMZ KaKiJaLaN said...

hais ingatkan dah lambat benor komen.... nak saing ngan janggel je rupanya.... hahahahaha

nak komen kat wapps je boleh..... #tiruJohn kikikiki

saya penat taw jalan satu hari.... #sambilbedekkipas yang dah lobang2.... nyesal tak paw tansree kipas kat kedai tu #juih2mulutkat gambarkedaikipas



~masMZ~

Chawanna Na said...

Motif nk paksa org komen blog tersebut!?? Hahhaha akak napa saya nampak ade gery dlm bilik akak tgh merangkak? Korg mkn roti telur ngn kicap kee?? Sedap ke??
Akak pic last skali kt mana? Jgn buat saya stress bleh tak!! ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

Jari Manis said...

byk betul akak shopping...ada tak tuk JM hikss..tak malu kan...

hensen tul mamat dari Sapporo tu..yg tggi tu ahakss..JM ..JM..ko ni perasan je lebih kan...pantang nampak mamat2 ensem nih heee

Jari Manis said...

satu lagi nak tambah..siapakan gerangan si Ren tu...cam kenal je

Time Traveller said...

Tu dia janggel first sampai 3 kali comment hahahaa.. :P

Mengembung beg di buat nyer kalau dah shopping yer :D betul tu sakit hati kalujumpa tempat lain lagi murah.. rezeki masing2 kan.. :D

memang best la tripnie.. banyak tempat lawa yg di lawati.. jeles..

Dr Singa said...

ha!
waaa...
buah tangan wa dah sampai [ jap.. skrol balik kat mana ni.. wa kayu sungguh kalau pasal Jepun nih ]Gion !!!

ๅœงๅ€’ใ•ใงใ™。

MasZuber said...

wahhhh

memasing haa banyak beg sopingggg,

watermark siput? ape simboliknye kak?

shah_rule said...

Bernanah lagi jiwa ni tgk paper bag korang.. Haha shopping sakan, tuh tak termasuk lagi barang tuan empunya kamera..haha

Roti die cam keras je... Beli la nasik microwave kat lawson.. 100 yen je..

ke ade kawan sapporo lagi.. Untung la!

Orga said...

unik betoi tongkat-tongkat tu, hehe...dah masuk angka 5,6 nanti boleh cari di sini kot :)

Dinas Aldi said...

Cikgu Bedah! *selepang tudung atas bahu* Kehkeh.

Best tengok kedai2 kat sana. *sambil telan ayaq lioq sebab dengaq harga mahai*

Bila lapaq, roti dengan teloq pun nampak sangat sangat sedap kan. *kerosek2 roti kat dapoq sendiri*

Biqque said...

err...soalan satu bleh? pegi gion cari makan n shopping je kah? tak kejar maiko dan geisha kah?

hahahaha!

Anash said...

Masmz,
ooo ada hati nak pau akak rupanya bila pegang kipas tuh?

iya..saing dengan janggel je nak komen first first nih...

jom pi jepun lagi?
*motif?*

Anash said...

ChawanNa,
betul itu gery di dalam bilik hostel
hahha
gambo terakhir adalah tempat dimana Na tak pergi disebabkan ramai umat beratur...(cer check entry Na dalam 'arashiyama bridge' tuuuu

(amacam..naik tak trafik entry???hehe)
sedap ok telur mkn dengan kicap bersalutkan roti

Anash said...

Jari Manis,
wah komen 2 kali

Insyallah ada...(tertakluk kepada stok gift)

mamat saporro tu bakal adik ipar kepada member sapporo satu lagi..
heheh

ren? eleh ...glamer ker dia?

Anash said...

TTB,
jangan jeles laa...nanti pi le jepun tengok tempat menarik disana
(akak pun jeles ok ..ada org tuh dah kaver afrika..huh)

beg kembung dengan baju kotor

hehehe

Anash said...

DrSinga,
wa bangga pakai baju itu

hahahahah
tq awak!!!
(baling kayu hoki -tunduk cepattt)

Anash said...

Maszuber

derang suka shopping
titik
ehhehehe

gary?-sebab slow..sama cam akak
simbolik tau watermark kali nih

Anash said...

shah_rule,
eleh..akak lagi bernanah tengok ada orang tuuuu jalan sampai tak hengat spital!!!
*motif spital?*

roti ada yang lembut-pepandai le pilih ikut citarasa tekak masing-masing

ha a ade nasik 105 yen-panas dengan microwave

Anash said...

Orga,
klu nak tunggu 5,6, angka...takut tak terdaya beli tongkat dah

maka
pegi la sekarang!!!

heheh

Anash said...

K Dinas,

sah akak dah tengok citer adik manja
hehe

iya ...memanjang telan airliur nengok harga sini..(diselang seli telan air mineral)

makan roti dengan telur kicap dikala lapa adalah sangat dikecapi nikmatnyer (apa punya ayat??) heheh

Anash said...

Biqque,


oooo tu acara simpan untuk hari berikutnya

hai
banyak sungguh entry nak bubuh nih!!!!

syieda said...

Akak..certunjuk gambar nasi yg dimasak oleh john..
Hihihihi

Anash said...

syieda,

alahai..camneh akak lupa nak tangkap gamba nasik John masak...

ala
lenkali la ek?

hehe

Time Traveller said...

Alaaa.. afrika jer pun .. kat afrika tak boleh nak kembung beg la :P hehee..

Anash said...

TT,
afrika tu lain la
trill
adventure
semangat kena kental

bukan calang2 nak travel ok?

*jeling longokan baju kotor kena basuh kuar dari beg kembung*