Monday, October 28, 2013

Aku RELAkan Kau Pergi

"aku relakan kau pergi...dari sisi hatiku...
begini lama setelah..tiada jalan penyudah..."
.........
(tarik beg troli lalu terus jumpa bangunan nih)


Istanbul aku datang!!!!!
yaaaaaa!!!!!!
suka suka

Assalamualaikum semua
sapa tak kenal Fauziah Ghaos Latif, kan? tu salah satu lagu jiwang karat zaman remaja wa...
Bukan!!! wa BUKAN ada apa-apa dengan lagu tuh...saja saja 'perangatkan' entry kali nih

Sebenarnya, pada 27hb Oktober 2013, wa ke sini melihat badan beruniform beratur ramai-ramai.


pakcik nih melihat dari jauh je

begitu juga akak ini 
eh
ada apa?

bergambar nak tunjuk kat cucu di kampung
yang atuk pernah berkhidmat dengan pasukan ini
*sambil wa sambung melihat sekitar kawasan*


dikala ini
wa sorang aje
yang letak kamera atas jalan lalu 'klik'...
sambil pegang pinggan plastik ada kuih ...
cer bayangkan
senonoh ke tak wa masa tuh?


ada lagu patrotik...lagu apa ntah? wa lupa


see? told ya!!!!!


tu dia..Pengarah baru sudah tiba
membalas tabik hormat
*wa? sambil menghabiskan sisa kuih tadi* 

kumpulan belah kiri-bukan pegawai
kumpulan belah kanan-adalah pegawai
wa? berdiri dalam bangunan dapat rasa aircon
*puteri lilin-tak tahan panas*

sebenarnya wa datang sini
temankan kakak saudara wa dapat sijil penghargaan
dia nebes sebab kena naik pentas ambik sijil
wa pun free Ahad itu..so, wa temankan beliau.
(dah macam tengok konvo pulak rasanya....)

disebabkan attire wa pada pagi itu nampak sopan ie berbaju kurung...
dan manakala ramai isteri isteri ahli RELA berpakaian santai ie jeans tshirt 
maka, wa disalahertikan sebagai
isteri salah seorang pegawai?
errrrr......tak pasal wa dapat layanan masuk dewan nih lambat
sesaing dengan pegawai kehormat
  

dan duduk di bahagian tengah di sini?
haish????
apakah petanda ini????
wa bagitau yang wa datang tengok kakak saudara wa
tapi isteri-isteri-isteri pegawai tetap suruh wa join group mereka
lagipun mereka tak ramai, kira wa nih meramaikan crowd mereka
.
.
.
musykil ? tak perlu!
relex and enjoy the event!!!!! hehehe


selepas sejam mendengar taklimat ucapan dasar kata kata aluan dari Pengarah RELA yang baru
akhirnya masa yang ditunggu telah tiba
wa, dengan malu malu alang...turun ke tepi pentas
sebab wa nak hambek gambo
*iya...wa bukan isteri pegawai mana-mana pun, ok?*



sebahagian yang hadir

lupa plak nak bagitau dewan nih terletak di mana....

weeewwwittt!!!! kakak saudara wa!!!!!

habis upacara penyampaian sijil, kami semua keluar dewan untuk makan.
dikala ini wa dijemput ke meja VIP
tapi wa dah rasa tak senang hati
maka
wa terus beratur pi ambik nasik lauk sebagai rakyat marhaen...
dan join makan dengan meja bukan VIP
ahhahahaha...
megong,kan?

tapi wa tak blah cenggitu je majlis ini.
wa sempat salam isteri isteri pegawai RELA.
*PR kena bagus..iya murid murid...mana tau pasnih nak mintak bantuan RELA...?*
(agak-agak,lepas nih ada tak konvoksyen kat Balai Bomba pulak?)


iya..kakak saudara wa jadi anggota RELA.
bukan full time
sebab beliau bukan 100% sihat
*masih melawan penyakit kanser*

tapi wa tabik beliau
sebab diri jiwa jati beliau sangat sangat kental
dan beliaulah yang mem'baby-sitter' kan wa 
takala wa berusia seawal setahun lebih
takala mak dan bapak bekerja

bertugas sebagai  anggota RELA
 wa dapat dengar dari beliau

macam macam hal dunia
macam macam perangai manusia
macam macam corak cerita


being alone
being strong
being well-managed
being blessed

wa melihat beliau sebagai role model seorang yang tinggal sendirian tapi 
dikelilingi oleh 
anak buah
anak saudara
anak angkat
walaupun miskin harta
tapi jiwanya kaya 

so...lagu Fauziah Latif tu ada kena mengena ker dengan wa?
hahahaahaha....
tak de, kannnn????






19 comments:

syieda said...

Hahaha...akak ni funny la.hihihu

Anash said...

hi syieda,

selalunya sengal
hehe

dzuchan said...

hebat la kakak sedara kak coco.
*tabik*


part yang disalaherti sebagai isteri aggota rela tu lawak..hehe

Anash said...

dzuchan,

*tabik kembali*

ntahnyer..akak pikir pun camtuh..
tang mana nampak macam isteri pegawai?

mrs.smile said...

kagum dengan semangat kakak saudara kak anash!! thumbs up utk dia

cer nyanyi sikit lagu fauziah latif tu nak dengar :)



Dr Singa said...

kenapa gambar kelabukelamkelamasap..?
cer kesat sikit lens tu..

Janggel / Rain said...

Mana watermark baru!!!!!
We want watermark baru!
We want watermark baru!
We want watermark baru!

Janggel / Rain said...

We want watermark baru!

Anash said...

mrs smile,
(ketukketuk microphone-alo alo)
ok, akak tak leh nyanyi

akak pun tumpang bangga jua...
thanks

Anash said...

DrSinga,
gambar ok
tapi masa edit terrrrrrrrrrrkecik..

so, gambo blur

*ketuk ketampi tanpa disuruh*

Anash said...

Janggel,

haiya
tunggu la
entry yang paling paling paling baruuuuuu ituuu

sabar eh

Jari Manis said...

hahaha..lawak lah kak Anash..rendah diri lak tak nk join ngan VIP tu..mana tahu...ehem2..

Time Traveller said...

ingat kan kak anash yg jai anggota rela.. :P hehehee.. terbaik pada kakak saudara kakak anash gitu :D

Hafiz Yusof said...

so sweet....

CiKPuaNLawA said...

VIP ....

saya mendoakan... Amin...

;)

Dinas Aldi said...

Isteri pegawai..amin amin amin! *ku doakan dirimu dari jauh*

Respek pada kakak saudara Anash yg sangat tinggi semangatnya. Semoga beliau sentiasa berada dalam rahmatNya.

Anash said...

Jari Manis,
malas nak ber protocol bagai.
akak kan low profile.
heheh


Time Traveller,

klu akak masuk RELA, tak rela la akak tak dapat cuti berjalan...
hehehehehehe

Anash said...

Hafiz Yusof,
sooooo sweet back to you...

kikiki


CikPuaNLawa,

amin gak la back to you too...
*sapu kat muka sendiri*

Anash said...

Kak Dinas,

terima kasih atas doa tersebut.

aminnnnnnnnnnnnnnn

VIP? errr...tak la kot

heheh