Wednesday, October 16, 2013

Kenduri Kawen Blogger Dan & Mas

saat menanti penuh debaran

Assalamualaikum sume..
seperti yang dijanjikan aritu
nah...
entry kenduri kawen pasangan blogger ini

Pada 27 September 2013
Menyaksikan pernikahan kedua pasangan


selesai sudah pernikahan

bestnyer..pas nih aku pulak" kata Kaki Berangan

hantaran dari kedua pihak
serba sedikit suasana hari pernikahan yang boleh dilihat.

Pada 28 September 2013, berbekalkan GPS / WASE / GOOGLEMAP ..............
errr


guna tisu-demi kesejahteraan alam sekitar
ok
ok...wa memang tak reti guna GPS / WASE
wa lukis ikut sukati wa melalui GOOGLEMAP...
dan tarraaa....wa sampai jugak ke Lake Club di Pandan Jaya



yang kami nampak di meja 'pendaftaran'...nampak muka kami di situ-yeay!!

pabila kami melihat pengantin masuk ke dewan. Sami lepak layan nasi 

Blogger Abbaz_smakl...beliau teruja berjumpa kami..hehehe (iye ?)

suka sungguh tengok baju perantin pompuan....

see... Blogger Gadis Bunga (Gb) pun ada.. wa terlebih excited pi join bergambo dengan mereka..
memang
wa yang over sangat

haiii...ada aje mamat nih dengan awek dia?

kami kami yang hampir cukup ahli
tak cukup bergambo atas pentas
kami bergambo di

luar pentas

melihat tayangan video / slide
abis kesah kami di kenduri kawen pihak perempuan...
pada 29 September 2013
Berlokasi di Jalan Ampang
kami kami ber'aksi' sekali lagi

makan lagi

Janggel, sila buka day-care-centre. Suka layan budak kecik

wa yakin mak mak di belakang itu sedang belek buku sekolah lama-mini reunion sek kot?
Suci sedang mencari sesuatu untuk jadikan bahan mainan... 

yeaaa
perantin dah sampai
(sebenarnya kami terlambat tiba tapi nasib baik yang lain tiba awal, maka meja telah di'reserved' untuk kami ...tq korang yang datang awal..hehe)



wah...nebes melihat dan mendengar suara sendiri dalam layar putih itu

sessi bergambo sedang bermula. Sila beratur eh
Kami dok bersantai lagi nih

selain dari kami, ada juga blogger lain seperti Thatsofarah dan Jard


tak puas lagi ? nak bergambo? ayohhh!!!! tukar posisi


suci dah bosan ..lalu berjalan menuju ke tangga


iya, wa terlebih risau...takut2 terjatuh je suci tuh..tapi mak bapak suci??? relex je...cishh...
 kan?
dah kata dah
kami nih suka bergambo
pentas nih kami bolot duduk lama lama sesuka hati masing masing!!!!
hahaahah

tak puas bergambo di pentas
kami bergambo lagi




ternampak ayam nih atas meja makan beradap. Wa yang tiada adap..dok cucuk cucuk punggung ayam nih..nak sahkan ayam betul ke tak? memang ayam betul!!!!!

pun sama ..wa ternampak tuuuu...udang betulkah?

ha a laaa...udang !!!!!!!

begitu la serba sedikit kisah 3 hari wa berturut turut ikuti
perjalanan kenduri mereka berdua

27 September 2013

28 September 2013

29 September 2013
Kepada pasangan bahagia
Dan Arif dan Maszuber




semoga kalian bahagia hendaknya

sedikit coretan kanak-kanak buat mereka berdua :

seni dalam kad kawen hadiah kepada pasangan pengantin

berseni, kan?

"nih fish!..nih kete mommy yang rosak..." kata Aqilla

Nah!! fly kiss dari Aqilla utk kak Mas dan Abg Dan

wa yang terlebih sawan kamera
sekian kisah kami yang sawan kamera ini
soklan cepumas :
Agak agak la....korang sudi ker nak jumpa kami nih kalau kami buat 'roadshow'?
.
.
.
.
.
.
..
roadshow? Ingat artis ker???

hahah
(seriusly, agak-agak la ada ker sesiapa sudi berjumpa kami? atau nak jumpa, sapakah yang paling korang nak sangat jumpa...??)

*abaikan soklan yang tunggang langgang itu* 




29 comments:

Don't Afraid to Try said...

sy nk jmp kak anash dulu...

Janggel / Rain said...

HOMAIIIII mana pi watermark baru yang GRAND tu>?????

Bile nak otter langsir singkat akak tu?????

OMAI!

Jari Manis said...

Header blog dah BERTUKAR

Lukis peta atas kertas tisu yg tahan tu..sib baik bukan tisu tandas ahahah

Kelakat tgk ayam tu..sembunyi di sebalik daun nenas tu...cam takut kena mkn je

JM suka gambar kak anash yg last tu

Apa roadshow?...susah tentu nk mintak sign dari kak Anash pastu John, pastu Janggel..pastu..hrmmm

Biqque said...

luving this post! as usual, penuh penceritaan tapi part kereta mummy rosak tu tak bleh blah! hahahahahahaha!

wow roadshow! sapelah yg nak jumpa saya ye...btw, saya BIQQUE!

Henry Fox said...

Wow! Bertuah sungguh kak anash diundang ketiga2 majlis. Untungla badan berbadan vvip. Eh? Hahaha wow! Mana watermark baru tu? Sila ukur balik header tu ye... Hiks

abbazeef-wanderlust said...

@kak anash
soklan 1 : awat gmbr sume chawanna nih? penulis jemputan ke ape??!!! hahaha
soklan 2 : tipu kalo ayam n udang main cucuk2 je kan? haruslah dah setel membaham kan? haha
soklan 3 : jawab soklan 1 dan 2! kih2~

nice to meet u guys! sapelah aku berbanding kamu. *terjelepuk dipinngiran meja. hahaha

Ainul Arina said...

saya nak! saya nak! *angkat tangan*

saya nak jumpa semuaaaa orang travelhollic! hehehehe

akak, yang baju biru muka takde tu kak fatt ke? yang omputih sebelah tu siapakh? tetiba teringat mr german. haha =p

Kay said...

soalan saya sama spt di atas...

dzuchan said...

roadshow kauu...kelasss
nak jumpe kak anash
nak belajar cara2 nak dapat keja kat company besor..hahaha

Time Traveller said...

hahahah lukis mcm tu kat atas tisu mmg hebat.. terserlah seorang pengambara mcm kak anash :D

( buruk benor perangai cucuk bontot ayam tu kat meja beradab..) ada org nampak tak ? hahahha :P

Ish sape taknak tgk roadshow.. mmg hebatla korang.. mmbuat mereka yg lain jua bersemangat :D

Ely Hasrul said...

Takde sapa nak jumpa kakak Santek? Kompom2 la kakak Santek yang jag ink organizer, sila ampu, sila sila

Chawanna Na said...

Saya chawanna, nk jumpa akak jugak.. Mohon letakkan saya di front row nanti ye kekekeke

the tempo of life said...

bestnya tgk orang kahwin.

Hafiz Yusof said...

Kak Coco nak buat Roadshow..

Ofcossss la saya nak jumpa kak coco yang retis paling fofular sekali di era abad ini...

x gituw...hhehehe...

Taniah tu DanArfi and Mas..Selamat Pengantin Baru...

mrs.smile said...

saya nak jumpa akak anash!
sambil angakt tangan tinggi kot2 akak tak nampak :P

cantik sangat sangat baju dan mekap pengantin pompuan! nak no phone butik /jurumekap boley??

peace kak anash...untuk gambar last! serius chomel sangat


MasZuber said...

kak anash..

setelah berkurun lamanya saya x bukak blog, then bila bukak kat sider bar ada updates entry yg ini..

hmmm thnx kakakkkkkkkkkk

terharu...

tp yg klakar, map kat tissue?? heheee ini kes tertinggal kat jemputan ke kak? ehehehehh

terima kasih kak sebab datang utk ketiga2 majelissss. lapppp uuu!!!!!

gadisBunga™ said...

alaaa...nak komen pasal map kat tisu jugakkk!!!

ok. komen sekarang.

map kat tisu? kelassss!!!! nampak pusing pusing dia. hahaha!!!!


alamak. ada muka wa laaaa!!!

Anash said...

Datt,

heheh
terharu nyer

akak nih pemalu tau


Janggel,
selagi tak upload software tu
selagi tu la watermark grand tidak digunakan

bior le singkat dulu langsir
baru seksi namanya
hehe

JM,
header tukar demi ikut peredaran zaman
iya tu bukan tisu toilet

ayam tu tak de sapa makan . hiasan je

roadshow tu gimik je..heheh. tapi klu ada, sudi ker join?

thanks

Anash said...

Biqque,
kan? terkejut jugak bila aqilla tekan kan ayat tuh...
kete mummy rosak..bukan kete daddy ok?

mesti ada jugak yang nak bertentang mata dengan BIQQUE..


Henry Fox,
kain langsir tak cukup
nanti la akak otte balik

vvip? sapa? sapa?
eleh..dia pun dtg 3 majlis.
watermark? nanti laa...


abbazef-wanderluzt,
jawapan 1 - dah sume chawanna hambek gambo sume lawa lawa (no wonder menang award blog gambo lawa MITB 2013)

jawapan 2 - ayam tuh hiasan je. tapi tatau la pas kami balik , selamat kena baham..hehe

Jawapan 3 - seperti di atas

terjelepuk di pinggiran meja kunun!!! pirahhh...
heheh. kami cool, kan? kan??

Anash said...

Ainul Arina,

ok ok..sila pre-register nanti eh!!
tapi harap tak de la kena on-call bila kami buat road show nanti...

hehe
tu BUKAN Mr German
tu Mr...err...tanya sendiri la dgn kak Fatt nanti..hehehe
*petir*


Kay,
jawapan macam di atas
*hi there*


dzuchan,

err nak jumpa akak nak tya cara2 masuk kije company besar?
ada company lagggiiii besar dik.

roadshow..stay tune...tungguuuu

Anash said...

TTB,
hebat? haaaiii akak nih lemau tang cari jalan..asyik le sesat mana mana ntah

akak cocok punggung ayam dengan cara berhemah iaitu tak ramai yang sedar kewujudan akak sebelah ayam...

nak join tak roadshow tuh?
hehehe
leh lead jadi pak imam baca doa.

Ely,
sebagai organiser yang berkaliber
pasti ada yang teringin bodek nanti

hehehe


ChawanNa,
ok
dah letak nama kat kerusi front row

sebelah speaker ok?

hehehe

Anash said...

the tempo of life,

best..suasana yang penuh kekeluargaan dan makanan...
hehe
*hi there too*

Piz,
takyah roadshow nak jumpa akak
ngade la
heheh

*ps: mana nama diva ?*


mrs smile,
dah
dah turun tangan tuh ..akak nampak dah
hehe

makeup dgn butik? kena tya pihak perantin pompuan. nak ker? nanti akak tyakan

akak comel? ishhhhhh......(larik laju laju kat tepi laut)

thank dik



Anash said...

Mrs Dan,

faham kot lama tak bukak blog
sibuk layan bahtera kekeluargaan
hehe
kad bawak tapi mcm tak pandai baca map
so
lukis la kat tisu
(pastu tisu buat lap cermin kete,bole?)

love you back maszuber!!!!!



gB,

kelas haaa muka gB pun ada!!!
hehehe
iya
guna tisu je
sebab mesra alam leh recycle kembali
(sambung lap cermin moto kawan)

Dr Singa said...

pinjam peta!!

Anash said...

DrSinga,
dah lunyai buat lap cermin

*baling sekotak tisu cap Giant*

Time Traveller said...

Nak jugak join :D hahahaha... bukan setakat pak imam.. tok kadi, tukang sembelih lembu pun boleh hahahaa..

Nanti boleh la akak ajar teknik tak bagi di nampak orang tu hahaha :P

afzanhanim said...

akak....apekah???dont tangkap gambar & drive

Anash said...

TTB,
ok noted
sah sah akak paksa TTB join this 'roadshow' as pak imam tau!
Jangan cuba larik!! hahaha

*teknik ilang akan diajar selepas sessi roadshow berjalan dengan lancar*

Anash said...

afzanhanim,

masa tu tak drive.
dah tersangkut tak gerak gerak dalam jem

huhu