Tuesday, November 18, 2014

Jogjakarta - Teaser

mencampak kan beg usang wa di pangkin buluh, Telogo Warno
Assalamualaikum...
bertemu kembali di arena maya ini
haha..dah macam pembaca berita plak wa
Kali nih kisah kami-kami-kami-kami berkelana di Tanah Jawa
Bila kami pergi?
5 Nov 2014-9 Nov 2014
Bila kami beli tiket?
Nov'2013
hahahah..peram setahun tu weh!!



bersarapan di roof top EDU Hostel
best ke EDU Hostel nih?
bole pi baca kat SINI (DrSinga dah buat kompilasi album entry tentang hostel itu)
*senang tul buat entry kali nih..main copy paste link je...wakakakakakak...*


apa yang wa tengok
banyak kepada alam sekitar ..kot?


hydra amende ntah nama bunga nih
sangat besar
dan geram rasanya..macam nak gigit pun ade
hahah


terjumpa rama-rama ini
bukan
wa bukan pi taman rama-rama


pi sini je
sapakah kami-kami-kami kali ini?


salah seorang dari kami adalah beliau ini
dan juga
beliau ini...
dan juga
beliau ini...

Kali pertama wa ikut mereka bercuti luar negara.
Nebes jugak...
Takut-takut..tak serasi
(wa kan...agak pemalu...takut ter'kekwat' plak ..hihihi...)
 
kami telah pijak ....
tanah Jogja
kami juga telah pijak
pasir di Jawa Tengah
bersama kami ....

Pak Lilik...
pembantu Pak Decky untuk sehari sahaja ke Dieng dari Jogja.
dan .....
ini adalah Zul Ariffin Pak Decky
Supir kami kali ini

mereka tidak perlu dikenalkan lagi dalam arena blog.


inilah coretan kisah kami ber empat
bercuti sambil menghitamkan wajah dan kulit muka


tunggu kisah kami memainkan 'wayang kulit' di Tanah Jawa

Nak yang lebih info ..sila layari DRSINGA'S BLOG
Nak yang lebih bermonolog ....sila layari GADISBUNGA'S BLOG
Nak yang lebih santai .... sila layari CIKPUANSUZILAWA'S BLOG
Nak yang lebih sengal ..... tunggu kisah di blog ini
heheheheeeee


16 comments:

Dr Singa said...

*peygang sepanduk*

nak yang sengal ! nak yang sengal ! nak yang sengal !!!

mrs.smile said...

semua saya terjah! starting point kat sini hihi

Anash said...

DrSinga,
errrgh...jangan merusuh..jangan merusuh..sabar..sabar..bawak bertendang//eh..bertenang...

Anash said...

mrs smile,
hahaah
pi terjah blog derang dulu...
heheeh

Emy Tak Kecik said...

edu hostel best...tgk dr shahrul stay situ dulu
hehehe

syok la jogja!

CiKPuaNLawA said...

arghhhhh.... terlambattt...!!!!!!

Hafiz Yusof said...

nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...
nak yang sengal punya citer juga...

hihihihi.......

Anash said...

Emy Tak Kecik,
la..shahrul pernah pergi EDU hostel?
nampak sangat akak tak baca blog..
haha
jogja best!

Anash said...

CikPuanLawa,
tak pe
baru abis meeting,kan?

no problem

Anash said...

Hapiz,
spam amende nih!!!
hahahahahahha
dah..dah...jangan baling kerusi tu..
letak balik
ok



hehehe

Ania said...

Salam kenal! Blongnya keren! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto travel. Jika Anda mau share dan download foto2 dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi :)

gadisBunga™ said...

hahhaa!!!! siyes sengal!! nak sengal lagi!!!

Dr Singa said...

hahhahaa!!
'gampang'


sib baik baru balik Indon..
tak aa tokojut sangat..

Time Traveller said...

hahahaaa.. peram setahun boleh jadi lagi sedap dari tapai kak anash oiii hahahhaa:D

gadisBunga™ said...

Dok teaser lagi??? Hahahah

Jati Wijaya said...

Assalamualaikum wr wb.

Sebelumnya saya mohon maaf jika Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan. Salam perkenalan nama saya Jati dari Ganesha Jogja Tour & Travel. Kami adalah perusahaan pelanjongan khususnya dalam pakej pelancongan Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak hendak melancong kat Jogja sila bole kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

Kami dapat bagi harga yang berpatutan tentunya dengan pelayanan maksimal kerana semua kami handle langsung dari Jogja. Jika tuan/puan, abang/akak hendak melawat ke Jogja jangan sungkan whatsapp saya +628985101301 atau kol +62 85104919010. Tanya2 dulu tidak mengapa.. 

Selain pakej pelancongan Jogja kami juga melayani paket pelancongan luar kota seperti Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Karimunjawa dan lain-lain. Ada juga sewa kereta / van / minibus dengan harga yang berpatutan. Harga tidak mengikat, kami sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:

Jogja 4D3N Tour (FULL BOARD / ALL IN)

1st day (pusat kerajinan gerabah Kasongan, Parangtritis beach, Pusat kerajinan kulit Manding)

11.15-11.45 airport
11.45-12.15 goto localresto
12.15-13.00 lunch
13.00-13.30 go to hotel c/in
13.30-14.30 istirahat sejenak di hotel
14.30-15.15 go to pusat kerajinan gerabah kasongan
15.15-16.00 kasongan
16.00-16.30 goto parangtritis
16.30-17.30 parangtritis
17.30-18.15 go to pusat kerajinan kulit manding
18.15-19.00 manding
19.00-19.30 go to local resto
19.30-20.00 dinner
20.00-20.30 drop hotel

2nd day (Borobudur, Lava tour merapi using jeep, chocolate Tugu / monggo, Masjid mataram kotagede (bole diganti dengan pusat kerajinan batik), Pusat kerajinan perak kotagede)

08.00-09.30 go to borobudur
09.30-10.30 borobudur
10.30-11.30 goto local resto
11.30-12.00 lunch
12.00-13.00 go to lava tour merapi
13.00-14.30 lava tour merapi
14.30-15.30 menuju chocolate monggo
15.30-16.00 chocolate monggo
16.00-16.15 go to masjid mataram kotagede
16.15-17.00 masjid mataram kotagede
17.00-17.15 menuju pusat kerajinan perak kotagede
17.15-18.00 pusat kerajinan perak kotagede
18.00-18.30 menuju local resto
18.30-19.00 dinner
19.00-20.00 drop hotel

3rd day (Kraton, Tamansari, Goa pindul, Indrayanti beach, Bukit bintang)

08.30-09.00 go to kraton
09.00-10.00 kraton
10.00-10.15 go to tamansari
10.15-11.30 tamansari
11.30-12.00 go to local resto
12.00-12.30 lunch
12.30-14.00 goto goa pindul
14.00-15.00 cave tubing goa pindul
15.00-16.00 goto indrayanti beach
16.00-17.00 indrayanti beach
17.00-18.00 goto bukit bintang
18.00-19.00 bukit bintang
19.00-19.30 dinner @bukit bintang
19.30-20.30 drop hotel

4th day (drop airport, bole mampir tempat oleh2)
tba c/out hotel
tba drop airport

Price start from: RM 482

All package types include:
• Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium bus 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
• Hotels 3 nights *2/*3/*4 (+breakfast)
• Driver
• Driver Meals
• Parking fees
• Tour guide
• Entrance ticket’s stated in itinerary
• Dinner and lunch based itinerary
• Documentation (by request)

Exclude:
• Airport taxes
• Personal expences (laundry, pulsa, shopping dll)
• Additional menu for dinner / lunch (if included)
• Driver, driver’s assistant, guide tips (optional)

Note:
Harga dapat berubah sewaktu-waktu
Harga tidak berlaku bagi high season

Banyak lagi pakej yang lain seperti Jogja + Solo, Jogja + Dieng, Jogja + Semarang dan lain2. Sila jangan sungkan kol saya di +6285104919010 / whatsapp saya di +628985101301 (FREE). Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

Wassalamualaikum Wr Wb