Thursday, October 9, 2014

100 Plus Heat Buster Truck dan Masjid Negara, KL

Assalamualaikum dan Salam satu malaysia
Lama jugak tak buang sawang di sini
anak labah-labah pun beranak pinak
kot

ok..aritu..14 September 2014, wa dan kawan-kawan ke sini
Atas jemputan untuk merasa naik lori nih sebelum dibuka untuk orang awam
Wah
VVIP sangat ko????
*tangan letak kat bahu ...mata pandang ke langit*
 

muka tak boleh blah...geram kunun..kikiki
 dah..toksah layan perasan diva wa tadi
sebelum masuk lori tu..jom masuk sini...pi 'tangkap' bola yang dilambung di dalam kebuk udara ini
(kebuk udara? betul ke penggunaan tatabahasa nih?)

abaikan kekesatan kulit wa -tanda penuaan kelihatan jelas di situ
 dah dapat bola?
yeay..jom pi dapatkan chop sebegini
dan
ayuh kita masuk dalam trailer 'sejuk'
ada apa?
Wani sedang mencuba nasib
 masuk kan tangan dalam ais selama 10 saat...dan cari tin 100plus
dapat tak hadiah tertulis di belakang tin tersebut?
tak?
tak pe...pi next aktiviti...
*untungla ada orang tu dapat pen*...sapa ntah




 sesambil baca semua info yang ada
ambik tau sket tentang cecair yang ada dalam tubuh kita nih
next...

 ambik gambar di sini
arahan akan dikeluarkan oleh petugas comel-comel itu
heheheh

 *ada orang tu...menang RM100....hahahah...rezeki beliau..Alhamdullilah*...
kan Hapiz kan...?
opssss....

#mukagembirasebabdapatambikgambardandapatfreeairtin100plus
kikiki...
tu pun wa boleh suka


iya...kami ke sini
Hapiz dan Wani-peneman wa kali ini


 pagi....
dan
 di kala tengahari
kat mana?
Berjaya Time Square, KL
roadshownya ada lagi

• Orang ramai boleh mengunjungi trak pada masa dan lokasi berikut:


Tarikh Masa Rantau Lokasi

13-14 Sep

12:00tgh – 8:00mlm Kuala Lumpur Pintu Masuk, Berjaya Times Square

20-21 Sep Selangor GM Klang

27-28 Sep Johor Bahru KSL Mall

4-5 Okt Selangor Pintu Masuk Biru, Sunway Pyramid

11-12 Okt Melaka Makhota Parade

18-19 Okt Pulau Pinang Lokasi Akan Ditentukan

haaa....tu la jadual mereka..bulan Oktober ada lagi tu...pi le terjah
untung-untung dapat RM100...sapa nak bagi,kan?

Selepas kami ke sini..kami pi tengok taman tema CosmoWorld kat dalam Berjaya Time Square nih.
Sesaja cuci mata...(nak berbelanja sangat..tak kot...tengah bulan..hahahaah...)
*kong..kong..*


 tengok je
kendian, kami ke sini...
 lama weh tak jejak kaki di sini
adalah...dalam...errr....errr.....ishhh...lama dah tak datang
.
.
.
seriusly..memang tak hingat kali terakhir bila melawat sini...darjah 6 kot...
.
.
.
.
(sah...short term memory lost)



kita tengok orang
dan
orang tengok kita
tengok siling
terpana jenis corak yang ada


 mat salleh itu nampak cute
hehehe

 kedudukan kereta ini sama paras dengan jenazah dalam kubur...kan?

 jom ke Makam Pahlawan
tetiba teringat blogger DrSinga buat entry nih
blog dia lagi best -gambar cun melecun meletopz
(motif ko nak bodek DrSinga..kenapa?)



4 Oktober 2014- tambahan seorang lagi ahli di sini
Ibunda Datuk Seri Hishamuddin iaitu Tun Suhailah Mohammad Noah
Al-Fatihah
tinggal lagi 2 liang lahat yang kosong
*kita pun tatau mana lokasi liang lahat kita sendiri..kan? Jadi..jangan tak sedar diri plak*


 itulah kami
dengan percutian sehari di Kuala Lumpur sahaja
tanpa pasport
tanpa tukaran matawang asing.
 wa tatau apa sebab kasut disusun begini
di perkarangan Masjid KL
nape eh?
hehehee

nih adalah kasut kije wa
daif sangat
tapi masih boleh digunakan
*jangan lepas nih ada pulak opismate pi sibuk nak belek kasut wa..sudah......*

begitu juga kehidupan
hargailah nyawa masing-masing
cintailah jiwa masing-masing

(macam tak best je ungkapan tadi...)


"walaupun anda dicantas, dipotong dan dibotak kan...jika tiba masa untuk berbunga...anda tetap cantik..tetap menarik.... sayasayangpokokini..sayasayangdirisaya"-Instagram wa

iya...
pokok ini teruk wa cantas..sebab selalu sangat cocok mata wa bila lalu nak tutup pagar...
tapi
tetap berbunga...untuk wa tatap...
diberi tuba..tapi dibalas dengan madu..
paham tak?

*terus peluk pokok*


#dah kenapa entry hambar?
#tu la...lambat-lambatkan lagi updet blog...kan dah hilang skill
#habis lari peminat wa....(ade ke peminat???meraih simpati kunun...phuiiii.... )

ape-ape pun..thanks Hapiz dan Wani sebab sudi teman percutian unggul di KL...yeayyyy!!!!
.
.
.
.
.
*itupun suka? haish....*
untuk edisi Hafiz..sila terjah di SINI


assignment entry menyusul:
-summary Lombok
-Jakarta & Bandung Adhoc trip
-20 perkara tentang percutian oleh diri ini (cish..kena tag oleh Janggeltrekker...cis..cis..)

arghh..banyak plak ....
(sambung tarik selimut-kbai)


9 comments:

Hafiz Yusof said...

wahhhhhh.....

Bestnyaaa....

Hafiz Yusof said...

Ok first....
first time....hahahaha....
syok2...nnt kita p lagi kak...

Anash said...

Piz,
first time dapat first komen?
ahahaha
mcm nih pun ade
ehhehe

dzuchan said...

aah la..mat salleh tu pakai songkok dan pelikat..sangat cute haha..

Anash said...

dzuchan,
kan? cute je..dengan songkok tu yang tatahan..hahah

mrs.smile said...

mat salleh tu mmg cute..tapi kawan akak yang tersenyum simpul tu pun cute hihi...

Dr Singa said...

hahahhahah......
wa nak belanja nasik lemak pak nasir lah gini ... sebab sebut sebut nama wa kat sini...

Anash said...

mrs smile,
hahaha..kawan akak tu memang cute orangnyer..hihihi

mat salleh pakai kain pelikat dengan songkok..dah mcm org kampung persis pan-asian..hehe

Anash said...

DrSinga,
hahahahahaha tqtqtqlap u
heheheh
(yes..nasik lemak pak nasir in-the-house!!)
*pikir nak bodek cara lain plak nih*