Monday, November 11, 2013

Teaser 1 : Selipa Jepun

Assalamualaikum.....
Salam sejahtera
Ada ker yang rindukan tuan empunya blog nih? *ngehhh*

(pegang penyapu lidi buang sawang dalam blog)

sebagaimana yang telah heboh diperkatakan..(heboh le sangat?)
wa jejak kaki negara orang
negara yang bukan dalam 'wishinglist' sebab wa rasa mustahil wa boleh ke sana
tapi
wa dan kawan kawan berjaya ...jejak kaki di sana

meh layan gambo dulu
*cerita? nanti la ...sebab wa nih cepat lupa, kena ulangkaji betul2 sebelum post entry-karang salah info, sendiri yang malu...*

sambil cari peta jepun..



berjalan di sini mencari 'anak rusa nani'

tak paham amende ntah tulisan nih

pun sama...blur nengok tulisan mereka ini

kedai jual barang tepi kaki lima (kalau hujan, camneh eh?)

wishinglist? ntah?

terusan / tali air sekeliling tembok bangunan ini. mana? tungguuuu kisah selanjutnya

suka dengan ira kayu ini.....sangat lama usianya 

bahaya jika tokey jual lemang ada di sini

hanya mampu melihat tembok tersebut kerana temple ini telah ditutup awal

merasa naik keretapi lama

dan juga merasa naik keretapi baru

wa suka kayu. anda bagaimana?

dan kayu ..kayu ..kayu ..kayan

mencari daun kering yang kuning...sambil kuis kuis cari gery-*siput babi*

vending machine? wa tengok je (pegang erat duit syiling yen) 

laluan batu yang kami jejak 

talking about calories been burned..yes indeed..a lot been burned!!! 

macam dah tak de penghujung jalan...kami teruskan perjuangan (masa nih dok pikul 'anak beruang' masing-masing) 

sempat 'menembak' gambar di atas kapal 'lanun'

datang ketika musim luruh...

mencari daun kuning yang kering

wa pergi bukan seorang

wa pergi dengan mereka mereka itu

berbekalkan nilai petukaran matawang asing macam tuh....*pitam bila kira balik perbelanjaan di sana*

kami gigih mulakan kelana kami di sini

memijak penutup 'sewer pipeline' di situ


perjalanan percutian wa bermula.....dengan penuh kenangan dan senyuman...

7 hari genap kami berkelana.
*dah timbul urat otot di kaki wa..hahahah*
 tunggu entry seterusnya untuk mengetahui liku liku perjalanan kami

.
.
.
.
(dah kenapa plak entry wa sangat formal? dah ilangkah tahap 'kesengalan' wa?...)

PS: watermark baru lum lagi dilancarkan sebab wa masih tak pandai lagi
jangan marah ......


20 comments:

Dr Singa said...

wa rinduuuuuuuu...
hahhahahaaa...

wa nak selepa jepun saiz 5!

Anash said...

Dr Singa,
saiz 5 sama la pulak
nah pinjam wa punya,nak?


wa pun lindu lu!!!

Hafiz Yusof said...

waaa pun rindu gak...
macam rindu jer...macam rindu jer....hihihihi

Anash said...

hapiz,

ek ele..rindu ker?

hahha

sabojela

Janggel / Rain said...

Mana????? Mana watermark baru? Penat tau komen benda yang sama dari mingu2 lepas!!!!


Yg betutup awal tu Istana la bukan kuil. Hish akak ni. Dah la tak pakai watermark baru!

Muhammad Khairuddin Lim said...

Kutip daun-daun kering....tahniah,anyway.

Henry Fox said...

mana watermark baruuuu!!!! selagi tak guna watermark baru jgn buat entry! hahahah

Jari Manis said...

JM pun rindu pada akak jugak...rinud nak baca entry Jepun..

Lepas tgk pic ni tak sabar nak tahu kisah penuh coz perjalanan penuh keriangan katanya heee

Anash said...

Janggel,
aaaaaaa......dah kena marah

huhuhuu


*larik membawa diri*


ok salah taip..itu istana bukan kuil

Anash said...

Muhammad Khairuddin Lim,

tak kutip daun kering..
tak sempat

Anash said...

Henry Fox,
waaaaaaaaaa.....
kena marah lagi!!!


*huhu* gini la nasib org bute IT


Anash said...

Jari Manis,
sabar eh..entry kena susun elok2
watermark kena buat yg baru
klu tak
ada yang akan 'bakar' entry akak nih

haha

rindu eh? heheh

CiKPuaNLawA said...

yeyyy.... dah balikk....

nak selipor jepon saiz lima gak... hehehehe...

Anash said...

CiKPuaNLawA,
pi share dengan DrSinga.
beli sepasang je
leh?

hahah

ps bila nak jumpa?

Chawanna Na said...

dedaun tu susun ke? elok je sekumpulan di situ hehehe..saya lagiiiiiiiiiiiiiiiiii rindu akak banyak2..boleh?? boleh?? boleh??

Kay said...

yeay!!

Time Traveller said...

Ramai jer yang merindui nak baca entry kat blog akak anash nie.. cuba pndang bawah sket nampak la.. ni pandang atas jer.. tak nampak la hahhaha ( ngarut sudah aku nie )

pape pun roti jala makin hampir yeahhhh :D

mrs.smile said...

yeaaaayyy kakak repeat paper dah balik!!!

rinduuuuuuuu serindu rindunyaa...tak sabar nak tunggu full entry daun kuning japan nie :P

Anash said...

ChawanNa,

bole..bole lepas rindu di sini
akak izinkan
hahaha
iya
daun tuh akak kutip dan kumpul

hehehehehe


Kay,

yeay???
yeayy balik to you!!!

Anash said...

Time Traveller,

iya...akak rasa TT dah lama sangat kat Sabah, tu yg mula mengarut tu ...dah ! balik ampang cepat!!!

(sambil makan roti jala lajulaju)

mrs smile,

repeat paper? hahaha
klu tak sabar, baca dulu la blog yg lain..sebab akak nih dah mula slow bab updet blog.

leh tunggu kah?