Monday, April 15, 2013

Tasik Kenyir - Part 6 (Final)

ini adalah entry terakhir wa pergi tasik kenyir
yang terletak di Terengganu
Sempena Tahun Melawat Terengganu 2013
wa mulai cuti wa yang pendek
di sini dengan sekumpulan kawan baru

Permulaan dengan permandangan ini
pada waktu subuh

wa dah mula teruja
nature...here I come!!

muka tak mandi...wa tak kesah punnnn....
tanpa sibuk nak mandi
wa sarapan di sini
(dah gosok gigi...ok???)


belajar
cara guna mata kanan
bila tenang melihat di lubang kamera
sambil tutup mata kiri dengan tangan kiri
heheh...
(tak biasa..kann?)


dah terre dah
siap pakai spek itam
bole lagi tangkap gamba
sambil sengeh
(sengeh sebab...wa tak nampak apa-apa pun dalam lubang kamera tuh.....hahah)
eksen je lebih
sengal


pastu diberi peluang pegang kamera nih
dan juga

pegang kamera-bapak-mahal-wa-tak-mampu
jelas gile nengok dari skrin kamera tersebut
  

tapi henpon nih juga banyak selamatkan jiwa wa
jiwa wa yang banyak meronta dan meroyan
sebab
bateri kamera hampir putus nyawa..
(buat lagi perangai lupa bawak charger....)

certengok tangan kiri wa sentiasa gengam henpon....
bawak henpon
bukannyer boleh buat call
ataupun updet facebook
mahupun tweeter
dan juga instagram
(eh..eh...lu dah ada instagram ???? bukan histogram ...iya..murid-murid...)
tasik kenyir TIADA LINE untuk semua tuh...
diulangi
TAK DE LINE 
maka...jangan sibuk nak updet Social Media tu sume
diulangi...TAK DE LINE...
kalau ada pun...SANGAT TERHAD...


just enjoy what mother nature has offered you
the moment
the time
the tranquility


yeap
geng wa kali ini
thank you korang

bersua dengan keluarga ini
anak yang petah berbual
bapa yang rajin tumbuk sambal di dapur
dan
ibu yang peramah senang bergaul
nice knowing you


dan jua
bertemu pelukis katun 
beliau seorang yang serius
tapi bila tang lawak
ok...memang tak boleh blah...memang selamba...
wa terkejut pabila beliau kata dia pernah baca blog bernama "coco nutz"....
.
.
.
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......
* bagaikan tak percaya...blog nih bukannyer best mana pun...*
ulang balik
waaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh....
*terasa cam nak lompat tepuk bintang sensorang sebab perasan glamer* 
ok...back to reality...



sebahagian daripada kami
yang ikuti trip 02 ini
bergambo atas boathouse 

bergambo dalam gua Bewah
(skil cikgu Gai diketengahkan bersama en Dome)
PS: en dome...ada ke fridge magnet dari Nepal utk saya? (winkk..winkkkk..)

beliau seorang yang optimistik
"More to General Photography...a little bit of everything"
tu yang beliau bagitau kat wa...
sapa nak berkenalan..sila layari  dapatkan service photography...
sila le call beliau : 012-767 1800 : cikgu Gai
*ok ker tulis gitu???*
(sambil selak kamus dwibahasa.....)


iya
wa dapat nengok / miliki majalah ini
nganga jab bila lihat hasil karya gamba derang
oh ye
en dome adalah salah seorang penulis majalah ini...
  
wa pun bawak jugak majalah
konon-konon nak baca sambil hirup udara nyaman
tapi
wa banyak abiskan masa
melopong tengok pokok...
dan juga

melopong nengok ada yang pandai lukis katun...
wa bagi sampul surat nih 
yang ada salinan kertas kerja wa bawak konon-konon nak buat kije atas boathouse
nan-ado...


terus jadi bahan contengan mereka.
wa suka nengok mereka berseni
sebab wa bukannyer ada seni...
tak caya?
cer tengok nih....

masih ingatkah lagi entry wa 
di tajuk "Membawa Jiwa ke Pulau Jawa"?
leh repeat kat SINI...
kannn...wa mana ada seni mau lukis katun???

yeayy.....dapat hasil seni dari en aloy-yang-serius-wa-takut-nak-cakap-dengan-beliau
tapi beliau sebenarnya ok....
percayala...
(bodek nampak??)


dan juga 
hasil seni en Ujang yang wa-dulu-pernah-tiru-tapi-katun-wa-tak-menjadi
hehehe
tiru ok??? (jangan marah eh en ujang...)  

wa berkawan tak kisah sapa
samada anda tiada kepala
mahupun 
perut bulat warna hijau
(dah macam alien le pulakkk..) 
maksud wa, wa tiada memilih kawan
selagi kawan jenis tidak membunuh kawan
tidak menikam kawan
mahupun kawan 'makan' kawan.
*wa makan nasi dengan telur goreng kicap pun..wa suka...(tetiba?)*


begitula citer wa bersama-sama mereka
di sini

kami datang pada musim paras air tasik meningkat
sila lihat perbezaan tersebut


tu BUKAN kaki wa
di sini
berjaya 
menjuntaikan kaki
melihat alam


di sini
suka-suka men-sepah-kan selipa 
sana sini atas lantai bot
demi ingin pijak lantai kayu
tanpa beralas

sapa nak book boathouse...
tuh ada no hp...
leh call
leh tanya apa-apa yang patut 

ini adalah TRIP 02.

TRIP 03 boleh dilihat di link INI

tak nampak???
ok nih butir lanjut tentang TRIP 03
28-30 June 2013
18 orang terawal sahaja

+ Check point ; Jeti Pengkalan Gawi, Tasik Kenyir
Bayaran : RM 390.00
Bank in kepada :
Name : SUZAIRI ZAKARIA
Account Number : 163019334613
Bank : MAYBANK
Email : dome@lubuk.net

Sila emailkan bersama :

1. nama penuh
2. nombor kad pengenalan
3. nombor hp
4. saiz baju

itenary? sama lebih kurang mcm entry wa ...
tapi lagi best trip 03....sebab???
kena join dulu baru tauuuu....

(bole ke buat marketing mcm tuh???-iya wa bukan budak belajar Business Development)

kepada semua ahli trip 02 yang wa jumpa
terima kasih & maaf jika gurau kata wa menjolok mata melampaui batas bahasa ibunda
dan jangan serik dengan wa yang pemalu ini...(pemalu ke???)
hehe...
next trip...
kemana?
haishh..
tak bley dok dendiam lu eh???

12 comments:

Henry Fox said...

akakkk! tak teringin ke nak bawak kami semua pegi sama2. kekekek pasni takleh kawan la dgn akak..kawan dgn otai2 je. rendah diri saya dibuatnya. kekekek

Chawanna Na said...

perghhh tak menahan, tgk tempat nih..ayuh travelholicawesome! jom kite ke kenyir????

Biqque said...

dulu...bekas kubur...ye akak? *baca dgn kelajuan tok adi tanah kubur*

Dr Singa said...

wa suka Ujang..!!!

Anash said...

Henry Fox,
ngade aaa nak rendah diri..
abistu..gambo cecantik tuh..sapa yg empunya???huh?
akak kan usia dah otai...
hahahahah
jom kenyir?

ChawanaNa,
sanggupkah mandi air tasik?
sanggupkah membuang hampas di tasik?
sanggupkah ...sanggupkah???
heheh

Anash said...

Biqque,
errr.....
lalalallalaa.....
(pekup telinga tak dengar)...


DrSinga,
wa jugak!!!
suka katun nyer..

Janggel / Rain said...

Wow bestnya kenyir!

Anash said...

Janggel,
tu je/
kbai...
(pegang wechat)

Dinas Aldi said...

Akak pernah baca kartun Ujang dulu. I like :)

Tu tak mandi terus makan tu, betul ka dah berus gigi? Sila buktikan. Kihkih!

Memang bestlah trip ni, akak suka tengok gambor2 & cerita Anash masa kat situ :)

jarimanis said...

Kak Anash..

Nk kemana pulak lepas nih?..
Aik jgn kata JM baca perenggan terakhir jek..baca satu2 ayat dari awal samapi habis tau..

Nk try ke kenyir plak lah..asyik jln udara jo heeee

Anash said...

kak Dinas Aldi,
ujang adalah zaman kita baca majalah katun..kan?
nak join derang pun boleh ...tuh anash dah bagi contact no.

nah...berus gigi bukti pembelian..eh..bukti gosok gigi dipagi hari nan indah...
hhahha

Anash said...

jarimanis,
akak percaya JM rajin baca seluruh entry nih..hehe
iya..sila la join trip itu
lain..ok?
(jamin tak mabuk tasik...haha)