Thursday, April 11, 2013

Tasik Kenyir - Part 5 (semi final)

*bunyi cengkerik kedengaran....*
ish..iye?
ada cengkerik ker???
adaaa...
tak caya?
nahhh....

umpan kail ikan
di Tasik kenyir
heheh...
ok...jom kita sambung entry 
Tasik Kenyirr....part 5...


hari terakhir kami di sini
kami tinggalkan gua Bewah itu
dan 
menuju ke destinasi yeaaaa..yeaaa...puncak tertinggiii iyeeaaa...yeaaa...
(ok...terover feeeling Dato' CT nampak???)
*tahan batuk jab...aduiii...musim wa kena batuk kembali lagi* 

kami ke Air Terjun Lasir.
bukan Langsir tingkap
mahupun Langsir pintu.

entry kali nih menampilkan catatan berunsurkan komik...
komik?
tak pe ...
layan ajelaaa...



dalam 3-4 jam jugak la nak sampai ke tempat nih dari Gua Bewah.
(tu yang wa tahan tak mandi-mandi...sebab???wa nak mandi kat sini!!!)
*penjimatan air tasik yang sangat minima*

kelihatan mereka yang tak sabar nak ke air terjun itu (termasuk le wa...ekceli..hehe)
iya..disebabkan level air tasik nih meningkat..
maka boathouse nih mampu park sampai ke sini
kalau tak
kena menapak naik guna anak tangga dari wakaf yang telah disediakan.


bermula la...aksi tembak menembak gambo sana sini.

wa berada di atas jambatan gantung. pada ketika ini
camneh rupa jambatan itu?



haa..camtuh la...
cer cari wa kat mana?
dan wa buat hape???
(bukan aksi kutip duit syiling yang jatuh)

en Dome bermonolog sensorang di tengah2 jembatan

hasil tangkapan gambar wa ....
heheh..
jenuh menunggeng...nih aje hasilnya?
(jangan lupa..bateri kamera hampir habis....huhu) 
dan seterusnya adalah sketsa sengal wa...
sila layan dengan semangat patrotik...






ok...
sebenarnya wa sendiri tatau yang setiap moment nih cikgu Gai punya keroje...
disnap dari jarak jauh...ala-ala paparazziiiii gituuuu..
cissshhh...
tapi wa suka je tokok tambah citer...
hahah...
(thank you tecer...gambo cantikkkkkk!!!!!..sama padan dengan modelnyer..pun cantikkk..hahah )
*terus pitam baca statement  model cantik?*
(en Ujang..jangan marah eh, ter'enterframe' muka en Ujang ....)

jom layan gambo di Air Terjun Lasir ini

dah ...
jom mandi
airnyer sejuk....
best...
(sambil pegang sabun lifebouy)
selesai kami mandi di sini
kami terus gerak ke Pengkalan Gawi...
maksudnya...tamatlah sudah percutian kami
(tak sempat ke Pulau Herba dek kesuntukan masa)
  

jatuh kalu...8 bulan la tak dapat bayar duit sewa rumah semata-mata nak ganti lense nih-kata en Ujang...
dalam perjalanan pulang
kami bergambo
pegang kamera
bergambo 
dan kamera dipegang..


dan juga 
sessi paksa-mereka-pandai-lukis-katun-lukis-atas-kertas-buat-kenangan
(sejujurnya...wa memang tak kenal sapa beliau yang tengah melukis itu)
sampai la sekarang...baru wa kenal...
(lambai dari jauh...yuhuuu...en Aloy...)


yeay...sudah hampir tiba Pengakalan Gawi
yeay...hampir ke alam hakiki...hari untuk gigih sambung pegi kije macam biasa..
mmmmmm....(terus lemah dan lemau?)

sempat menyaksikan 
matahari di balik awan...
gambo nih...wa guna henpon
sebab bateri  kamera dah mula tunjuk warna merah..blink...blink...
huhu....(nanges balik)


selamat mendarat
Alhamdullilah 
selamat sampai semua...
masing-masing menuju ke kenderaan sendiri...
dan kami singgah di

sini
makan keropok
minum petang
dan borak sana sini
sampailaaaa...

malam baru sedar nak balik???
haisshhh...
ehh..eh...bateri kamera wa masih boleh digunakan???
ehhhh...sangat ajaib...!!!
heheheh
(peluk erat bateri kamera wa)

gitu la serba sedikit kisah aktiviti wa di Tasik kenyir ini
dengan mereka yang baru wa jumpa
dan baru wa kenal


sessi bergambar dalam kenangan...
tunggu eh.....
ada Part 6-yang terakhir
...tak de la sampai part 9 ...
cukup-cukup aaa....
(sambil pegang henpon belek-belek ada lagi tak gambo tak transfer..)

17 comments:

Chawanna Na said...

Akak, ni yg package trip fotography ke kenyir yg dlm fb tu ke? adoi bestnye.bapa rm?

Anash said...

Chawanna Na,
ha a...
derang akan buat lagi trip 03
tatau bila
rm aritu dlm 390/person all in
makan & boathouse
santaiiiiii sangat

Biqque said...

wah boat tu bleh sampai sedekat itu kat air terjun? gile best!

akak join group ni mmg kenal ke tak diorang ni kak? mcm best gak ek sesi photog camni :)

Anash said...

Biqque,
akak kenal rapat seorang aje..kawan akak . Dia yg beriya-iya ajak akak.
Yang lenlain tak kenal sampai la di boathouse...Ujang tuh sebab dah terkenal...hehe

best...nak join???

Dr Singa said...

wa ternganga nengok lensa maha dahsat itu!!!

Anash said...

DrSinga,
sila tutup molot itu dengan kadar segera..

MasZuber said...

wahhhh

rm390 all in???

BESTNYE!!!!!!

JOM LA KITE RAMAI2 WEHHHHHH....

Anash said...

Maszuber,
sungguh ke nak nih?
akak roger2 kalau tarikh cun utk kita sume??

Dinas Aldi said...

Akak pensam tengok ayaq terjun yg sangat cantik tu. Pensam. Cantik sangat, subhanallah..Bukan ayaq terjun saja but the whole experience, best la.. *nanges nak ikot tapi dah terlepaih*

Henry Fox said...

jom kita pi ramai2 nak???

Janggel / Rain said...

Wow 1!

Wow 2!- betol ke john yg ngajak tu? Hahaha

zila said...

Hahaha..lawak la yg dialog2 tu..hahah. Opismate sypun plan nk gi ramai2 bln 9 nih. Selesa tak akak?? mlm2 tido ada nyamuk tak?

Anash said...

kak dinas,
ada trip lagi...katanya 28-30 june 2013...nak tak???
(anash mungkin tak join sebab ada hal masa tuh...huhu)

John,
iya ker???
sudi ker mandi air tasik???

Anash said...

Janggel,
wow 1 : apa dia?
wow 2 :betul la tu kott?

Zila,
opismate pergi, zilla tak join?
selesa taraf akak boleh terima lagi
tapi tatau la kalau org lain..
mlm TIADA nyamuk...
mlm mendamaikan...

Lavender said...

Tasik Kenyir memang sangat indah & lubuk bagi hantu pancing =)

Anash said...

Lavender,
tidak dinafikan
sapa hantu alam sekitar pun suka gak di sini...
hehe

Time Traveller said...

xde photo ikan ke kak anash hahaah :P