Thursday, August 18, 2011

Nak Jadi Kedekut

"alooo na...17hb nih free tak? meh makan kat Kelang..."
"aaa??? Kelang??? alahai...tak pandai nyer teman nak ke sana...teman suke bebeno sesat..."
(padahal ko keje Shah Alam aje...alasan tidak membina minda langsung)

Wa pun tanya dengan uncle GoogleMap...
ooo...lalu jalan persiaran Sultan Ibrahim, Jalan Pasar, Jalan..etc..etc...
lantas wa hafal nama jalan.....

Teori tak semestinya sama bila wat praktikal...
Jalan Pasar tak jumpa...Jalan persiaran Sultan Ibrahim pun tak jumpa....
end -up wa suka-suki wat U-turn ikut sedap hati wa aje...
(walaupun dalam paru-paru wa...dah rasa semput dan panik ...mana le hotel nih...ada yang berbuka posa dalam kete laaa...waaa....tak sukee..tak sukee..)

tapi sebabkan niat wa baik...sudah pasang awal-awal sebaik kuar dari Shah Alam...
"sahaja aku berposa...eh..silappp ...wa nak gi berbuka posa dengan alumni sekolah dan juga nak merai anak-anak yatim sekali bersama kelab oddesy m'sia..semoga perjalanan wa selamat..."


Ngam-ngam wa jumpa itu hotel, sempat sambar air teh seminit selepas waktu berbuka ...
sila minum air panas..iye..jangan ngada nak teguk air sejuk...




..sempat rembat kek...




suasana di majlis berbuka posa...


orang lain bawak anak


wa bawak anak mata, anak tekak dan anak cacing yang ramai sekali...



..sessi begamba..


of-kos wa tak de dalam gamba itu...




balik lalu Federal Highway..nampak plak cahaya kaler merah, biru, putih...


oooo..I-City Shah Alam....




wa tak pernah masuk...


dok tepi hiway, dok hambek gamba




..nak masuk katanya kena bayar...


wa kan kedekut...tepi jalan pun jadi le .....




dan balik dari makan ..terus makan ubat di pejabat..



dah nampak hanger baju kat pc...maknanya wa ada bawak spare baju kalau-kalau kena 'berkampung-rumah-tangga' di pejabat...



sikit lagi kalau bawak lemari baju....alamat tak yah le wa bayar sewa bilik...



wa tido je kat opis...



....jimat pun jimat...



weh!!! agak-agak le kalau kedekut pun...

Konggg...kongggg...konnnggg...

batuk tak elok lagi nih....






















4 comments:

masMZ said...

Anash,

Pe kata hari keje pindah dok opis, ujung minggu balik kampung, memang jimat! :p

Anash said...

masMZ,
aaaa...idea menarik!!
best aaa berkawan dengan orang yang bijak bistari nih...
tak pernah terpikir selama ini...

gadisBunga said...

setuju dgn masMZ. better gitu dari terkejar2. tapi kalau samggup, no hal je. :D

Anash said...

hahaha...
sungguh la korang bedua bergeliga...
gB, kalau sanggup kedekut, sume no hal..heheh