Wednesday, July 27, 2011

Kuching-Episod Suker Jugak

Semalam melalui jalan darat..
kali nih melalui jalan sungai plak...
Bayar limaploh sen, tak sempat nak pasang kekuda nak duduk comel-comel ayu dalam bot, dah pun sampai seberang tebing sungai...




Ada jiran tetangga wat 'open house' sempena nak raya nih...


....iye???


belasahhh je la makan....wa suke je yang bab-bab ada pree ..nak plak bab makan dan pemakanan...suke, suke,suke




tatau plak ade nama setiap kek lapis di sini...



wa makan hampir sume jenis kek lapis...sampai dah tak hengat yang mana satu nak beli...


Kejab-kejab rasa yang warna kuning...


Kejab-kejab telan yang warna itam belang ijau,


Kejab-kejab mencekik yang warna pepel,


Kejab-kejab makan yang ada rasa buah,


Kejab-kejab cubit yang ada warna pink,


Boleh muntah pelangi sebab lebih 7 warna kek lapis wa telan...



kat depan kedai nih plak jual ikan terubuk masin.


Wa jenis malas masak, so, tak de le heran nak beli....


Nengok je .....


ada 3 jenis kotak...manakah anda akan pilih?


A: Kotak ada plastik logo 'Kek lapis'


B: kotak yang sedang dipegang oleh sibaju merah


C:kotak warna kuning depan si baju merah


Wa pilih C...sebab kotak A ada kek lapis aje, Kotak B plak ada ikan terubuk masin...
Kotak C adalah duit depa dapat hasil jualan ikan terubuk masin...giler masyukkkk....
(wa kan mata duitan...)



dah abis beli barang, wa termenung memikirkan nasib pas nih...


sebab petang nanti masa meeting, pasti kena lipat jadi kek lapis oleh pihak klien....


tu sebab wa layan beli kek lapis dulu...karang bila dah kena 'tiaw' dengan pihak klien, ilang mood gembira nak shopping, betul tak?


betul aje laaaa....


"bergembira dulu, berduka kendian"...





Pakcik yang ambik tambang wa limaposen ini...




Selepas meeting itu, wa balik hotel, kemas-kemas apa patut...


Sambil nengok tingkap hotel...




nampak memacam jenis pengangkutan air lalu...


sibuk gak sungai Rejang ..
Agak-agak kapal selam pun ada kot...cuma tatau je sebab tak nampak atas sungai nih..



...ada plak perahu naga...huiyooo...


zoom skett...




...wa suke....



dok perhatikan matahari nak turun...



..sikit demi sikit...



...perhatian tertumpu pada langit.....



....apa yang perlu wa katakan....


terbukti kekuasaan Allah yang maha Esa....


Cantik sangat ...damai dan tenang sahaja wa rasa masa nih...


Kena marah, kena perli, kena 'sound', kena 'tembak' masa meeting ilang gitu saja....





Gitu le kisah wa dan kawan pejabat wa di negeri orang lain....
Ntah-ntah nih kali terakhir wa ke Kuching sebab pas nih mungkin wa susah nak dilepaskan 'terbang' ke sini...wa kan 'anak kesayangan' pihak pengurusan pejabat....

Ko duduk diam-diam je kat opis, udah...































2 comments:

gadisBunga said...

indahnya sunset.

indah juge kek lapis tu. walaweh...heavennn....

Anash said...

gB
betul ..kedua-duanya indah-indah belaka...
kek lapis = perut lapis jua...(haha)