Wednesday, July 9, 2014

Masjid Shah Alam-TeratakGLAMRaya-KL-Nilai


Assalamualaikum.
nih kisah wa terjah beberapa tempat dalam sehari.
pada 5 Julai 2014, seawal pagi wa ke Stadium Shah Alam..


melihat ada latihan kawat kaki
bulan puasa nih
bukan alasan untuk mereka
kalau wa? ...tak sanggup kot?
sapa tak tahu mana stadium tertutup?
tuh..belah kanan tuh...
nanti wa nak terjah sana..bukan sekarang...
nanti...
buat sementara waktu..jom kita terjah di sini
memanjangkan langkah ke Masjid Shah Alam
ada apa?
ada karnival jugak ker?



ada ceramah agama untuk bebudak sekolah menengah
sorry ..gambar senget..
hehehe
wa masuk untuk tumpang solat sunat sahaja..
dengar ceramah agama sipi sipi buat pedoman


wa cuba-cuba bermain dengan kamera
berjalan di perkarangan masjid ini


papantanda yang perlu ditukar
wa cadangkan je

Jam 9.30 pagi..wa bertolak ke stadium tertutup
haiii...ramainyer?
setelah ber'wasap-wasap' dengan retis blogger ie hapiz...
kami kami berjalan-jalan di sini
*retis?* hahahahah..sukati wa la
ada nih
tudung
wa belasah tangkap gambar sana sini
baru perasan
nih booth Awal Ashaari
laa
tapi beliau belum sampai lagi masa nih

 ramai para wanita yang datang
barangan pun banyak ke arah wanita
eh..
ada jugak baju untuk lelaki..tapi agak sedikit

keciwa rasanya body-guard wa ketika ini
kikiki
belek mana yang ada katanya

 lagi suasana ketika jam 10.30 pagi
masih boleh nampak lantai...
tunggu la selepas jam 12 tengahari...kompom sesak hoitt!!!

 wa ke sini untuk beri sokongan kawan opis wa yang berniaga
untungla mereka dapat booth pertama dari pintu masuk utama
biskut raya beliau memang sedap.
begitu juga cake-in-jar
dan tudung pun tidak kurang menariknya

kata ada artis? iye?
mana?
mmm...nih yang sempat wa jumpa

 pandangan belakang badan Awal Ashaari
heheh..
manakala

 ketua pengurus projek merangkap CEO projek teratak GLAM raya 2014 - Hanis Zalika...nun berada di atas sana
dengan muka agak cuak melihat makin ramai orang datang membanjiri stadium ini
mungkin tak sangka dengan sambutan sebegini rupa?
agak je...wa manade tau hal-hal event nih



dan artis nih
sapa tak kenal...memang saja laaaa....
dengan beliau je la wa sempat bergambar sebab beliau tak kekwat
ahahahahahhahahahahaha.....

untuk gambar yang lagi banyak semasa kami di Stadium Tertutup, boleh layari di SINI

selepas bersesak-sesat dalam Stadium, wa dan Janggel pergi negeri China
dah sampai Beijing, China
hahahaah



wa ke Plaza Law Yat (betul ke ejaan tu? lantak aaa)
saja cuci mata
sambil wa pi beli bateri henpon baru untuk ganti yang lama dah semput nyawa itu

 sempat melihat sana sini
mereka-mereka membuat kije
aaa....best betul bila jadi co-pilot
(rasa nak lelap je tido bior Janggel penat-penat-gigih drive ke KL)

balik dari KL, sebelum ambik kete wa yang park di kawasan Stadium, jwa cuba masuk Stadium Melawati...lagi dasyat jem manusia!!!!
beratur panjang semata hendak masuk?
ok...wa blah...malas nak join the crowd
(motif nak masuk kali ke dua? ko dah kenapa? )
wa ke?

 Nilai Medical Centre...
melihat anak buah yang dah sihat dari demam denggi
dah boleh keluar dari wad
Alhamdullilah

dan selepas itu, wa balik rumah
selepas singgah di pasar ramadhan
(iya, wa malas masak-eh, ada ker dapur kat rumah?)

Begitu la kisah wa seharian
menarik?
tak punnnn....


 di kala wa melihat suasana ini
peminat biduanita digegarkan dengan berita kematian Dato' Syarifah Aini
dan wa juga dikejutkan dengan
berita kematian ayahanda kawan wa di Terengganu
tak akan dengar lagi ayat dari beliau "marilah selalu sini...nengok pokcik"
tak dengar lagi suara arwah mengajar mengaji dengan bebudak pepagi-pagian depan rumah
tak akan wa nampak senyum beliau takala wa pijak tangga rumah untuk bermalam di situ 
dear my friend..be strong...I feel you... 

wa pernah buat kije gile masa wa sangat-sangat stress dengan kije
pada tahun 2004(lebih kurang kot? lupa).
wa beli tiket kapalterbang selai pegi balik KL-KT-KL
satu malam tido rumah kawan wa di Terengganu
dan esok petangnya wa balik KL.
semata nak jauhkan diri sebentar dari KL
memang arwah ayah kawan wa sangat pelik tengok wa
"dah bakpo kejap sangat mari sini?"
hehehe ..saja je pakcik..wa jawab sengeh-sengeh sambil seret beg baju dan berplastik kepok keping.


ramai dah meninggalkan kita
menuju ke alam yang kekal
kita yang hidup nih...
sedar tak? amalan tu banyak ker dah?

selagi landasan lurus kita betul-betul lurus
selagi istiqomah kita masih kukuh
selagi ada sifat-sifat baik terbenih dalam jiwa

 maka..warnailah pakaian takwa kita

wa sempat melihat gelagat manusia
sepanjang berada di 4 tempat yang berbeza.
Masjid Shah Alam-Stadium Tertutup-Plaza Law Yatt-Nilai Medical Centre
ada yang kasar, biadap dan gelojoh
ada yang tenang, simpati dan ramah


 letih jugak berjalan rupanya
semak?
janji selesa

anda tak nak semak?
nanti gatal badan?
anda kasta tinggi?
ok...beralaskan tembok konkrit pun best jugak

hai..panjangnyer melalut
heheheh

metro-26 Jun 2014 ker? 27 Jun 2014?
akhir kata
salam perantauan dari kami
hahahahahahaha


16 comments:

Miss said...

wow!..akak pun retis gak..kuar paper gitew hehe!!
masjid shah alam dekat beno ngan umah den...
best jugak Glam raye tu ek tapi tak seramai time kat Vendeur Festival ritu kan

Hafiz Yusof said...

Takziah dari saya diatas kehilangan pokcik akak..saya memahami kesedihan akak tu sbb sy pun br kehilangan pakcik semnggu seblom puasa ari tu..mmg terasa kehilangan smpai raya ni tak tau nak tuju rumah sapa dah...#sedih..

wahhhh...
untungnya akak dapat bergambar ngan retis...akak pun apa kurangnya..retis paper tu..lagi fofular...hihihi..

Ren said...

Akak, gambo senget tu memang dah tak reti nak tegakkan ke?

Retis sangat

John | Kaki Berangan said...

Akak, gambo senget tu memang dah tak reti nak tegakkan ke?

Retis sangat

Dr Singa said...

nak otogerap!!!

santek gambau senja tu!

mrs.smile said...

akak pun retis gak..nak otograp gak di sampul duit raya hehehe

rupanya kalau dtg awal pagi crowd takde lah ramai sangat..kawan mrs dapat rembat baju murah2 kat situ, mrs tengok aje dari jauh, sedih kan!


Anash said...

Miss,
rumah berhampiran masjid Shah Alam? beruntungnya..leh dengar kuliah agama...

kawan akak pun ada jugak bagitau Vendeur festival lagi sesak...rupanya.

akak bukan retis. akak tumpang popularity org lain. kiki

hi dik. TQ drop comment.

Anash said...

Hafiz,
sokabar je..hahaha..bukan majalah.

mmm...nih pun akak tatau apa plan family utk beraya sejak mak tak de..

lain rasanya bila 'kosong'.

huhu

Anash said...

Ren,
tak reti
ok bai

Anash said...

John,
nih apa kopipes?
tak reti
ok bai

Anash said...

Dr Singa,
nah otograft wa!
(sain atas tisu)

gambo pagi tuh..heheh
tq
(lap kamera lagi)

Anash said...

mrs smile,
akak bukan retis..huhu
percayalah

(cari sampul raya kosong nak bagi)

murah? alahai...akak nih satu hapah pun tak beli masa tu

MasZuber said...

tu dia... sana sini masuk surat kabor haa..

bangga kenal kakak coco

wink wink

Anash said...

MasZuber,
ehem..ehem...
bangga gak kenal mas
kikiki

*sambil kenyit mata 8 kali*

Dinas Aldi said...

Seperti biasa, entrimu masuk ke jiwaku, dik :)

Anash said...

kak Dinas,

yeaaa..akak komen
yeaaa....yahooo

*heheh*