Tuesday, April 15, 2014

RoyalBelum - Mukadimmah

Assalamualaikum buat semua pembaca berita blog ini
lagi sekali...kami bercuti dalam negara
aritu dah tengok Gajah mandi di Kuala Gandah
kali nih nak tengok binatang lain pulak...
*kami memang cepat rasa tak puashati*

campak susun beg dalam bonet kete
dan menuju ke tempat yang telah dicadangkan


dengan keluarga

kami kami kami menyusuri tasik ini


jangan harap la ada 'line' di sini
terputus hubungan alam telekomunikasi seketika


so? nak buat apa?
*gigil tangan tak boleh tengok FB, Wasap, Tweet, apatah lagi updet blog?*


maka masa inilah kita mencari kawan 
yang ada bersama
berkenalan
dan berbual mesra


menghargai kewujudan setengah bunga / alam yang hampir pupus


melihat seni binaan yang mudah dari bahan alam sekitar

tanpa mesin basuh baju...penggunaan air di sini tidak perlu risau adanya catuan air


rasa-rasanya buluh ini tahan berapa lama?


melihat pokok yang tinggi dan besar
*bape la usianya?*

jangan gatal tangan bawak joran ke sini

2 hari, 1 malam. kami di sini


gigih wa anta kasut nih jahit jelujur di tapak
demi untuk buat janggel jungle trekking
wa pakai sekali je
pastu...

wa belasah pakai selipar ini.masuk hutan
hahaha.
*selipar arwah mak yang sangat selesa*


no pain no gain
kata orang Jawa
(abaikan tapak kaki yang kasar itu)
mendapat 'lovebite' dari pakcik pacat
wa pasrah
*kompom pakcik pacat tu demam kepialu sebab dapat darah yang tinggi kadar toksid*
.
..
.
BUT HEIIIIIIIII!!!!!!
don't spoil your getaway-back-to-nature-holidays
just because that 'pakcik pacat'
(sambil jeling celah beg kot ada yang ikut balik)
  

enjoy the tranquility
activate your skills


dengan bantuan ini 

setiap detik terselitnya  moment indah


no matter how old you are
no matter if you wear 'hello kitty'

the more the merrier


iya
Travelholicawsome & Friends' trip to Taman Negeri Royal Belum, Grik, Perak
stay tune for the next episode
*ok..dah kenapa wa nulis entry guna bahasa omputih?*

meh wa bagi link blogger yang buat bedeo..
best weh!!! nyesal kalau sapa tak tengok...

sila ketip..eh..klik di SINI 
sementara itu..biarlah wa mencari lagi gambar wa yang cun 
untuk ditepek di entry yang akan datang
*tutup jerawat kat idung dengan plaster*
hehehe...

..

24 comments:

gadisBunga™ said...

lovely.

kakak memang pandai buat entry.

sweet ka tang kupu kupu yang ramai tu. heheh~

Jea Mohamad said...

Cantik gambo2!

Happy traveling!!

Hang Dhamin said...

pergh dah keluar teaser. Like sebab baru scroll 3 gambar dah keluar muka saya. hahaha.

ni excited nak update jugak nie. kekuatan marilah !

Dr Singa said...

ha ah lah..
akak Coco ni..
pandai sangat mengolah ayat..


kalau lah ada kat celah beg tu.. membiak pulak nanti kat rumah...habis laaa

Dr Singa said...

waalaikum salam...

Ely Hasrul said...

Naseb saya kuar kat gambo pertama a hahahhahahah

mrs.smile said...

yeeaayy entry mukadimah dah keluar! tak sabar tunggu next entry...mohon semangat rajin akak sampai utk update :P

agak2 request friend kat fb ada tak nak layan?? hehehe

Ren said...

Mana muka saya? AWAS!

shah_rule said...

dah start dah refering link... haha

nak buat entry baru la, utk extra feeling refer blog ini..

haha

Kay said...

akak dapat tgk pakma kembang tak? kami tak dapat... nak pergi lg sekali rasa, sbb nak tengok pakma kembang je...

Anash said...

gB,
entry biasa. tepek gamba yg lebih.
kiki
tq.

Jea Mohammad,
thank you
same goes back to you too

Hang Dhamin.
tunggu..byk lagi gambo yg bakal ditepek di sini...bertabahlah

haha..ayuh kita updet secara ramai2...

Anash said...

DrSinga,
haish..jgn la puji lambung2
i is malu
hahaha

apa? beranak pinak pakcik pacat tu?
(tendang kuar beg celup cepat2 dalam baldi )


Ely,
Iyaaaaa...anda org pertama muncul dalam entry nih.
bangga tak???

mrs smile,
tengah ada mood bole la updet.
sabar eh

jab? apakenama request dalam FB?

Anash said...

Janggel,
nih mesti tgk blog akak sambil lalu...

muka dia ada tapi dia sendiri tak nampak?

kbai

Shah-rule,
extra feeling link disini?
adoiii..apa yg extra tu?
cepat..pi updet cepat. akak nak linkblog je nih...

Kay,
pakma satu dah kering, ada 2-3 yang masih kudup...tak kembang..huhu

siti zuliana zul'azni said...

Hehe..^_^ waiting for next episode..

Chawanna Na said...

suka entry ni..rugi sapa tak ikut..jom ke landen kite..mana HD? jom HD jommmmm ahahahah

Anash said...

siti zuliana zul'azni,

sabar eh...
selamat berkenalan!!!

hehe


Chawanna Na,

i also suka you tau..
hehe..memang rugi sapa tak ikut
landen?

kat ne landen tuh?

(tolak HD)

Sobri Yaacob said...

wah royal belum.. nice..
lpas nu nak pergi lagi.. cantik pemandnagan yg rama2 tu..
yg batu2 atas batu nature or angkat sendiri..nampak unik plak..

Lily Riani said...

kan dah kata, gambar yang ada meaning yang mendalam aka je kan kan kan kan....

chup! akak dapat shot loncat frozen tunggang terbalik tuh!!!!

siti zuliana zul'azni said...

Hehe..ok akk..^_^ selamat berkenalan..(sambil shake hand)

Anash said...

Sobri Yaacob,
Royal Belum hutan yang cantik.
Rama-rama tu hinggap banyak pulak masa kami nak balik ke jeti

Batu tu disusun oleh krew BOA..katanya berbulan jugak tiada siapa yang berani usik..hehe

selamat singgah utk komen


Lily,
1000 words in a picture

malas nak karang panjang2.

moment tu pun memang tak sangka dapat capture..hahah


Zuliana,

ok
ok..lamanya shake hand
heheh

siti zuliana zul'azni said...

Hehe..nervous tu akk..tu yg lame tu..xpon terpegun tngok akk cantik sangat..terkedu rase..^_^

Anash said...

Zuliana,
eerrrr...akak cantik?

(terus tido senyum sambil berangan nak jadi macam tyra bank model US )

kiki..adik silap orang nih...


Muhammad Khairuddin Lim said...

Wah..nice entri.. Gambar2 pun unik

Anash said...

Muhammad Khairuddin Lim,
thanks
gambar ikut citarasa sendiri ..kiki