Wednesday, April 20, 2011

Selamat Ari Rabu

Semalam ade perbincangan dengan pihak kementerian.
.
Wa datang dengan 'team' wa mewakili pihak media..err..pihak pejabat.
.
3petang kuar opis, 10.30 malam balik opis (peehh..gigih la ko...)
.
bukan nak citer wa nih kuat keje...no..no...apatah lagi nak canang satu donia wa pandai wat keje..
.
nak citer yang semalam merupakan hari yang otak dan badan wa perlu mengunapakai software bernama "take-a-break"


dari tingkap rumah...leh nampak sempadan negara antara Sudan dan Algeria....
banyyyyaaaakkkk la ko nyer 'international'....
dok sempadan Negeri Sembilan, heboh plak kata Sudan...nak sangat ke ?
(jab...Sudan nih jiran Algeria ke???...)
See...how my head been brainless all the sudden???



bila wa gantung balik langsir nih, teringat kali pertama wa masuk rumah ini tahun 2004.


Terkulat-kulat nak cari langsir tutup sliding door nih...memang ada kain batik kat rumah tapi macam tak kena je dengan konsep 'moden-ID-futurelistic' yang wa nak ketengahkan dalam rumah ...


giler belagak ko...


padahal...tahun pertama, satu perabot pun ko tak mampu beli....


kawan-kawan datang dok bersila atas tikar mengkuang.


Akhirnya kawan-kawan pakat tak mo datang lagi dah...


kebas bontot kata deme........





Walaupun sejak itu kawan-kawan tak mo datang rumah dan wa selalu bawak diri jenjalan sensorang .... wa tak kisah...dan wa tak rasa kecik ati...sebab wa hanya pilih kawan yang berkualiti dari kuantiti...

jab...

nih citer pasal kawan? or pasal rumah? or pasal keje? or pasal Sudan?

Again...

I NEED A BREAKKKKKKKKKKKKKKKKKK....(huhu....)

(sambil membelek paspot wa yang masih bersih tanpa diraba oleh pihak imigresen negara lain..)

2 comments:

Uncle Lee said...

Hi Anash, da lama saya ta'dengar tu tikar mengkuang. Ada jual lagi ke?
When I was very young I slept on one.
I like your curtain, very nice colours.
You stay easy, get your batteries recharged....
And keep a song in your heart.
Lee.

Anash said...

Hi Uncle Lee
tikar mengkuang tuh dah jarang dijual..saya beli pun di Pasar Pagi Kota Belut, Sabah..(2008), punya la mahal tapi sangat saya suka..
Thanks for liking the 'not-new' curtain..hehe
and thanks for dropping by