Friday, April 29, 2011

Cuti Hari Pekerja

"Kami nak gi jalan2 hujung minggu nih...cuti 3 hari ...bestt..."


"Dah plan nak ke pantai timur makan sotong celup tepong...besstt.."


"Tiket dah beli 2 bulan lepas...memang tunggu cuti Hari Pekerja...bestttt.."


"Mak ikut adik pegi rombongan ke Lake Town Resort hujung minggu nih...babaii..."


"Aku ke rumah mak mertua aa...ada kenduri kahwin..tata..."


"10 hari je kami nak dok di Hawaiii...sukee..sukeee.."







wa....??



..masih belum ada plan...paling besh...dok rumah kat Bangi...



tu aje? ek eleeee...

sebabkan tak de plan nak cuti 2 hari nih...wa saja-saja mengimbau kenangan silam gi Top of ..eh...Tip of Borneo, Sabah...



tempat pertemuan 2 laut ie Laut Cina Selatan dengan Laut Sulu...


2007 wa datang sini..sambil-sambil kena keje (outstation ) di Tamparuli..



..cantik plak pondok kayu nih...




..err..rasa design nih wa lagi suke..ada pangkin ..


nak wat blue print plan for my kebun in Melaka laaa........




Another rumah bumbung dan dinding nipah....





rambang bijik mata nak pilih mana untuk beli n simpan kat ghumah...


I like shellsssssssssssssssssssss esp seashellssssssssssssssssssssss......




nih wa sempat dok sebelah penjual shells...


baru wa perasan bila belek gambar nih lama2...


Baju kurung lain dengan corak kain


dan


baru hari nih wa perasan.....


that the slippars she was wearing was not the same pair.


Gosh..nape wa tak perasan all this while...




Tahu...cuma selipar...


but


just an indicator that she's not financially strong as you are...


so, be bless for what you have and what you get...


dan jangan nak mengeluh aje...



purposed my face been marked with black?


saja tak mo interframe dlm blog nih


hehe...(saya seorang pemalu)







Setiap hari kita diduga


Ari nih wa diduga untuk isi e-filling untuk cukai pendapatan 2010.


eh


betul laaa... 5 menet je isi


eh


betul keee...??? dapat balik duit yang terlebih dibayar untuk cukai???


back to the original plan...cuti hari pekerja wa dok rumah aje

sekian terima kasih....

2 comments:

Uncle Lee said...

Hello Anash, I love your humour and the way you write.
Even though bahasa saya sebelum Merdeka, I boleh faham 34% ha ha I enjoyed reading.

Wow! I suka the place you going, South China Sea location....maybe go pick sea shells from the sea shore.
The pics here are really beautiful.....
I have always love these nipah house.
I ikut you boleh? I have not seen, been to the seaside 25 years!

You have a great time....jangan lupa suntan lotion and your designer sunglasses, ha ha.
Lee.

Anash said...

HI Uncle Lee
hehe
glad you enjoy reading my blog.
25 years is way too long for you not to have the sea sand underneath your feet...
jom kalau nak ikut (itupun kalau my bos lepaskan i bercuti...huhu)
Thanks...