Wednesday, February 1, 2017

Summary : SAPPORO dan TOKYO


seperti yang dijanjikan tempohari...mempersembahkan summary entry throwback trip kami ke Jepun.
(apa daaa bahasa sume ko campur aduk ...rosak bahasa )
Diam tak diam genap setahun rupanya trip nih
terasa2 lagi tekak nih tertelan snow di sana
eh?

ada apa di Sapporo?

yang kami beriya iya sangat ???


dari melihat daun kering gugur di Tokyo...
kami jejak bersama 

memijak lantai konkrit yang sejuk
dan


memijak salji gebus mulus  

sila sediakan kasut yang multi tasking
habis  dilanyak  guna naik bukit Tabur, Gunung Kinabalu... 
   wa bawak pula ke sini
eh baru perasan..kasut nih berjasa rupanya...banyak tempat telah dijelajahi
(terus peluk kasut )



nih pinjam dari kawan baik
tak beli
#budgetketat
err


sempat merasa minum ini sambil perhatikan mereka melintas jalan di Tokyo
Shibuya Crossing yang amat dikenali


pabila salah seorang dari kami ada apps hp tulisan jepun
demi mencari kedai sewa kereta
beliau turut membantu
(abaikan gambar skrin saver muka sapa ntah tuu)


tak sia-sia perkenalan kami dengan mereka circa 2013 masih boleh jalinkan uhkhuwah yang berkekalan
hai Pon dan Joy


dan uhkhuwah dipanjangkan 
Pae berkenalan dengan Joy


manakala kami berkenalan dengan Yuka
orang rumah Pon
iya...wa hadiahkan baju kurung baru (yang wa tak leh pakai..cis lemak nihhh)
kepada beliau
comellllnya lahaiii


mereka mencari kami setibanya kami di Sapporo


siap dilukiskan pula ini
dan diberikan pada kami
hahahahaha
semangat patrotik terselah 

ahli trip paling muda
Zafran
sibuk 'meraba' peta jalan di Sapporo

tidak banyak berkata-kata
Zafran ikut sahaja
hehehehe


dan kakak Zafran
BFF wa
heheh


sentiasa ligat sana sini
kids will always be kids


membuatkan wa merasa tambah muda dengan beliau
(padahal.....)

dengan seorang lagi ahli jemaah
Masmz...yang tak yah pertikaikan kegigihan menembak gambar
dah macam reporter dah beliau


dan Pae..selaku pemandu yang gigih
sepanjang masa steering kereta dia yang pegang
ko mampu?


derang berdua nih tak yah nak diperkenalkan
dah kenal kannnn?????
Janggeltrekker dan John...
dabel J , bukan?

dan juga pasangan travel Chawan dan Na
inilah kumpulan kami


geng yang boleh diajak kena bahan
kena keji
kena caci
kena perli
dah kena..pe?


tapi masih boleh makan damai bersama
lapar cepat kalau suasana sejuk cenggini


itulah kisah kami
dan wa?

bersedialah dengan lambakan gambar OOTD wa 
OOTD??? 


dimulai dengan persis budget macam che Ta


kendian ..nih gaya orang tak de tulang belakang..nak paut kat tiang


persis professional sledge...
ada gaya kan???

di Mild Seven's Biei.... 
acah acah jadi beruang kutub



'kak..pandang kanan kak..."


terus jadi camera-tak-shy
hahahahah
keliling paparazzi kan???



acah acah lagi merenung masa depan tengok bawah...
kali ni di Metropolitan Building, Tokyo



whatever...janji muka wa nampak putih di celah2 salji
hilang jerawat
hahaha




diperhatikan dan dipaparazzi kan oleh masmz
cekap tul la dia nih
macam2 gaya dia dapat rakamkan


tidak kurang hebat juga paparazzi Chawan
iya kami gembira sejuk di sini


melihat permandangan yang tiada di Malaysia

menghayati keindahan negara luar


merasai kesejukan 
sunyi je nampak pokok tu?



aaahhhh..tak kesah lah
janji dapat main sledge nih
jerit kuat2
kuar asap dari molot
hahahahah


so..ada apa di sini?
tak de apa apa pun
sejukkk
tahyah la pi
hahahahaha


next trip ada kah?
2017?
tatau lagi la Aqilah...auntie coco nih dah tak kije haaa
mana nak cekau duit...

kisah kami boleh dirujuk kembali dari link ini :


yeaaa...dah abis utang entry Jepun 2016...
next kisah pula...
sabar eh






5 comments:

Ren said...

Wowow dah summary JAPAN!!!!
kbai *sambil lap habuk kat blog sendiri*

Dr Singa said...

pehh...siap letak link ..
rajinnyaaaaaaaa

Kay said...

tetiba rindu jepun jugakkk

gadisBunga™ said...

takde ape eh? okelah. kensel! :p-

Hafiz Yusof said...

wowwww....!

Pic Che Ta mmg win.....


Patut la cheta mcm dah suram je skrg ni...

ermmmm....hahahaha