Friday, March 31, 2017

Summary 2016

Macam tak percaya je kan...
kan..
kan...

yang blog nih masih ada yang nak baca?
heheheeh
Hai semua..

nampak sangat era sensasi blog dah hampir sejuk sejuk suam kuku 
ramai dah kurang update...

for me..i still here...
lambat nak update sebab masalah dalaman
*dalaman? iyela tu..padahal ko kedekut nak guna data internet*

Tajuk Summary 2016 tapi ko update 3 bulan lewat
hahah tak pe..this is for my own notes as well

Kemanakah percutian wa 2016? 



dimulai dengan trip mega..hamboi..awal tahun dah mega-mega bagai
22 Jan 2016 kami ke Sapporo & Tokyo, Jepun.
ada entrynya..pi la tengok balik klu rajin



diikuti cuti pendek-adhoc di Tawau pada 8 April 2016,
mengadap abang kawasan ie Janggeltrekker yang dok sana 
2 tahun diam tak diam beliau kije sana...
akhirnya beliau dah balik semenanjung  akhir tahun 2016..
kira..tindakan kami pi bercuti di pulau2 sana adalah tindakan terbaik 
hahahah


entry Tawau ada dalam blog...sila terjah
(di sini berkuburlah jam tangan wa menjadi tukun tiruan tambahan....nasib badan)




trip seterusnya ke selatanlah kita
Ikuti rombongan pihak persatuan staff di pejabat
bayar RM50 je sume dah termasuk yihaaa...murah kot?

sebahagian daripada lego lego yang ada di sana
panas huiiii
dan malam kami ada makan malam di hotel apa ntah depan AEON JB



cis dapat pulak adiah
hahahahah
meja ikea...
jadilah
Alhamdullilah


ke Pahang pula pada minggu seterusnya
23 April 2016
atas undangan membuat review Eight Acres...
bersama-sama John, Janggel, Masmz dan Aeman

a quick weekend breakaway.
ada entry tentangnya



29 Mei 2016-satu lagi mega trip
kali nih dengan teamDrSinga
ke Langkawi
eh
Sri Lanka daaa...
silap silap...heheh



penuh dengan drama yang ntah hapa-hapa
hahahaaa...
entry tentangnya belambak kuar tahun lepas.
sila terjah


bulan posa..opis rajin pulak buat pertandingan hias pejabat memasing
haish
tak sangka menang top 5
tu sebahagian barisan geng opismate sedepartment...
miss you guys and gals
huhuhuhu


dan pas posa mesti ada jamuan makan2 ketupat rendang di pejabat
kali nih division kami buat makan2...
dan lagi sekali wa kena jadi ajk dekorasi
ambik ko..doodlesatudinding wa lakarkan
hahahahahahaha
tak pe...my last contribution to the company
last?
mmmmm....



hari jadi wa...
bulan Ogos...
wa ke sini



saja nak merasa air RM50/cawan halus
hukhuk..
KL Helipad disebut-sebut selalu
oleh mereka mereka sebelum ini


satu lagi shortgetaway dalam negara
Duda Janda Baik, Pahang
kali ini acah-acah solo travel
ko berani la pi Pahang..setakat 45 minit memandu je...bole la kata solo travel
cuba ko ambik yang 45 minggu solo travel...gagah ke tak?
hahahahah
trip Janda Baik nih sebenarnya nak tenangkan pikiran dan lari jab dari hiruk pikuk kotaraya

tak..actually nak tenangkan pikiran tentang keputusan yang dah dibuat...
apa?
jab nanti citer



atas komen di tweeter kata "I.m in"...wa terjebak buat view untuk event ni
tak kenal pun sesiapa masa nih 
terpaksa keluarkan skill PR ko yang selama nih pendam duka lara ..eh?

heheheh


1 October 2016, menyaksikan mereka nih lompat dari KL Tower
mendapat Free Pass...wa dok sini berpanas
sila cari kembali entry nih tahun lepas...
hehe


minggu seterusnya
wa ke Station LRT Masjid Jamek, KL
tak buat review
nih saja saja sendiri nak sangat turun KL


mengetahui adanya event ini melalui Page Doodle dalam Facebook
wa sesaja menebeng (tau tak apa tu menebeng?)
wa sesaja lepak2 sini tengok ada artis tengah mendoodle...
tuuu
bukan artis nyanyi belakon tau
jangan salah faham
artis doodle


hujung hujung tahun memang tangan wa tetiba gatal menconteng
macam nih
dah nampak sangat ko banyak masa lapang 
kenapa?
kije opis dah tak banyak ke?
why? why???


lupa bulan berapa...
wa ke utara pulak
lagi...cuti dalam negara digiatkan ....
melihat ini


dan menyaksikan mereka naik ke pentas USM Penang
Tahniah Hapiz dan Sam
akhirnya abis jua Master korang
kalau tak...bernanah jugak la telinga wa sepanjang pengajian mereka...
asyik la ngadu...
"tak siap lagi report"
"ala..tak leh jumpa..sibuk..minggu test"
"arghh stress la group nih"
"rasa nak extend lagi satu semester"
"akak..tension nih..jom ngopi.."
"eee ada sale best la ..."
(ok yang last tu bukan tanda stress...)


dan kami pun lepak sini malam itu
persis mak tiri bawak anak-anak angkat
hahahahah



satu lagi trip sengal...ke Kelantan BALIK HARI
ko mampu?
kami dah buat
ahhahahaha...demi roti titab ini di Kopitiam Kita , Kota Bahru.


dan teh madu yang digembar gemburkan sedap dan popular
di Kelantan


dan tak sah jika tak ke sini


sapakah kami?
yang gigih beli tiket flight ke Kelantan awal pagi dan balik ambik flight malam?




opismate yang sengal
terus tutup department tu utk satu hari 
sebab dah sume pakat ambik cuti pi Kelantan hahahahhahahaha
sure bos nyesal pi luluskan cuti kami



trip mega ditutup dengan satu trip ke New Zealand
pada 10 November 2016
haaaa..entry nih satu pun tak buat lagi
kena termenung lama nak ingat balik kisah
kena tunggu ..mau makan bulan untuk share citer 
bersabarlah kalian 
  

acara sukan kampung anjuran pihak persatuan pejabat...yang terakhir wa ikuti
belum apa2 dah terkehel kaki masa main anak ayam ibu ayam dan musang
hahahahahahaahah ko nih sume mende tak boleh
faktor usia sangat dah nih


walaupun ada ahli terkehel, namun kumpulan kami dapat no 1
dapat la tunai dan hamper seketul
venue : Taman Botani Shah Alam



ada 3 mega trip rupanya : Jepun, SriLanka dan New Zealand / Australia
ingatkan macam rasa tak pi mana-mana pun tahun lepas...
hahah poyo la ko

yeap..hujung tahun nih akan mengubah 
sosio ekonomi dan kemasyarakatan wa
amboi




iya...I am leaving the office
after 10 solid years of working here
16 September 2006 - 16 September 2016....
and tendering 3 months notice..
I'm out by 15 December 2016



therefore...
receiving a lot of farewell lunchs/ dinners with them them and them



apa kisah wa seterusnya?
gambar tu macam dalam AF kena 'keluar' kan??
gimik je nih..
tapi bab keluar dari opis bukan gimik tau..

itulah kisah wa 2016..
tahun 2017?
adakah lebih menarik?

sabar menanti




17 comments:

SuzieLAWAti said...

balas komen wa.. yu cool poreber .. i like u..

semoga lebih indah menanti di masa akan datang dan seterus nya..

SuzieLAWAti said...

chop.. gila kuasa.. kenapa xde muka saya dalam tahun 2016 ..?... mana2.. ?!!.. muahahahahhahaaaa

zila@akulovetravel said...

Betul tu skrg org dh jarang update blog..nasib baik minat update blog saya masih ada..cuma xde cerita jer nak share..coming soon. Agaknya lah kan..sebab ada instagram bagai skrg ni org jarang dh nak blog...maybe lah.

Wahh...very the colorful 2016 ;)

This year ada trip mega x akak coconut ??

Emy Tak Kecik said...

baru update blog pasal langkawi n cilok pic akak. tgk gak xde entry baru. tup tup arini ada

skang kt rindu nak menebeng kat blog. rindu nak menaip ekekekekkkee

CIKU said...

ciku pun rajin nengok blog ni..hihi.pic pic pun jelas aje

Anash said...

suzilawa,
haip..mmg gile kuasa.
2016 tak de tepek muka jujie sebab tak kenal sapa jujie nih...
hahahahaha

Anash said...

zila@akulovetravel,
kan..perasan jugak ramai blogger dah mcm slow2 tak update dan beralih arah ke IG atau FB

tahun 2017 pun permulaan baru utk nak pi bercuti..
maka..tatau lagi sebab setakat bulan April nih..baru lepas Padang je
hahahahaahha

Anash said...

EmyTakKecik,
hahah hai dik lama tak bc komen dik di sini

ooo sila la cilok gambar janji ada creditname ..akak no hal

kena terjah jab lagi nak baca trip to Langkawi

Anash said...

CIKU,
alahai..tq dik sbb suka baca blog yg tak berapa nak ilmiah nih
gambar sedaya upaya nak share the best supaya tak sakit mata nengok..
heheh...

Hafiz Yusof said...

wahhhh....
Saya masih menjadi pembaca dan peminat tegar blog akak..
Melawak la bila baca part mengadu stress tu...
Bila di ingat kembali rs kelakar pun ada..
Apa pun..thanks kak coco sebab sudi teman kami di hari konvokesyen kami....
I also miss kwn2 yg kat opis lama....rindu bagat sama mereka....

Anash said...

hafiz,
kan
memang lawak apa korang tu kan student
hahaha
ala kalau ada kesempatan memang bole je temankan masa konvo

gadisBunga™ said...

DAH NAK MASUK BULAN EMPAT BARU NAK KUAR SUMMARY 2016! AYYOOMMAA SORRY BIG CAPS SEMUA!

Anash said...

gadisbunga,
hooitt...pehal nih caplock? marah ke?

ada la jugak entry..bandingkan orang tu?????
mmmmmm....??????
hahahahah

Kay said...

Ha ah. Lama rasa blog GB tak naik newsfeed.

Mana entry NZ? Nak berangan niii

Nieda ramly said...

Konvo USM bulan 10 kut...kita pun ada di siti tapi tak ada rezeki jumpa

Anash said...

Kay,
hahaha tunggu la..
makan berkurun nak up kisah NZ
bagi akak abiskan kisah pejabat
hehe

Anash said...

nieda ramly,
lahaii..iya ke?
patut bole jumpa kan?
bukan jodoh pertemuan ...maybe next time?