Wednesday, January 18, 2017

Summary : SRI LANKA

 Salam sejahtera ditujukan pada semua pembaca budiman yang sudi sangat menanti post entry dalam blog yang tak berapa nak meriah ini....
kan
tak de apa2 tetiba kuar summary sri lanka..

saja..nak share gambar akhir di sana sebelum kisah negara lain pula yang bakal wa postkan nanti.

ada apa dengan sri lanka?


ada laa..ladang teh ..
Nuwara Eliya

saujana hijau sana sini..
permandangan sepanjang perjalanan naik ketapi
dari Nuwara Eliya ke Ella 

di Nuwara Eliya-kebun sayur

Ella Rock , Ella
eh nih bukan Ella rocker tu...


sayup2 kelihatan pekerja di celah-celah rimbunan pokok teh

Safari Yala


Galle Light House

ni kat ne? dah lupa..tapi belah2 Tissamaharama kot...

safari yala..pada pagi hari sesudah subuh...


Nine Arch Bridge, Demodara

Stesen keretapi Nano Oya

"bang..balik rumah tau..yayang wasap tak jawab...anta sms tak balas...DM tepi tak baca...ngajuk ke?"
aci sedang call darling dia
di Tasik Gregory

single...dog
pantai di Negombo

duo...dogs
untungla ada pasangan kannnn ...
eh?
Grogery Lake


menanti dengan penuh pasti
bahawasanya
keretapi balik kampung 
akan tiba  kejab lagi


ada kalanya
ko kena kije lebih masa
lebih tenaga
lebih gigih
tapi
kurangkan keluh
sebab ada yang kerjayanya tidak 'se-nyaman'  
macam nih..ko gigih angkut cenggini dengan kadar gaji yang tidak setimpal?
dah..pi belajar bersungguh2...


wa dah sampai sini
(tolak aci tadi dok kat bangku 
hahahahahaah
jahatnya!!!!!



bila tengok mereka ini bekerja...
maka
tak reti bersyukurkah dengan apa yang kita ada
kita mampu
dan kita boleh

rezeki memasing adalah berbeza..
mana mungkin sama
macam kaki wa dengan kaki gajah..
mana sama..kannn????
(sapa brani kata kaki wa macam kaki gajah? haippppp!!!)

kaki yang sama jejak di pasir ini
Ahangama Bay - Silt Fishing


kadang-kadang
kaki perlu bernafas
(cabut kasut campak tepi pintu)
ok...stokin nih dah hilang sebelah selepas anta dobi kat kedai...
(kena pi Giant cari yang baru...ada lagi tak harga 99sen tu >???)


kami berjaya pijak rel keretapi di Nanu Oya

kami juga berjaya pijak rumput di Tasik Gregory
(selepas kejadian bunuh membunuh seekor pacat oleh pembunuh bersiri...sapa??)

kami juga berjaya sentuh peti surat tatau la berapa usianya, di Galle

pokok nih banyak kat tepi tembok di Fort of Galle


dan bunga di Nuwara Eliya adalah segar...
tempat nih memang sejuk
takkan berani pijak lantai rumah tanpa stokin


tatau la apa ke nama bunga nih
pakai hambek je gambar
haahhaha


di sebalik bunga munga ini....

ada kehidupan
ada harapan
ada kesinambungan warisan
Pantai Patanangalo, Safari Yala

apa erti kehidupan?
bersediakan dengan mencari apa erti kematian?
#tetiba
#pehal ko? 

binatang femes di Safari Yala, block 1
wah ada block block mcm dok rumah flet pulak
kami pandang binatang nih jauh jauh

tapi dengan binatang nih kami berani dekat dekat
punggung lembu pun jadi laaaaa.....
nah..hambek la gambar sepuasnya
hehehehehehe


err punggung orang pun?
err...
di Demodara

pelbagai cara mengambil gambar
ada yang beraksi 'cooollll'


tak kurang juga beraksi sebegini...
hipster ke?
ntah
hahahah


ataupun secara berjemaah
kumpul ramai2...
dongak ke atas


yang pasti..mereka-mereka-mereka ini suka hambek gambar
tak kira masa
kecuali masa tido


merangkap ketua kumpulan
DrSinga tak perlu dikenalkan
(bukan yang sedang memancing tu...tu ntah pakcik sapa ntah)


merangkap PR samseng untuk layan driver kami yang sengal itu
memang Lyra layak dapat anugerah tersebut

Merangkap bendahari cum tukang ambik gambar meter air
Gadis Bunga juga tidak perlu dikenalkan



inilah kumpulan ke SriLanka

tolak kisah driver tak best itu
selainnya ....kami gembira dengan percutian ini


dari muka tak kena sunburn...

dan....

sunburn terus....hahahahha


marilah pelihara alam sekitar dunia ni
bersih dari kekotoran
begitu juga
marilah pelihara hati ini
bersih dari kekotoran batin
aminnn

so..ada apa dengan SriLanka?
tak de apa-apa pun..tayah la korang nak pi...
.
.
.
hehehhehehehhe

nak ulangkaji manakah tempat yang telah kami pergi?
boleh terjah ke sini :


tu dia..nampak sangat lu banyak masa terluang...
boleh nak paste paste link 

semoga terhibur...
marathon update nih..next entry?
ada leee...

6 comments:

Dr Singa said...


ehem..
banyak klik blog wa hari ni cari maklumat ... hahahaaaaa..

kesian aci tu woii!!!
tak baik yayang buat macam tu
eh ..hahhahaaaa

cerahnya muka semua orang dalam gambar ke enam dari bawah tu!!

Kay said...

1. Cantik la sari acik2 tu... akak tak beli ke?
2. cemana bleh dpt stokin 99 sen kat giant corak belang2? saya dpt corak awan bintang banyak la... tp skrg dah takde rega 99 sen

gadisBunga™ said...

alaaa... muka je burn.. kaki tak burn...! hahahaha!!

Anash said...

DrSinga
hahah ala..tolak aci kejab je pastu ajak dia duduk balik kat kerusi tu
iya
kami yang tak berapa nak cerah
terus jadi gelap

Anash said...

kay,
sari 4 tahun lepas beli pun tak bejahit lagi
ntah elok lagi ke tak
mmmmm
kena gali dalam lagi utk dapat stokin belang mcm tu dik
tapi kan
memang dah tak de laa yg 99 sen tu
huhuhuuuu

Anash said...

gB,
still
burn!!!!! tak suke
hahahahahah