Friday, January 2, 2015

Rumusan 2014 - Insan itu adalah Wa

(orang lain yang femes buat rumusan hujung tahun..lu pun nak buat jugak...)
eh
eh
...
Assalamualaikum semua

Tajuk entry dah rupa bunyi novel , kan?

Jom muhasabah ..er..jom tengok balik 'throwback' kisah sepanjang tahun 2014
dalam blog wa yang ...biasa je nih
.
.

Januari


peralihan kuasa dari Mantan Presiden Travelholicawsome ie KakiBerangan ke Presiden Baru ie Janggeltrekker.
Diikuti pula sidang akbar selepas ini
*merapu*
 kisah Kakiberangan yang dahulunya suka pasang angan-angan hendak belajar di luar negara
Akhirnya angau angan menjadi kenyataan.


kami-kami yang sempat hadir
keahlian Travelholicawsome yang tidak penuh...tapi kami tetap bangga dengan mantan president TA yang ke UK bukan sahaja berjaya mengejar aurora borealis di Artic Circle, beliau juga berjaya mengejar bas untuk ke kuliah di Birm, UK.
*jab..nih blog sapa weh?*


FEBRUARI



Percutian balik-hari ke Pahang
President TA yang baru terus gigih menjalankan tugas
Memulakan percutian pendek
iya..itulah kami

tak cukup di Pahang..kami ke...
APRIL

Royal Belum.
bersama-sama muka-muka baru yang kami telah ajak
untuk memeriahkan lagi suasana percutian kami
Travelholicawsome & Frens tagline kali ini
Welcome aboard : Hang Dhamin, Pae dan Afif
MEI - kumpulan kecil ini tak reti duduk dendiam
tak perlukan pasport mahupun tiket kapalterbang
kami ke Taman Negara Pahang
JUNE - Pesta Floria di Putrajaya
menyaksikan wa memegang erat
kamera berat buat kali pertama
disaksikan oleh beliau
DrSinga
JUNE - dipanggil untuk menghadiri
hari bersejarah TravelTime Boy
dan pasangan beliau
Selamat Pengantin Baru dik!!!
JULAI - berjinak-jinak dengan program 'Shopping Raya Bersama Anak-anak Yatim'
kali pertama wa ikuti
dan ucapan tahniah pada pihak penganjur
berjaya memberikan senyuman pada mereka ini

kelihatan Aqilla bagaikan memikirkan masalah negara..heheh
dan juga sesekali wa teringin
merasa makan di KLCC
berbuka puasa bersama mereka-mereka ini


dan juga jemputan berbuka puasa ...mengikuti Janggel...
dan rezeki berpihak kepada wa
Alhamdullilah...wa ke Hong Kong untuk mengunakan voucher percuma hotel
yang tak pernah wa impikan untuk bermalam.
JULAI - Hari Raya
ala kadar...yang betul-betul menguji kekuatan jiwa dan mental wa
tahun pertama raya kali ini adalah tahun yang sangat -sangat sukar untuk wa hadapi.
sokongan keluarga , saudara mara dan kawan-kawan meredakan kesukaran itu
Terima kasih korang


OGOS - Ke Lombok kami bersama
Banyak lawak banyak ketawa
kurangkan tekanan jiwa
wa tersenyum sama

*peh..pantun la pulakkk*
menghadiri kenduri kawen rakan pejabat
sambil cuba mencuri aura perantin
kot la ...kot kot la...


-kali pertama setelah sekian lama
tak ke acara Hari Merdeka
meremang bulu roma takala menyanyi lagu NegaraKu bersama-sama rakyat Malaysia yang hadir


kelihatan ahli baru - Ixora...bersama bondanya Biqque
SEPTEMBER - seorang lagi ahli TA
yang pergi tinggalkan kami di Malaysia
menuntut ilmu di London ,UK
kami doakan semoga Miss B (Byya) berjaya di sana

*dah kurang ahli...buat sementara waktu ini*


wa ke Jakarta dan Bandung
Atas ajakan kawan lama wa


OKTOBER -Susulan dari ke-tuah-an cabutan bertuah bulan puasa
wa dan Pae ke Hong Kong
merasa diri nih kaya
padahal
hahahahah


OKTOBER- ke Jogjakarta kita kita kita kita
kali pertama mengikuti mereka-mereka-mereka ke luar negara
suspen..takut tak serasi
susah senang rupanya dirasa
iya..wa sakit perut
wa banyak duduk
dan mereka juga ikut sama duduk
Thanks korang




DECEMBER - trip dirancang dengan plan tindakan yang sangat segera
Kami ke Bangkok
Nota kaki : tak de aktiviti bulan NOVEMBER kecuali rombongan pi kenduri kawen adik Pae di Muar..hehe

mengejar bunga matahari
iya..bahu wa ditumpang untuk semua kamera berat disangkut di situ
ehheheh
*mujur muka wa comel di celah-celah kembangan bunga itu*
CPD Family Day-akhirnya selepas 4 tahun kami satu 'department' menantikan
saat ini
iya..kije wa asyik dok nyangkong ngambik gambo
*pastu ngadu sakit lutut bagai*
bersama anak-anak staff yang comel comel belaka
terasa muda di kalangan mereka
heheheh


merasa la gak dok di sini...di Port Dickson je
Alhamdullilah

dan aktiviti wa diakhiri dengan menjadi host / tourist guide
untuk rakan Jepun wa ini


kami sambut beliau di sini
bawa sana sini
tunggu entry tentang beliau..
di Malaysia

/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/o/oo/o/o/

Begitulah ringkasnya rumusan 2014 wa kali ini
Tahun 2013? Tiada rumusan


ini adalah penutup kisah 2013.


dan ini adalah penutup kisah 2014


ini bukan tanah perkuburan ibunda wa
Al-Fatihah kepada arwah ibu wa


lets enjoy the life to the fullest!!
tahun nih
wa sengaja menyibuk kan diri
dengan kawan-kawan..
dengan aktiviti
dengan kerja
dengan diri sendiri


indeed.....
 having my only sister (beside my brothers and dad)...
is my priceless treasure ever

believing yourself

hope the past will not hold me back
move forward
step further
once a while
I need my own time
own place
own pace
own world
own mind



refering to the picture above

 my FB's ....

Rumusan 2014-Insan itu adalah wa.

yeaaaa...dah abis updet blog!!!!
yahooo....

PS: entry tertunggak sedang menanti...adessss....



16 comments:

Iza Hyun J @ paE said...

Wowww.. Bz sepanjang tahun.. Huhu... 2014 jugak kenal kak anash ngan lebih rapat.. Moge pjj (persahabatan jarak jauh) ni berpanjangan.

Dr Singa said...

dah rutin saya tunggu entri awak yang gini awal-awal tahun..
:)

tenkiu kawan , sebab jadik kawan saya ..

dengan ucapan.. gunalah ia sebaiknya.. moga saya juga mendapat secebis menafaat dan pahalanya..

mrs.smile said...

akak! ...............

dzuchan said...

sebuah entry panjang lebar dari kak coco

happy new year akak...moga tahun ni lebih "busy" hendaknya ...hehehe

Kembara Si Mama said...

Really Nice kak

Anash said...

Pae,
kan?
magic of internet
and cyberfriends.

hahaha...iya, semoga tiada tercalarnya cermin persahabatan ini
peh ayat...


DrSinga,
iya..memang menjaganya dengan baik..
berbalut dengan 'goodrmorning' towel
heheeh
Insyallah
terima kasih jua kerna sudi menerima huluran tangan persahabatan ini

lagi sekali..ayat drama..heheh

Anash said...

mrs smile,
nah tisu...
lap tingkap opis..

hehe


dzuchan,
terima kasih dik
iya..semoga apa yang diinginkan tercapai di tahun 2015

kembara si mama,
thanks dik
idea klu dtg..mencurah-curah
time tak de...lopong je entry.

hehehe

Ren said...

Wow bukak bukak je terpampang gambar WA kat situ....debor baca! Hiks

Anash said...

Ren,
haruslah
president TA katanya
(yang baru)
hahaah

zarul farhana said...

selamat tahun baru..pnjangnya...

Anash said...

zarul farhana,
iya,
panjang citer..bila byk sgt nak share
eheheee

Chawanna Na said...

amboi kemain tansree 3hari 3mlm tak tido buat entry summary, siap lupa bila p travel sampai kena ada PA nk ingatkan date travel dia tahun 2014..choi sgt hahaha..

fakta 1: Janggel masa awal thn nampak berisi, skrg tidak lagi hehehe

fakta 2: masnona tu betul2 kurus ke atau edit muka nampak kurus..ade keraguan di situ.. (sua penimbang berat ke masnona hiks)

Anash said...

Chawanna Na,
ahahahah..short term memory lost ...tu yg perlu ada PA..
fakta 1 - kan ..nampak ketara
fakta 2 - kan..juga ketara? kikiki


tiga lalat said...

SaLAM. Hee tahun yg hebattz ;p

DzuHata said...

salam ziarah... best ada besties yang ngam & sekepala.. kipidap!

Anash said...

tiga lalat,

waalaikumussalam.
Tahun yang mengubat sedikit kesedihan..
Alhamdullilah.


DzulHata,
Selamat datang
Alhamdullilah..mereka mudah diajak berrunding dan saling memahami.