Wednesday, February 12, 2014

DAY 7 - Osaka Port, Floating Garden Observation, Kansai Airport, LCCT


mari sambung kisah kami di Osaka Port.
sebenarnya banyak permandangan yang menarik boleh didapati di atas kapal ini

antaranya...nih gambar tamak. wa nak masuk kan gambar lori lalu atas jambatan, gambar ferries wheel, matahari terbenam, tiang layar, jambatan, sume sume laaaa....
dah macam berserabut pun ada gak,kan?
JOM lihat apakah yang kami buat atas kapal ini...


Miss MASMZ, melihat matahari terbenam sambil merangka draft blognya dalam hati

Mr President a.k.a John merenung jauh pikir masa depan


Miss B a.k.a BYYA, Bekas Blogger tersohor, sedang merancang pas nih nak pi bercuti mana plak 

Mr Presidente baru yang juga merenung memikirkan tanggungjawab yang bakal digalas sepanjang tahun 2014
Mari kita lihat gambar yang telah dirakam oleh mereka-mereka ini...

Mi












cantik kan ciptaanNya.
Tiada cacat
Tiada kekurangan
Tiada cela.
Subahanallah.....


kami memilih laluan day cruise. 

dan kami gembira dok santai atas kapal ini
lebih kurang 30-45 minit kot (wa lupa) kami berlegar legar atas dek kapal ini
akhirnya kami turun ke port  

masa nih matahari sedang turunnnn....
*lap air liur*
suka sangat moment nih
macam shahdu je
macam romantik je
macam best je
  

bukan kami sahaja yang melihat suasana damai ini
tuuuuu
pro dan amatur photographer dah terpacak di situ
masing masing sedang melihat moment tersebut

sesungguhnya....wa rasa aman...relex...melihat suasana sebegini
walaupun di tempat orang
wa hargai keamanan dan kesejahteraan dunia
*eceh..tetiba dah macam wakil rakyat UNESCO?*

kami terus berjalan tepi pelabuhan dan menaiki bot ini
untuk seberang ke USO...
nope...bukan UFO
USO

kami tak masuk dalam main main roller coaster bagai

wa sempat bergambar di sini
di kala ini
muka wa dah gelap
sebab tadi dok sua muka kat matahari diselang seli angin laut..
*tepek bedak sejuk malam-malam dengan gigih*

kami berjalan sahaja di sini
singgah kedai hardrock itu
terjumpa sekeluarga Malaysian yang peramah
ditegurnya John sebagai pelajar di Jepun?
*untungla....forever young katanya....*
puiii...
kikikikiii

Kami ke tempat lain...berjalan dan juga menaiki tren
agak jauh dari Uiversal Studio Osaka
di kala ini
wa memang rasa nak baling kasut
dan pakai selipar jepun
tapi
sayang pulak
kasut mahal..pi baling buat apa?

*motif sangat sebut kasut mahal tadi*-berunsur riak
ok
maaf
kami ke sini plak

sejuk wehhhh...dengan angin yang kuat bertiup

permandangan bandar Osaka waktu malam

ada sudut untuk para boifren dan gelfren dok sini diskas pasal wang hantaran ....
tu sume kunci mangga tanda kasih deme deme kot
haiiiii
sukati la korang

next ...pi ke sini
ok
wa lupa apa nama tempat nih

dah macam Bukit Bintang ...tapi nih standard jepun
ramai manusia di sini

ada gak pelancong naik kapal
ntah apa seronok sangat tengok sotong tu kuar asap *sila lihat kiri gambar nih*


salah satu mercu tanda yang femes

walaupun ianya sebuah bandar
namun penggunaan beskal banyak di sini
dan kami akhiri perjalanan kami di .....

haiiii...wa dok malaysia tak pernah terpikir terjah feeling-feeling orang kaya
tapi kat sini..
kemain ko eh?
*kuis kuis duit syiling yen...belen dah tinggal tahap shahdu dah*
Jom balik ke hotel jom
kita kemas barang
arghhhhhh...mendatangkan stress

nih la Yukata
amacam
macam anak jepun?
tak?
ok fine...
*terus kemas baju busuk gulung-gulung dalam beg*

Esok pagi kami bergegas ke Kansai Airport bagi menyedarkan diri bahawasanya
dah tiba masa untuk balik ke pangkal jalan
*waaaa......sedih le pulak*  

di kala ini pula
wa terpaksa berlari anak gajah sensorang mencari pejabat pos demi untuk pos poskad kepada peminat.
(peminat?)
kalori wa banyak terbakar ..pabila mengetahui yang pejabat pos tu nuuuuuuuuuuuuuuuun....kat hujung sana tuuuuuu
adeh
mari kita lari lagi laju
karang tak sempat plak check in beg
 

ternampak ini
wah
standby duhai negara ku....

kami beratur panjang untuk melalui pemeriksaan kastam

wa dapat tempat duduk sensorang ....
yeaaaaa...

sebelum 12.00 tengahari kami pun selamat tiba LCCT
dan disudahi dengan 'door gift' untuk ahli jemaah travelmate wa kali ini
you guys and gals deserve these....
Thanks from the bottom of my heart for the advanture in Japan's trip

Apa yang wa belajar?
Apa yang wa fahami?
Apa yang wa nampak?

menjejaki daun luruh di negara ini

pergi bukan seorang
pergi beramai

pergi dengan semangat kawan
dan uhkuwah

bersama...kadang kala kami juga bergaduh
hahahahaha

demi keriangan berganda..tak gaduh tak sah
kikikiki

melihat keajaiban pokok

melihat keindahan pokok

menghargai kecantikan pokok

kami mahu bebas ke sini

tunggukan rangkuman apa yang wa pelajari sepanjang 7 hari berkelana di sini

wah
macam kisah Ariana Rose je..kan?
ok
tak relevant langsung
hahahahahaah


20 comments:

Dr Singa said...

jap..
lupa nak komen apa..
sebab terpegun melihat ketajaman tumit kasut itu..

ha..
sunset dengan ray of light yang ohsem
bunga putih berjuntaian yang ohsem
gambar ending[ dah ending ke.. ke ada lagi...? ] yang ohsem..

Ren said...

Wow dah habis!!! Kagumnya saya! Betuah akak dapat travel dengan mereka tu. Eh silap komen.. Rephrase


Betuah mereka dapat travel ngan tansree Coco.

Ok la nak taip jugak la.

Anash said...

DrSinga,
hahhahah..tu kalau lalu padang UPM..pasti terpacak tumit terbenam dalam tanah..kiki

eee..ada lagi entry..belum summary kan

thank you thank you thank you!!!!

Anash said...

Ren,
sila la buat entry abiskan
tunggu yang lenlain
huhu...derang updet dalam hati.

wah sejak abis kursus asyik guna perkataan 'rephase' aje?

Chawanna Na said...

3 dara pinggitan tu bapa hantaran memasing? hahahaha

So lepas ni mana? Landen? Kekekeke

Anash said...

Chawanna Na,
hantaran memasing ??? mahai oooooo....

nih tya on behalf cawan kah?
*kuikui*

landen here i kam...

wahhhhh...

mrs.smile said...

mula-mula baca kelakar..pastu sure sedih, hati tisu sangat

eh lupa nak komen yg lain-lain
1. pokok juntai-juntai kaler putih tu cantik
2. baru perasan tumit kasut kak anash, thumbs up akak!..demi stalista yg berganda eeeh tetiba hehehe
3. check postbox...sedih takde poskad :(
4. tunggu entry penutup...oke bye

Time Traveller said...

Alhamdulillah banyak dipelajari :D
Renungan masing2 yang cukup mendalam tu.. dengan Tuan President nyer huhuhuu.. :D

Anash said...

mrs smile,
ala...camneh nih...jgn le sedih..
dah memang akak suka bercerita genre sedih lawak sume campur..

reply comment:-
1) kan? rasa nak hangkut bawak balik mesia
2) hehehe..tumit halus padahal jalan terhoyong hayang..
3) bak sini alamat...email cepat...
4) ok..sila tunggu dengan sekotak tisu...kikiki

Anash said...

Time Traveller,

tu laaa..Alhamdullilah...memang banyak pelajari

renungan yang sangat sangat bermakna...tauuuu

syafiq sholihin said...

ok part yang last sekali tu menarik untuk di baca ..
Ariana Rose katanya!

p/s : mana Tengku Adam ? :p

Anash said...

syafiq sholihin,

hahaha...nih versi Ariana Rose tanpa Tengku Adam....

*mencari dan terus mencari*

heheehe

John | Kaki Berangan said...

wahhhh dah abes dah akak! laju dari saya nih! boots tumit tinggi tu amat menggoda~ eh~ hiks.

shah_rule said...

errr nak satu passport cover bole (* *)

hahahaha

tak sempat round osaka, tuh rasa nak pergi lagi ni! jelesss

Anash said...

John,
hampir habis
nak buat summary plak.
iya..kasut tinggi itu menggoda purse akak jugak.

hahaahah

Anash said...

shah_rule,
sila terjah kembali Osaka yang tertinggal itu

Berbaloi..beli 2 day kupon discount...

masuk sume tourist attraction sampai lebam...

kuikui..
apa? nak kaver paspot?
kena ajak akak bercuti sekali baru dapat...hehe

MasZuber said...

amboiiii gambo masing2!!!!!

bila la saya nak dpt jejak kaki ke jopun ni kak....hmmm

Anash said...

Maszuber,
thanks to them..gambo jadi mabeles
hehe

ala...tunggu tuan DAN buat seperais birthday present kot???
tiket pi Saporro???

Time Traveller said...

Lepas ni cuba buat trip dengan berkumpulan pulak la.. :D

Tapi nak cari yang satu kepala tu macam susah..

Anash said...

time Traveller,

kan...jom berkumpulan nak?

memang kena gigih dan fahami satu sama lain
untuk bercuti berkumpulan

huhu