Thursday, February 6, 2014

DAY 7 - Osaka Castle, Osaka Tower, Osaka Port, Osaka

Assalamualaikum...
iyaaaa....iyalahhh...(bukan senaman iya iyalah)...
wa dan kawan kawan dah balik dari Pulau Kuala Gandah, Pahang Darul Makmur.
entry tersebut sedang giat dalam pembikinan.
manakala
meh layan sisa saki baki kami di Jepun...
lagi 2 entry wa nak citer..pastu abisss...
yeayyyy..
(buang morningtowel selepas kesat peluh)

Hari terakhir kami di bumi matahari terbit ini
Kami ke Istana Osaka 



setibanya kami di sini...
sila sediakan kupon yang telah dibeli siap-siap

koyak kan kupon tersebut...nanti serah kat pintu masuk KALAU nak masuk istana Osaka ...
untuk kami....kami tak masuk pun...
kami cuma berlegar-legar di dalam taman istana Osaka

haishh
cakap banyak plak...
jom layan gambar..


4 orang pekerja trim satu pokok.
wa yakin
derang nih professional.
cer bagi kat wa trim ...pasti abis gondol pokok nih wa keje kan...
*snip..snip..snippp....show me the trees!!!!*


nak trim pokok pun ada seni nya
tengok hasil nih
mmmmmmm
*tongkat dagu renung pokok dari pangkal kayu...sambil lap air liur....*
jom masuk taman ini jom


nah..bacalah


highly maintained.
sapa la rajin sangat nak bentuk bentuk kan bunga nih?
*tenung balik pokok kekwa*


ok dah sampai pintu utama


nah..bacalah lagi

camneh deme hangkut batu blok besar tu?
nak susun, nak simen, adjust aligment batu...
remehnyer kije

akhirnya kami sampai depan istana Osaka

ramai betul pelancong, budak sekolah, penduduk tempatan yang datang
kami pun tanpa segan
bergambar depan istana ini

ini adalah pekerja kutip sampah
tergendala kije dia 
bila pelawat sibuk nak bergamba sama
heheheh


group selfie yang wajib dibuat
kikiki



permandangan sekitar kawasan
ramai budak sekolah
baik menengah, rendah dan tadika
selepas itu...kami ke Osaka tower

melalui taman awam ini.
wa yakin kalau musim luruh...lagi cantik weh!!!!


pakcik pakcik yang bersantai .....
mmmmm...mesti dapat pencen tiap-tiap bulan
agaklah


selepas kami berjalan, dan naik tren dan kuar dari stesen tren
kami tiba sini


sempat tengok tengok makanan di sini
ok..nanti kita singgah makan eh...


jom ke menara osaka

hulurkan tiket diskaun
beratur panjang
haiii
satu je lift?


dah sampai atas.
apa yang leh nampak?


permandangan sekitar bandar Osaka

kami turun ke bawah.
nampak pameran macam mini muzium
sambil  ada display item 
tunjuk suasana zaman lama di bandar Osaka

sesudah itu, perut kami mengeluarkan gas pemedih mata usus...untuk kami pi terjah kedai makan tadi





Info lebih lanjut tentang kisah Osaka Castle, Osaka Tower...boleh layari blog Janggeltrekker di SINI.
Yang lagi sorang tuh..ntah bila zaman lah nak updet...laptop dia kesejukan kot????
.selepas kami abis makan dan menulis poskad untuk para peminat (dan diri sendiri?)....kami teruskan perjalanan ke pelabuhan Kelang Osaka



macam menarik je kedai nih?
nak beli...tapi macam tak nak beli...
ok
lalu je laa...
lalalalalalalalaaaaa.....


ferries wheel yang besar
naik?
taaaakkkkkkk....


tengok dari bawah je.
kami ada misi lain
naik kapal lanun..
heheh


melihat mereka membuat persembahan
melopong seketika
seketika sahaja...
jangan lopong lama sangat...
masa sangat berharga...
ayoh..kita cari kaunter St Maria...
nih adek beradik aquaria KLCC
kami tak masuk pun




di sini...
kami menunggu berlabuhnya kapal bernama St Maria



yeaaa...tuuuu..dah sampai
nape tgk gambo nih mcm iklan Mr Bean jatuh dari langit pastu ada jalur cahaya kuar dari atas....


jom naik...
kita layan suasana matahari terbenam di sini
sungguh asyikkkkkkk......


kaptain kapal dah tunggu...

and away we sail....


we are sailing....
my OOTD????


tarraaa....
errr...
over kan?
*sebenarnya  nak tunjuk kasut sambil berperasaan macam orang kaya*

ok..tak de banyak nak coretkan kisah
sebab ilang ayat nak susun cecantik
layan je la gambo
bole?

next entry...sket lagi abis
pastu citer gajah
dan gajah
dan
rusa
dan 
gajah.
err...

*ringkas betul entry kali nih...heheheh*


31 comments:

syieda said...

Hamboii kak...diva sgt tu! Hihihi

Anash said...

syieda,
err...belum sama tahap diva lagi macam syieda...hehe...
(kena menabung lagi gigih)

Ren said...

Gitew... Instagram sangat.

Anash said...

ren,
apa yang instagram????
manade

Dr Singa said...

ha ah laaa..
macam intro katun mr bean!!

patutlah jadik anak tenuk..
kasut tu je dah suku beg!!!

Dr Singa said...

bulan sebelas nanti sila bawak itu kasut ya!!
wa mau dera sama lu!!

Time Traveller said...

Tinggi nyer tumit kasut tu hahahaa... oh tempat pun negara berfesyen kan hahahaa.. :D

Cantik keadaan di Osaka Castle pokok semua menghijau.. tapi orang gak ramai.. winter mcm lenggang sket huhuu.. :D

dzuchan said...

kelasss gambar terakhir tu
macam datin2 pergi bercuti
eh..
gambar sikit..I want more

haha

dzuchan said...

kelasss gambar terakhir tu
macam datin2 pergi bercuti
eh..
gambar sikit..I want more

haha

mrs.smile said...

banyak nak komen tapi nampak gambar last terus hilang semuanya...suka suka sangat sangat tengok akak bergaya camtu sampai terlopong mulut saya!

nasi goreng tu subhanallah bestnya tergolek golek udang dalam pinggan..yang dalam magkuk tu ape kak?


bErrY sTraWbErRy said...

pehhh.. kasut tinggi tu yg tak tahan...

Anash said...

DrSinga,
kan? mr bean.hehe
huh? dera? bulan 12?
arghhh (lari sangkut kasut kat leher)

Anash said...

Time Traveller,
pakai kasut tumit tinggi supaya akak leh 'pandang rendah' pada TT...
hahaah
tak eh...

oh iye? masa TT pergi tu tak ramai orang ???

Anash said...

dzuchan,
cukup la selai gambo
karang lelebih tepek...
orang nyampah nengok
hahah
what? mak datin????
*sambil prektis pegang beg secara mak datin-padahal beg plastik giant je..kikiki*

Anash said...

mrs smile,
err..
sila kecik kan lopongan molot itu
err..
takut byk sangat angin masuk..

hehe

tu ala-ala nasik pataya...disirami sup...

sesekali je akak sengal berfesen macam tu...

Anash said...

berry strawberry,
hahah
gayat jugak nak control berdiri...karang terpelecok..naya

Jari Manis said...

Hamboi kak anash..dalam byk2 gambar JM terpikat ngan last pic tu..OOTD betull...3 inci tu..tak mampu JM nak pakai..sakit kaki...nampak bergaya penuh mutu dan keunggulan..siapa ckp kat anash 40 series..masih vogoue tau

Jari Manis said...

sambung komen..kenapalah 'dorang' tak nampak kak anash yg sweet ni..tak pe JM tlg doakan yg baik2 tuk kak anash ekk

Jay said...

Mmg kelazzz lh gambar last tu. Cer pakai camtu g opis... :-)

shah_rule said...

hamboi tekun depa mentelaah buku menu depan kedai.. lapaq sangat kaa?

haha

cantik gambar port itu~ sedih btol time kat osaka dah kne panggil balek dengan boss.. melayang tau duit beli tiket flight balik aritu!!

Jea Mohamad said...

Respek ngn Kak Anash dengan high heel tu

Anash said...

jari Manis,
hui..sampai komen 2 kali?
sabar dik sabar..hehe

sesekali akak berfesen. 3 inci? ntah... tak ukur plak pjg tumit kasut tu...

belum tiba 'jodoh itu'..thanks JM atas doa ikhlas...terharu dik...
(sambil tenung hujung bucu tingkap...*dramanyer*)

Anash said...

jay,
pe..masuk opis cengitu?
harusla jadi ED!!!!
hahahaah
mimpi...
*bahagiamu deritaku*
kuikui


Anash said...

shah-rule,
nak baca menu tu kot la ada tulis tak halal..kikiki

laaa..tak sempat terjah Osaka??

sayangnye
tapi ...ini dokte aaa...bukan bole caya...
karang tau2 dah ada kat Scotland bercuti la...
kat Florida bersantai laa...
kannn???

Anash said...

Jea Mohamad,
hahah...kasut tu pakai ketika berjalan dalam kadar perjalanan dekat sahaja.

bila jalan jauh akak bantai pakai 'flat shoe'..kikiki

Dinas Aldi said...

Bestlahhhhh!

Tu dia tumit kasut! *sambil urut2 tulang belakang sendiri yg dah bengkok sket nih*

Dik, apa nama makanan yg macam cucoq udang terendam dalam sirap gula melaka tu? Apakah rasanya? Diperbuat dari apa? Sedap ka tidak? Cer citer, cer citer..

Chawanna Na said...

Perghhhh kasut ibarat MEOWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW..(bunyi cat women...sambil cakar2 dinding)

Tak sabar nk dengar citer gajah pulak hehehe

Anash said...

Kak Dinas,
tumit tinggi tu ngada ngada nak show off..kan..kan...kan?

eheh

tu bukan cucuq udang terendam dlm sirap gula...
nasik goreng balut dengan telur..mcm nasik goreng patayya tapi rendam dengan sup siap siap..heheh

Anash said...

ChawanaNa...
awas...cat woman on the move...
grrrrrr...
(try cakar cakar kat pokok pain)

kisah gajah akan disambung bila janggel abiskan kisah kuala gandah...(mudah cut & paste je)

hahah

Time Traveller said...

Masa pergi tu winter,, memang orang tak ramai sangat lenggang jer.. ye la sejuk kan mana nak ada orang sgt..

Pakcik samurai tu pun tak nak kuar dari lubang hahahaha :P

Anash said...

Time Traveller,
haiiii...rajin nyer komen sampai 2kali....hehehehe

rindu dgn akak kerrr???kuikui...