Tuesday, May 25, 2010

Lama kaa..Baru kaa...

Lagi gambar lama....
bertempat di depan rumah agam ....
nih 'party birthday' sapa tah...lupa nak tanya mak.



sekarang, tempat sama...
nenek layan blues sambil makan keropok 'cikedes'.




atuk wa yang suka basuh kete..berbanding....




wa yang malas nak basuh kete...tau nak wat blogggggggg jeee....heheheh...




Bila tengok gambar lama...bila bandingkan zaman sekarang..memang banyak perubahan berlaku...yang bagusnya kalau berubah...
dari elok kepada lebih elok..bukan
dari buruk ke bertambah buruk
Kena beringat...
sekarang kita hijau....lambat laun bertukar warna menjadi kuning...
sekarang kuat..lambat laun akan tidak kuat
sekarang muda..lambat laun akan tua
sekarang idup....lambat laun akan tidak idup....
Nota kaki : latest news, nenek wa aritu jatuh katil masa nak bangun dari tido..dah scan no broken bones tapi tak leh nak duduk..sekarang kena baring je...
harap2 nenek wa sembuh, at least leh kembali berjalan walaupun bertatih macam kanak2..

"Dan (hendaklah diingat bahawa) sesiapa yang Kami panjangkan umurnya, Kami balikkan kembali kejadiannya (kepada keadaan serba lemah, hakikat ini memang jelas) makan mengapa mereka tidak mau memikirkannya" Surah Yasin Ayat 67
Berpikirlah ehhh....jangan tak pikir...

2 comments:

masMZ said...

Coco,
Den ghaso tu bukan birthday party memandangkan yang ado tu, sumo perempuan2 dewaso...
Den ghaso larrr, tu party sia (mangkuk tingkat) *party tupperware hanya bermula pada party berikutnya! Hahahaha

Anash said...

iyo la mas..den baru perasan sumo pompuan yo..ado la sorang duo budak lelaki..(tuh pakcik den tuh..)party bakul sia kot..yang seeloknye den tanyo omak den la..