Monday, January 22, 2018

Part 6 : New Zealand - Glenorchy & Queensland

esoknya kami bangun pagi bersarapan ini


eat clean kata omputih
padahal
ko dah telan roti bakar beberapa keping ntah pagi tu...

So, arinih kita nak ke mana?




 "aku benci ko!!! nah hambek nih!!!...."
*baling batu kat tasik

"abanggg!!!..ayang tanya..kita nak ke mana ???? nape benci ayang nih??"
*kedengaran bunyi petir sana sini disusuli pelangi nan sepi





dah la..
pening pulak baca blog merapu nih

meh layan gambar sepanjang perjalanan kami ini
kambeng biri-biri belambak sana sini

 ....
dah penat pulak nak ambik gambar kambeng ...
cuba kali pertama aritu ko tiba kat Negara nih? tak abis abis dok suka bergambar kambeng dari celah tingkap van...


 ok tempat nih lawa
stop
stop
stooopppp
jom ambik gambar jom
heheee
 sambung lagi ,,,

 dah sampai yeay
kita singgah tandas jab ..bole?
dan akhirnya kami tiba di tempat itu...

 taraaa...mencari pokok yang terkenal dalam citer harry potter
jangan tanya pulak siri yang mana satu
eh..macam ada orang kat hujung sana

 ooo ada bot laju

 panorama view dari henpon

 tengok lagi pokok nih

 pastu ambik gambar guna kamera berat (padahal bukan pandai pun ko?)

 guna canon G10

 nih guna henpon
sah la
guna henpon lagi mudah
hahahahahahahha
dasar pemalas


bergambar sambil sandarkan harapan pada pagar kayu jeti


 tempat wajib nak bagitau orang kampong yang ko dah sampai sini

 menyangkung demi gambar ini
pastu tekan lutut dua dua belah untuk bangun
kedengaran bunyi 'crispy ' rangup
aduiii

dah tua nakkkkk....

 dah puas bergambar
ayuh kita pulang ke bandar Queenstown



 memandangkan kita ada separuh hari di sini, marilah kita ronda-ronda sekitar bandar

 tu haa siap ada senarai harga...pepandai la kome nak budget nanti klu ke sini

 terserempak kumpulan yang memandu kereta lama / antic

 jalan lagi

 nak kena ambik gambar sini..nak tunjuk kat orang kampong nun...

 depan signboard tadi tu ada roundabout comel ini
heheh
bersihnya jalan

 hai abe ensem



 hai itik comellll

 tengah bandar ada anak sungai jernih cenggini?

jom kita soping pulak
jom


pitam tengok harga
letak balik kat rak baju

 dah soping sume
puas hati tak?
kalau tak puas hati..malam karang datanglah lagi ke sini

oh ya...nak senang jumpa orang Malaysia...sini lah tempatnya
hehehehheh
ada sahaja yang kami jumpa
cuma wa nih jenis sombong
maka..wa akan gigih buat muka pan Asian pada mereka
supaya mereka tak tegur wa
hahahahahah
keji

 KFC? sabra je la...nanti balik Malaysia kita terjah

 jom balik tempat tido
dan
 jom makan ayam masak kurma
yummy...
dah jumpa supermarket yang ada jual ayam halal
maka jadi la menu ayam malam nih
.
.
.
(tepuk perut suka hati)

esok ke mana?


 another cool trip?
looking at the glacier
stay tune for more update



rasanya kena minum 100 plus la..
lemau semacam je entry kali nih
bertabahlah korang
bukan senang nak ingat password masuk blog nih
pastu tak ingat jalan citer bercuti
ahahhahahahahahaahhah

Nota kaki : 2018 - be nice to me at Patatimo


5 comments:

Kay said...

Hi Kak Anash

Patatimo olwes nais

Ren said...

wowowow

Cawanz cawan iz said...

sandar kan pada kenangan gitu

Rahsia Melancong said...

Salam owner blog Coco Nutz. Mohon update blog list Coco Nutz dengan blog Rahsia Melancong. Saya sudah update blog list blog saya dengan blog Coco Nutz yang maintain ayu kekal bergaya pergi ke mana-mana pun. :D

Anash said...

Hai Kay....
yes patatimo nais...but me not nais ..how?

Hai Ren..
tayah nak woww laa wehh

Cawan...
lagu ke tu?

Rahsia Melancong..
maintain ayu? alahai....thanks hahah (terus layu tepi meja kena puji)
Insyallah will update blog list..(lupa sebenarnya acaner nak buat)