Tuesday, January 5, 2016

Summary 2015

Assalamualaikum .....
dah masuk tahun 2016..
tapi wa kepochi nak jugak buat 'penggulungan' ringkasan sepanjang 2015...
Jom sepintas lalu baca entry 'berabuk' wa...

Gambo atas sekali... expedisi kayuhan santai di Pulau Ketam awal tahun.
Ada entrynya...korang cari la balik kalau nak baca...hahaha...
Kendian, wa join pi...

 Macau...dengan mereka.
Pun sama jugak..ada entry tentang kisah kami berkelana di sini
*wa malas nak tepek link...*
 
 bulan...err...bulan..lupa nih ...
wa dan separuh 'gengbeskalPulauKetam' ke sini selepas subuh...port cantik untuk nengok belon panas

wa diberi pinjam kanta lekap lense yang zoom yang jauh nampak dekat aje...
macam gambo nih....
dekat je nampak..padahal...

 tu haa..kan jauh tuh...
*TQ DrSinga pinjamkan lense untuk 2-3 jam*
Kami sapa?
 tu lah kami
sapa?
 tu diaaa.....
disebabkan tiada entry tentang perjumpaan kami di Ayer @ 8 sempena pesta belon udara panas di Putrajaya, wa tepek lebih laa gambar nih...
heheheh

Next kisah...
 mendapat 'complimentary tickets' nonton PGLinConcert

iya...wa dan mereka-mereka-mereka ke sini

TQ Malaysia Airlines
melihat seorang lagi sepupu perempuan ditunangkan
rasanya ..tinggal berapa kerat je kami sepupu perempuan yang lum berpunya....
cepat tul masa berlalu..teringat-ingat lagi zaman beliau kecik kenit je..
sekarang..dia lebih tinggi lagi wa..
hahah

 another event sponsored ticket from MalaysiaAirlines. TQ
Pun ada entry tentang F1 ini...pi la cari dalam blog wa...
 
 Join pulak birthday party Ely Hasrul's children ie Suci and Sammy.
Suci 3 tahun dan abangnya Sammy 7 tahun
Gambo tak banyak sangat sebab wa sibuk makan
  
 kek..sedap oiittt...
oh lupa...
bukan sibuk makan
tapi sibuk layan 'rakan sebaya'
haahahahahahah

Next event...

pergi sebelum orang awam datang ramai-ramai terjah
Best pergi pagi sebab tak de ramai orang, belum panas terik dan masing-masing ada plan lain selepas tu.
Wa pi dengan???



 kan...tak de orang?
tenang gile nak ambik gambar

 nih la 'peng-ajak' wa
macam tahun lepas
pun orang yang sama
hihihi
tau kan sapa???
*katanya pas tembak gambar bunga, beliau nak pi klinik start tembak picagari kat punggung pesakit*

Wa ke mana pas tengok bunga?
Jumpa mereka ini...di Ayer @ 8 (lagi?)



dipanggil untuk menerima token of appreciation dari pihak Malaysia Airlines.
Korang mesti pelik kenapa Malaysia Airlines suka sangat bagi hadiah kat wa...
.
.
.
sebab..wa pun tatau acaner nak jawab ...rezeki wa dapat tahun nih...
oh ya..wa bersama Janggeltrekker dipanggil untuk buat sedikit 'shooting video'..more to giving some inspiring words to Malaysia Airlines...nih adalah kerana MAS sedang rebranding nama .....


dapat la seketul kotak
ada pilot model kapalterbang, pendrive, diari dan pemberat kertas.
dan juga....

 pi tengok orang Bollywood...
hahahahaa....layankan je la

tak pernah ada siaran Astro
maka
tak pernah tau tentang award cenggini orang Bollywood buat di Malaysia

Event seterusnya...birthday Ixora berusia setahun,
anak Biqque dan Shahrul


 hulur tangan...
terus disambut..
terus kena dukung...
hahahah

bertempat di rumah Shahrul dan Biqque, wa tumpang pegang Zafran sebab mak ayahnya sibuk pegang kamera ketika ini
Gigih ok bonda Ixora sediakan props and cakes...
door gifts lagi
special menu..didatangkan khas dari Taiping...satay Pak Ein!!!! best weh!!!
Pak Ein = ayahanda Biqque
  
Tana Aina..Glamping style...
ada dalam entry tahun lepas, sila cari..I is malas #motiftetiba


 OK
masuk bulan puasa pulak...
mendapat peluang ke Kuching, Sarawak untuk berbuka puasa dengan staff di sana
dapat 2 hari dok sana, pastu balik Semenanjung
hahaha
apa punya get-away


 dan juga berbuka puasa dengan rakan-rakan alam-maya yang tak berapa nak alam-maya sangat dah

Dah posa..mestilah nak raya, kan???

 bersama ahli keluarga yang tercinta
Jangan tertipu dengan gambo nih
awat flawless muka wa?
hahahahaah
iya..itulah lelaki cinta hati wa setakat ini.
My father...no one can replace him yet...
 
Pon dan Yuka datang bertandang ke Malaysia.
Wa bawak mereka pi beraya di pejabat Loji Air Salak Tinggi.
yang nih akan ada satu entry tentang percutian mereka di sini.


dan sempat bawa ronda mereka sekitar Kuala Lumpur..
dengan blogger 2 orang lagi tu...
tak yah nak sebut nama derang laa...terkenal sangat...hahaha

semua ini adalah kawan alam blog - ada yang memang tak perlu dikenalkan ......  
Seterusnya..kenduri kawen President Kejabab...
Kelab Jari Debab = Kejabab
kelab ini ditubuhkan atas sebab semua ahli kelab ini asyik hantar whatapps mesti ada typo error
tapi yang best...
masing-masing faham pulak baca typo-typo nih
Khai...merupakan President Kelab kerana beliaulah paling kerap dan terrer typo error
hahahahah
Dik..ko jangan marah akak dik..ampun iya..

 kali pertama mengikuti aktiviti bersama gelandangan...ie homeless
berjumpa en Syed Azmi, seorang aktivis yang gigih menganjurkan majlis 'freemarket' dan sebagainya
wa ada buat entry tentang ini.

 Desa Balqis di Melaka.
Short get away.
Juga ada entry tentangnya


15 Oktober 2015, hari di mana kedua-dua penolong staff wa ditarik ke syarikat lain.
Wa terduduk dan mula merasa jiwa memberontak datang terjah.
Kerja di pejabat bukannya sikit pada waktu itu.
Terpaksa akur dengan arahan pihak pengurusan...
Take care both of you dik...
  
 Penutup event di pejabat
wa saja-saja pening kepala ikut Treasure Hunt ini

 tak menang tresure hunt
tapi menang hadiah cabutan bertuah
Alhamdullilah...reskoker sebijik milik wa...haahah
dan voucher RM20 bole la pi beli barang di AEON 

 dan juga..atas perkhidmatan lama wa di opis...
dapat la merasa jam tangan ini
tapi ..di sebalik wa dapat kotak merah yang kecil ini..wa kehilangan 2 kotak cholate yang besar itu...
iya..kehilangan 2 staff wa yang tengah kemas-kemas untuk berhijrah ke pejabat baru...
iya...mata wa masuk abuk masa tu

begitulah serba sedikit ringkasan kisah wa tahun 2015 yang tak de menarik mana pun.
Pi travel oversea..cuma Macau sahaja...so, jangan nak sibuk jeles kat wa tau!!


My circle of friends....
I dont have big circle of friends...
and I dont dream of having more ..unless they are quality friends...
guiding / advising / talking / listening / sharing / understanding
 


diapit oleh pengamal perubatan moden...
di hari perkhawinan En Khai

 di dampingi 2 gadis comel...
Wa sentiasa rasa comel jugak
hahahah

sesekali bergambar dengan bekas anak murid adik di Banting
dik..harap keputusan SPM korang hensem-hensem tau

 di majlis hari jadi BFF wa...
Aqilah
tapi jadi babysit Ixora...
hahaah

Tak jumpa pulak gambar birthday party Daneen....sorry eh Maszuber and Dan..

 Majlis Raya di IT Department...
wa memang tak de malu bab dijemput untuk makan makan...

Mereka yang jarinya debab
Majoriti ahli Kejabab...




Bila suruh datang je..mesti makan
bila makan je..mesti datang
Sebahagian ahli Travelholicawsome

 Di Ayer @ 8 takala abis sume belon udara panas abis dilepaskan
maka
kami makan sambil disimbahi vitamin D dari sinar matahari
dah sume mata jadi sepet
hahah

 majlis makan-makan hari jadi wa!!!!
Yeayyy!!!
masa nih la wa terima #TravelingBeruang
thank you korang korang...terharu aaa dapat beruang time dah tua-tua err..remaja purba nih
 farewell lunch untuk staff dari department wa yang berhijrah ke pejabat baru
tak dinafikan..muka-muka inilah yang paling lama wa jumpa
apatak nyer... 8 jam kije @ 5 hari @ 12 bulan...
lama tu...

 dan hadiri majlis hari jadi en doodlebyren..ie Janggeltrekker...
konsep hitam putih ikut tema kaler doodlekek beliau
kami kami yang sempat hadir
yang lain ada komitment

Yeap..can see my friends are among the repeated faces...
because I just can keep the friendships which whom they can accept me as I am.

 

"na...apasal awak nanges? "
"nanges sebab seronok jumpa lin..lama tak jumpa"
*sambil pegang tangan di HKL*
 semalam..4 Januari 2016
genap sebulan kawan baik wa meninggal kan alam dunia.
Kawan yang kuat sengeh, kuat semangat, kuat beri sokongan pabila menarik wa panjat gunung Kinabalu, kuat 6th sense pabila tau wa dalam kesedihan (sanggup tepon dari Bahrain bila 'telepati' beliau kata wa sedih), kuat melukis..eh..suka melukis, suka kongsi ilmu, cerita dan pengalaman,...
*ok..tak leh abiskan citer*

Kanser telah mengagalkan sistem badan beliau...lalu 3.35ptg 4 Disember 2015 hari Jumaat, beliau pergi.
Wa masih teringat...jam 3.15ptg waktu itu wa terlewat solat Zohor...dan sempat sujud doakan yang terbaik untuk arwah...
Al Fatihah...   
begitulah kisah 2015.
ada bermula
ada akhirnya

Renung-renungkanlah.

OK...ayuh susun azam baru 2016.
*krik..krik..krik...*
(oiit..dah nak seminggu dah 2016 baru nak susun azam?)

8 comments:

Dr Singa said...

awak..


awak forever dalam ' bulatan ' saya
saya sayang awak..





:)



Dr Singa said...

Kelab Rakan Anash Ashaari .....





:))

Anash said...

DrSinga,
hahaha 2 kali komen...
tak de hadiah tau kalau pengomen paling banyak
hahahah
lap you back

gadisBunga™ said...

terharu aa baca entry summary kak anash ashaari ni.

menetes air mata ke pipi!

Anash said...

gadisBunga,

*tolong hulur tisu*

summary selalunya ada tacing sket2..huhu

mrs.smile said...

balance! semua ada pahit manis sedih gembira, kata orang cukup rencah
moga 2016 lebih baik dari 2015
Amin..thanks akak!

Anash said...

mrs smile,
yea..ada kala kita sedih
tak semestinya sedih sepanjang tahun
ehheh
most welcome dik

Hafiz Yusof said...

wahhhhh...
pejam celik dah abis 2015....
Welcome 2016...
baru sempat nak baca blog akak..
almaklum la dah bz skrg ni....kat opis baru la katakan...

apa yg boleh diucapkan...
sepanjang saya disana...tq so much sbb melayan kerenah saya dan byk mengajar erti retis blog pasal saya...hihihi

tq tq so much..hanya allah saja yg dpt membalas segala bantuan yang akak hulurkan kepada saya..
semoga persahabatan kita semua berpanjang hingga ke jannah wlpun kita semua sudah tidak berada dlm 1 bumbung untuk mencari rezeki..
semoga jarak ini akan lebih merapatkan kita lagi semua..
insyallah..aamin...

love my all PNSB frend...wlpun kita jauh..teknologi x menghalang kita utk terus berhubung yaaa...

yang penting muka saya msk blog retis fofular kak coco ni...
love u la....