Thursday, November 5, 2015

Pesta Lampu Putrajaya, Fiesta Bikers 2015 dan Konvo UPM


lawa kan gambo nh? ada orang tuuuuu...beli lense baruuuu.....
 Assalamualaikum semua
belum apa-apa lagi dah tepek muka kegembiraan mengadap makanan
pastu termenung melihat perut sendiri yang mempunyai usus bekerja keras demi mencernakan makanan tadi

Nih adalah kisah wa bercuti pada hujung minggu lepas
Cuti dalam Spain Selangor je..jangan la nak jeles pulak

31 Oktober 2015, wa merasa makan di kedai makan Restoran Orkid di Seksyen 9 Shah Alam.
Selama nih selalu lalu lalang depan kedai tak pulak nak cuba..sebab ingatkan kedai nih jual ikan idup.
Iyela...bersusun akuarium ....rupanya restorannya belah tingkat atas
sotong celup tepung ada rasa garam itu memang sedap
yang lain menu pun best jugak..cer try la singgah sini...

Pas makan , kami ke Masjid Shah Alam (ada orang tu tak pernah melawat masjid tersebut...hihi)
Pas Asar, ke ke Mahnaz cari kekacang, demi kelangsingan badan seseorang (hahah)
then singgah IOI Mall kat Putrajaya (nih wa yang darat..kali pertama tiba sini..manusia...ramainyaaaaa!!!)

Bermagrib di Masjid Besi , kami ke sini......


 'bodyguard' wa jalan ke depan...tak sabar le tu...

 ngam-ngam kami tiba jam 8.30 malam

 dan pertunjukan pun bermula...

 ok..gamba wa memang tak lawa
pi la tengok blog lain untuk gambar lagi menarik
#sentap
#moodkelaut
#jeleskatoranglain

di kala ini memang kami terpaksa telengkan kepala kepit payung
sebab 2 tangan lagi nak pegang kamera dan henpon
hahahahaha...sakit tengkok laaa
iya..malam itu hujan
iya..malam itu ramainya orang


 nak buat muka pasrah
tapi terbuat muka suka?
apa daaa....

Kami balik rumah masing-masing jam 10 malam selepas makan malam
dan esoknya wa ke.....
 tengok tu..ramainya penunggang moto!!!!
ada apa dengan moto-moto nih?

 huh???

 ooo ada FiestaBikers2015 di stadium Shah Alam
kali nih wa datang dengan opismate wa...

 jom tengok ada apa di sini

 moto dan moto dan moto

 ada trak bawak moto
jom tengok group mat-mat moto yang ada
yang datang ke sini
antaranya...

 siap bertanduk tu...
ko hade helmet tanduk?

 adakah datang dari Langkawi?

wa suka caption nih..cute je..hihi
 minah moto pun ada
seramai sebanyak /sejumlah (thanks Kay!!!) 1000 buah moto berjaya dikumpulkan di sini
pelbagai jenis
dari yang semahal-mahal harga sebijik rumah
sehingga la sekapchai yang mampu milik



 ooo baru tau...moto jenis yang banyak kuar asap
moto mahal x kuar asap

 dari yang muda
sampaikan yang tua
sume datang memeriahkan suasana majlis pemotoran ini

 wa dan geng opis tak lepaskan peluang
bergambo dengan prediator nih
bang..tak lemas ke pakai helmet berat tu?

Selepas acara moto, kami ke....sini pulak...

 jadi kanak-kanak riang
hahahaha
kat ne?
di Main Place, USJ 21
wa pun jadi kanak-kanak jugak...
see.....
 girang sungguh makcik kat slide kaler merah tu
hahaahahahahahahahahahah
bermain dengan anak-anak opismate

 slide nih bagi wa adalah 'scary'
wa menjerit sepanjang lalu dalam terowong ini
dan jeritan wa bukannya sweet macam suara kanak-kanak
hahahaaha
mujur badan wa tak tersangkut ..kalau tak...
"Major Renovation - the place is temporary close"

kikikiiii

"

tak puas...
main lagi slide
yakin...dengan bermain main di sini sambil jerit sana sini...kalori wa terbakar dengan jayanya
terus seluar rasa longgar...
*penat jugak layan kanak-kanak riang nih*

selepas jadi kanak-kanak, wa ke UPM
beli bunga
hahaha
tak la

 bunga untuk seseorang
BUKAN wa yang beli

 kali pertama wa pi konvokesyen yang bertemakan hujan petang yang lebat
yeap..wa pi UPM
gelagat family nih mencuit hati wa..
comel je photographer tu
without sandals, there will be no high heels...nampak tak?
tanpa mak beliau..tiadalah kejayaan anaknya

eh..wa bukan meraikan family ini
wa datang atas jemputan / ajakan keluarga ini

 4 orang adik beradik yang dapat datang ke majlis konvo
dari 11 orang adik beradik
dan ibu mereka adalah baik
sangat sangat baik

tahniah dik Alif atas graduasi ini
hujan tuuuuu...
dan kami ke...IOI Mall untuk makan malam
*ko dah kenapa asyik pi IOI Mall je?*
dah situ paling dekat kalau dari UPM?


melihat pameran #thebestinyou2015
baru perasan
November Rain is coming
padanlah asyik hujan petang je wa nengok cuaca di Msia
janji jerebu dah hilang

tu je aktiviti wa hujung minggu
mudah dan santai
janji ada orang ajak, wa free...jom ajelah!!!
itu..gambar meja wa di pejabat, atas arahan suruh keluar dari bilik sebab wa dah tak layak dok di situ
pasrah dengan arahan pihak pengurusan
wa selamatkan pasu bunga wa terlebih dahulu
sebelum selamatkan file kije
ahahahah
keji
kan

Selamat bekerja untuk semua

13 comments:

Lynn Nasir said...

gambar last tu paling mahai kan.. kihh kihhh

Kay said...

Kak, tukar bilik lagi besar letteww...

sebanyak 1000 buah motor...

IOI Putrajaya mmg best! x habis explore lg... :D

mrs.smile said...

fuuhh full aktiviti akak...janji happy kan :)
main place tu dah dekat rumah kalo tak boleh ajak akak dating

Dr Singa said...

kat mana ada jual helmet predator tu!!!??

Anash said...

Lynn,
kan...
sedih tapi
kena halau
tapi..tak kisah laaa

Anash said...

Kay,
iye la tu bilik sangat besar
share partition
hahah

ok dah betulkan error 1000 bijik moto-TQ
2 kali pergi pun tak abis explore

Anash said...

mrs smile,
yeap..penuhkan masa dengan mereka yang ajak
kalau tak ajak
dok dendiam sudah
hihi
ooo dekat la kan? USJ 21 dgn putra height

Anash said...

Dr Singa,
tak sempat tanya
sebab mata derang pun tak nampak bila pakai helmet tu
hahaha

Mawardi Yunus said...

AMBOI KEMAIN PANJANG KISAH PERJALANN DIA HEHHEHE

Anash said...

mawardi,
hahahah
memang panjang kisah tapi cuti hujung minggu macam tu je
tak sehebat #projektravel orang tuuuu
kan

Hafiz Yusof said...

bestnyaaaa hari hari minggu akak....
Saya masih gigih menghabiskan hari hari di dalam kelas..

taniah kepada alif....nnt akak kene dtg konvokesyen abg alif plak tau...hihihihi

x pa la kak..kita sama2 kene halau....
semoga penghijrahan kita mendatangkan menrari di kemudian hari...
insyallah....

Anash said...

Hafiz Yusof,
best? bole la ..hahah
ok konvo kali nih kita konvoi ke utara...

dihalau, menghalau, berhalau...hawauuu!!!
sabojela

Cawanz cawan iz said...

bila akak nk join ladies bikers ni? katenye dh downpayment haaa..