Friday, September 4, 2015

Entry pendek Je

Assalamualaikum
Bersua kembali di arena alam maya ini
.
.
.
.
.
alamak...dah rasa kekok nak taip bait-bait ayat di sini.
What? Bait-bait? hamboi!!
.
.
Bulan lepas ntah apa teruk penyakit malas melanda diri ini.
2 entry je dalam satu bulan?
tapi ..ok kot..berbandingkan...2 bulan satu entry?


 (sampai mengelupas tangan sebab rindu tak dapat updet status blog secara gigih)
hahah..nih akibat rajin makan udang yang banyak...tamak haloba..ambik udang sungai yang disalai enak...
lepas 2-3 hari ..hazab gatal dan kulit mengelupas pun melanda....
ambik ubat gatal nun...kat klinik di Kuching, Sarawak. (gara-gara ditugaskan untuk berbuka puasa di sana..maka..klinik di sanalah wa terjah...)

Klinik era 80an...dengan penimbang guna ...ala yang macam tolak-tolak batu atas palang besi...
dengan dokter rambut belah tengah teleskop sangkut kat leher...
Wa rasa sangat 'throwback feeling zaman wa darjah 1'
hahaahah
 next...kisah wa yang mengalami kekangan budget agak kritikal.
Tu adalah cubaan melukis duit raya sebagai tambahan belanja beli ketupat segera.
Wa tak jadi teruskan melukis bila tengok bunga raflesia yang payah nau nak ditiru.
Tergendala la kejab 'projek black money' wa...
huhu...

 balik kampung
selain dari mop lantai rumah dan mop tu sangkut kat pokok jambu batu...
wa suka belek buah jambu batu ini
Kalau ada rezeki, ada la belahan buahan nih untuk dikunyah secara lahapnyer.
Kalau berlebihan, jiran sebelah yang akan rasa sama...


 ada juga aktiviti wa ke masjid negara tempohari
membawa kawan dari luar negara
melihat melawat kawasan di KL
akan diceritakan kelak entry akan datang

 nih kisah terbaru
wa dah terlewat 2 minggu untuk 'renew' lesen memandu.
Maka...dengan berbekalkan semangat 'majulahsukanuntuknegara', wa duduk melangut tunggu no giliran dipanggil di pejabat pos Giant Shah Alam....tunggu punya tunggu..tiba giliran, adik kaunter kata no IC wa untuk 'renew' lesen kena pi JPJ sebab ada kes mahkamah...
Hoit..apa kes pulak ??? Wa bukan ah long tarik-tarik kereta...

tak puas hati..wa sms jpj check via IC no ...katanya "tiada saman..."

Maka, masa balik kampung cuti Merdeka, wa sempat singgah di sini.
Iya betul, wa ada kes mahkamah ...
1995 - lesen digantung setahun disebabkan kemalangan.
Dah pulak? 1995? selama nih elok je boleh 'renew'???
1995 - zaman kegedikan jiwa remaja sambung belajar...bila masa pulak ada kemalangan bawak kereta nih?

Mujur abang (abang ker?) bernama 'Hisham' telah menyahhapuskan IC wa yang katanya ada kes mahkamah dan akhirnya boleh sambung baharui lesen memandu!!!
*tepuk tangan tanda gembira*

sempat bagitau, yang sms jpj tu kadang-kadang bukan bole percaya...
pulak?
pasnih nak caya kat sapa nih?
 
 
 pabila bosan melanda di dalam mesyuarat
wa main-main 'deco' kekunun ala hipster ...dengan sos kicap tu...
tarik sana..tarik sini...nak corak bunga...tapi akhirnya..dah jadi bentuk lipan?
Tu lah..dah dipesan oleh orang lama-lama..toksah main-main dengan makanan..kan?
(tapi..wa still makan dengan lahapnya...nomm nomm..)  
makan dengan lahap? pastu stress bila timbang berat badan...
stress je..makan..
makan je...stress..
haiya ini orang!!!

Dah kije dan duduk sementara di Shah Alam
This is one of the famous scenary ever
kan?

 oh ya...
ada sapa-sapa rindu wa selama wa mendiamkan diri?
ada?
ada?
.
.
.

kalau tak de..
tak pe la..
tak kisah pun
hahahaha

jom tido dengan aman.

entry ini sekadar wa nak berceloteh gara-gara terlalu lama tak melepaskan perasaan dan perkataan 'bebaik' je di sini..

"what am i getting ?"
"what am i becoming?"

kedua-dua ayat asyik bermiang ...eh bermain main di minda wa saat ini

OK itu je kisah pendek wa kali ini.
Stay tune for next entry...
kisah throwback percutian dalam negeri ....
  

14 comments:

crescent said...

nak black money sikit boleh fly jenjalan...hahaha...

DzuHata said...

aku mampu gelak jer hahahahaha

Kay said...

hahahaah... bermiang tu!

rindu gak walaupun baca iG hari2

Ren said...

Buatkan blek maney untuk saya sikit pls

Anash said...

crescent,
kegiatan black money telah dihidu oleh pihak berwajib.
maka...wajib dihentikan..hahah

Anash said...

DzuHata,
mari mari kita gelak bersama..
kikikikiii.......

Anash said...

Kay,
bermiang sebab typo tapi malas nak delete..
IG tu dah macam diary..kadang2 lupa buat apa..terus rujuk kat IG..
faktor usia sungguh nih

Anash said...

Ren,
hey orang kaya tawau..
tayah nak ode blek money dari akak laaa...
kahkahkah

Hafiz Yusof said...

JOm ke kuala sepetang makan mee udang...
hehehehe...

Anash said...

Piz,
tamau la...
tak de ketam...
hahaha

Dr Singa said...

Hai awak

gadisBunga™ said...

hi awak. tak reply kite putus!

Anash said...

DrSinga,
hai awak balik
(tolak kuat2)

Anash said...

gadisBunga,
hoit main kasar !!!
(tolak lagi kuat)