Wednesday, July 22, 2015

Clicking with TM - Ayuh kita menderma


asal plak tutup je tingkap nih? Tak de open house ke ????  
 Assalamualaikum semua
Amacam raya ? Meriah kah?
Wa? OK macam biasa, macam raya tahun tahun sudah
Baju raya tak de..tapi tudung baru ada...terus ditabalkan tudung raya 2015
hahahaa... #sismudahpuashati
Kisah raya nanti wa citer ...pada entry lain



semoga perjalanan kita di 'sana' lurus hendaknya  
Nih kisah derma.
Iya...derma...
Agak-agak la korang nak tak pi derma lagi ?
Walaupun bulan Ramadhan dah berlalu, tapi...tak salah,kan...teruskan semangat untuk menderma??
(sambil jeling henbeg yang penuh dengan duit syiling...untuk bayar tol)

Kadang kala kita terlepas pandang dengan keadaan sekitar kita.
Kita lihat mereka..kita cebik kata..."tu la..malas lagi ..tak kije...tu padahnya....bla..bla..bla..."
padahal..kita tak tau kisah disebalik apa yang terjadi sebelum ini.
Masyarakat sekarang cepat melatah untuk jadi juri hakim.
Sedangkan gajah pun boleh kena fitnah..inikan pulak kita...
(eh..tetiba..hehehe...)...

Iya...ada yang kata..."sukati la..duit aku...suka aku nak guna acaner..apa derma-derma nih?"
Jangan la risau beno, wa bukan mintak duit pi hulur masuk dalam akaun ke hapa ke...

cara dia mudah ....
janji jari korang cukup 'sado' dan sasa untuk klik kat website TM nih.
cer baca ...




Sila klik untuk mulakan aktiviti derma :  https://www.tm.com.my/pakcikmisteri

Wa dah cuba...mudah giler...sesambil tengok vedeo TM sediakan...bole je korang dok ikut arahan yang diberi itu...
lagi cepat klik..lagi banyak duit syiling dikumpulkan secara alam maya...

(Baru wa faham apa yang cuba disampaikan dalam iklan TM semasa raya aritu...oooooo.....)


 tidak menjanjikan sekebun bunga untuk mereka yang ikut kempen ini
tapi hati wa berbunga-bunga jika anda cuba klik dan sertai kempen tersebut.
 nah moktan (rambutan) koning khas buat mereka yang berjaya menderma melalui website TM tadi
hahahahah
(sambil lap jus air moktan kuar dari kulit moktan)

apa lagi?
Sila war-warkan pada kengkawan....
Sebab amalan baik hendaklah dikongsi bersama
Mudah sebenarnya untuk ajak buat baik...semudah untuk buat jahat juga...Renung-renungkan diri anda jatuh dalam golongan mereka yang mengajak ke jalan yang lurus...dan bukan jalan bengkang bengkok...

#TMRaya2015
#OrangMemberi
#KitaMerasa
#PakCikMisteri
#AgakAgakBerapa

(Mode sekarang : masuk kerja termenung dalam sejam depan PC sambil cari password ...hahahahaahah...tu la cepat sangat lupa diri dan lupa ingatan bila pi beraya telan ketupat tak hengat donia...)

2 comments:

crescent said...

sedapnya rambutan tu...haha...selamat hari raya...

Anash said...

crescent,
hahah
makan tak sedar sampai bergetah mulut dok gigit kulit rambutan
Salam syawal dik